Mit jelent Gátvédelem-mel szűlni?
Az első babámnál sima szűlés volt de mivel hatalmas volt,vágni kellett,még a végbél záróizmot is:-(
Érdekelne,h a második szűlésnél "lehet e még" esetleg szó a gátvédelemről?
Bár még mindig nem gyógyult meg teljesen,2 éve:-(((

itt ezt találtam:
Vajon elkerülhetem a gátmetszést?
Ezek a szempontok segíthetnek a válaszadásban:
csökkenti a sikeres gátvédelem esélyét
+növeli a sikeres gátvédelem esélyét
a szülés megindítása
hanyatt fekvés a kitolási szakban
+ olyan szülészorvos, akinek nagy gyakorlata van a gátvédelemben
+ olyan szülésznő, akinek nagy gyakorlata van a gátvédelemben
amikor a kitolási szakban arra szólítják fel a kismamát, hogy nyomjon
oxitocin-infúzió a kitolási szakban
ha az orvos alkarjával nyomást gyakorol a méhre kitoláskor
ha a vajúdó szorong
+ guggoláshoz hasonlító testhelyzet kitoláskor
+ olyan testhelyzet, amit a vajúdó kitoláskor maga választ kényelmi szempontok alapján
+ ha a választott kórház szülészetén nagy százalékban gátvédelemmel szülnek a nők
+ jó ütemben haladó szülés
- a magzat világra segítése vákuummal vagy fogóval
+ jó magzati szívhangok
+ érett magzat
+ fejvégűen elhelyezkedő magzat
előzetes gátmetszés heges nyoma (heges, rosszul táguló izomszövet)
+ második vagy többedik szülés

Nekem a szülésznő a harmadik szülésnél alkalmazott gátvédelmet. Az első kettőnél gátmetszést csináltak, szerintem autómatikusan. A harmadikat másik korházban szültem.
Annyit jelent, hogy a szülésznő olajjal teszi síkossá a gátat, maszírozza, így segítve a tágulást, amikor a baba feje már ott van és nyomja. Közben irányít, hogy ne nyomj erősen és nagyot, csak finoman, lassan, hogy a gátnak legyen ideje tágulni. Ha láthatóan nem megy így a dolog, akkor végül itt is vághatnak.
Szerintem érdemes megkérdezned a korházadban dolgozó szülészőket, hogy tudnak-e ilyet csinálni és olyanhoz menni, aki vállalja.

gátmasszázsolajjal lazítható a gát:
Összetétel: 30ml búzacsíraolaj, 30ml orbáncfűolaj, 10-15 csepp muskotályzsálya illóolaj.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!