Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császáros kismamák! Megírnátok...

Császáros kismamák! Megírnátok, hogyan éltétek meg a "szülést"?

Figyelt kérdés
Császárral fogom világra hozni a kisbabámat, valószínűleg január végén, ha addig kihúzom. Jelenleg 35 hetes vagyok, és magas vérnyomással küzdöm, nagyon vizesedem, szerencsére a vizeletemben még nem találtak fehérjét, így most heti kontrollra járok. Ma mondta az orvosom, hogy 90%, hogy császármetszés lesz. Én végig úgy álltam hozzá, hogy szeretném természetes úton megszülni, és most ez egy kicsit hideg zuhanyként ért. Tudom, hogy hülyeség, de szerettem volna átélni a szülés élményét. Most úgy érzem, főleg a császáros kérdéseknél a hozzászólások alapján, hogy nagyon sokan lenézik azokat akiknek így sikerül szülni, emiatt kicsit depressziós vagyok, hogy én nem fogom tudni azt megcsinálni, ami a természet rendje. Lehet én vagyok az érzékeny, meg most a vége felé már izgulok is azért, és cikáznak a fejemben a gondolatok. Jó volt leírni. Remélem nem kapok sok bántó hozzászólást, igazából csak azt szeretném megtudni, hogy mások is éreztek-e így, vagy, hogy egyáltalában hogyan élték meg azok a császármetszést, akik végig hüvelyi szülésre készültek. Bocsi ha összevissza lett a fogalmazás.

2014. jan. 6. 20:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazán jól esett, hogy írtatok! :) Ma már én is jobban vagyok, meg este sokat beszélgettünk a férjemmel is. Meg jó volt, hogy leírtátok hogyan zajlik így egy kis fogalmam van róla. :)
2014. jan. 7. 10:18
 12/15 anonim ***** válasza:

Nekem is császárom volt,mivel életveszélybe kerültem én is és a kisfiam is,ezért a 34.héten azonnal megcsászároztak.

Nem készültem császárra sem és koraszülésre sem,de mégis így alakult.Örültem,hogy mind a ketten rendben voltunk a császár után.

Viszont soha egyszer sem jutott eszembe,hogy azon idegeskedjek,vagy kevesebbnek érezzem magam,mert nem természetes úton jött a világra.

Nekem ez semmit sem számít,mert nem ezen múlik milyen anyák/szülők leszünk.

Van egy egészséges,okos és tündéri 2 éves fiam és nekem csak ez számít,nem az,hogy hogyan érkezett erre a világra.

2014. jan. 7. 12:57
 13/15 anonim ***** válasza:

Igen, ezt a kérdést feltehettük volna páran:). Szintén 35 hetes vagyok, szinten császáros leszek...

A véleményem, hogy a császár indokolt esetben nagyon jó hogy van, elsődleges szempont, hogy az anya és a baba egészségesen kerüljön ki a kórházból... De az azért nem normális, hogy sok intézményben 40% feletti a császáros anyák száma...ha ez normális lenne, akkor kihalt volna az emberiség.

Szültem természetesen is, méghozzá császár után 3 évvel. (Ez a fiam most 18 éves...) Aki teheti próbálja meg..., ne fogadjátok el, hogy egy császár után nem lehet szülni. Ha kint van a gyerek, mintha elvágták volna az összes bajodat, semmi nem fáj, míg császár után azért lényegesen nehezebb a település. Az emberből lóg a katéter, a véres cső..., azért csak egy nagy hasi műtét. Ráadásul nekem olyan csúnya volt a hegg, hogy egy év múlva mehettem ujra varratni...

Szóval a te esetedben indokolt a császár, ne legyen ez miatt rossz érzésed, de azt én sem értem meg, hogy aki tud szülni az miért kéri, illetve a dokik miért imádják annyira...

2014. jan. 7. 15:47
 14/15 krisztivan ***** válasza:

Én természetesen szültem,mert hiába volt hatalmas a fiam a doki azt mondta ha ki tud jönni "rendesen"akkor nem akarja a nagy hasi műtéttel terhelni a szervezetemet.Na,bumm!Ettől nem érzem többnek magam.Sokszor nehezebb a császár.Én szerintem itt pont a "végeredmény"számít:-)) A gyönyörűséges,imádni való legeslegszebb babád:-))

Valahogy ki kell jönnie,és lehetőség szerint mind a kettőtök egészségét szem elött tartva.Akinek meg nem tetszik? nyazsi!:-))

Jó babázást:-))

2014. jan. 7. 15:54
 15/15 anonim ***** válasza:
Először is,kérlek ne tedd idézőjelbe a szülést,mert engem,három császármetszés után ez rosszul érint! Másodszor pedig a végeredmány a lényeg, az egészséges, gyönyörű kisbaba, kit érdekel, hogyan jött világra? Te hordtad a szíved alatt, te aggódtál, te jártál vizsgálatokra, hogy minden rendben legyen, ha császár kell,legyen úgy!
2014. jan. 25. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!