Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van valami oka annak, ha a...

Van valami oka annak, ha a szülés a 30-36. hét kozott indul be?

Figyelt kérdés

Úgy értem, ha az anyukával és a babával is minden rendben, akkor is szülhet valaki pl. 32 hétre? Vagy ez mitől függ? Tudom, hogy túlparázom, de a szülésig - január vége - talán éppen kész lesz a lakásfelújítás. Ha hamarabb érkezik, szó szerint a lomba érkezik, amit nem szeretnék.

Ne írjátok kérlek, hogy ne parázzak, inkább azt írjátok, hogy aki a 30-35. hétre szült, annak mi volt az oka?

2009. dec. 1. 20:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne parázz,de több oka is lehet:gyenge a méhszáj,ezért ahogy a baba egyre nehezebb,a súlyától kinyílik.Kaphat az anyuka egy fertőzést,amitől szintén megindulhat a szülés.Az is előfordul,h megreped a burok.Nekem 3 héttel előbb jött(papírforma szerint éppen,h nem koraszülött)de minden maximálisan rendben volt.
2009. dec. 1. 21:17
 2/6 anonim ***** válasza:
54%

Sosem tudni, bármi lehet bármikor. Ezen kár előre aggódni...

Én a 29. héttől visszatartáson voltam, 39. héten költöztünk, gondolhatod milyen para voltam.... túlhordtam 8 napot...

hidd el, a baba tudja, hogy meg kell várja, amíg kész a helye:-) De ha nem, akkor is lesz anyja, apja, szeretet és anyatej, és neki ez a fontos!

2009. dec. 1. 21:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha aktívan részt veszel a felújításban, akkor nő az esély a koraszülésre... Ne felejts el pihenni, mindig szakíts rá időt. Ne cipelj, ne fáraszd ki magad, stb.

Vigyázz magadra, és ne izgulj :)

Én is január végére várom a babát, és néha nagyon nehéz figyelni magamra, a pihenésre, mert annyi mindent csinálnék :) Nekem megrövidült már a méhszájam, tehát kaptam egy intő jelet, azóta még jobban vigyázok :)

Boldog babavárást Neked, jó munkát, és január végére könnyű, gyors szülést kívánok!

2009. dec. 2. 08:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 31 hetesen beindult a szülés minden előjel nélkül(fájásokkal)Vissza tudták hál istennek tartani,de ugye vizsgáltak a kórházban, h miért!Nem találtak semmi fertőzést,semmi kórosat!Azt mondták szerintük a hidegfront miatt volt(október 9-akkor lett 20 fokkal hidegebb a napokban)

Furcsa!A 35. hétig szigorú fekvés!34.héttől 1 ujjnyira nyitva voltam,viszont utána fokozatosan mocorgás,mosás vasalás...minden kész lett....

37.héttől mindent ugyanúgy csináltam mint előtte(még vezettem is,ügyintézés....)

Szóval vasárnapra vagyok kiírva,2 ujjnyira vagyok nyitva,és még csak jóslófájások vannak!Szóval én ezt megnyugtatásnak szántam,h nálunk vészesen alakult,de mégis megvárja a kiscsaj,h minden kész legyen,és már csak ő hiányozzon!

39+3 km

2009. dec. 2. 09:16
 5/6 A kérdező kommentje:

Koszi a bíztatást, végülis úgyis akkor jon, amikor akar.

A felújításban nem fogok cipekedni, az edényeket szedem le, meg rakom vissza a polcra, meg ilyesmi. Ablakot pucolni is a párom fog valószínűleg.

Azért parázok, mert az emelet még lakhatatlan, a foldszinten pedig a felújítás keretében ki kell verni a falat a szoba és a konyha kozott, így nagy kosz lesz abban a szobában, ahol most alszunk. És nem szeretném a kórházból sem anyuékhoz, vagy anyósomékhoz vinni a babát. Nem mintha nem szeretném őket, de szeretek onálló lenni.

Egyébként ma voltam uh-n, a picivel minden rendben, csak még mindig nincs megfordulva.

2009. dec. 2. 10:23
 6/6 anonim ***** válasza:

nálunk a 36.hétre jött,de hogy mitöl azt nem tudni!azt mondták,h elkaphattam valami fertözést ami szép lassan elvékonyította a méhfalat és egy rossz mozdulat miatt átszakadt!de lehet dohányzás,alkohol,túlzozz fizikai megterhelés,stb..miatt elöbb szülni!Egyébként mi is költözés elött voltunk,mi azon a 7végén akartunk cuccolni amikor megérkezett!Na volt nagy kapkodás

3,5hós babó anyuja

2009. dec. 5. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!