Természetes szüléskor kap az anyuka infúziót, szurit?
Hoyg fogod birnia arengeteg vérvételt a terhesség alatt????
A szülés alatt olyan féjdalmaid lesznek hogy nem fog érdekelni épp szurnak-e vagy sem, viszont a terhesség alatti vérvételeknél nincs fájdalom ami elvonja a figylemedet ugy mint szülés alatt.
Itthon sok esetben használnak oxitocint azt pedig infúzióban adják.
Én is irtózom a tűtől, az éles dolgoktól, a vértől, meg úgy általában a kórháztól.
De valahogy szülés közben az ember teljesen más állapotban van. Volt kanül (azt hiszem így hívják) a vénámban, de valahogy tudomást sem vettem róla, csak mindig rám szóltak, hogy ne hajlítsam be a karom. Az sem tűnt fel, hogy az orvos rákönyökölt a hasamra (a szemem csukva volt épp). A végén a méhlepényt is látni akartam, és nem lettem rosszul tőle.
Lehet, hogy nem fogsz kérni semmilyen injekciót, de nem kérdezik meg a véleményedet, ha pl. oxitocint akarnak adni. Ez vele jár, ha gyereket szeretnél, el kell viselni ezt is, és a sok vérvételt is. (nálam amnio is volt)
Tőlem vért vettek mikor elfolyt a magzatvíz. A szülőágyon kaptam oxitocin infúziót is, ami egyszer kicsúszott, és újra szúrták, majd szülés után kaptam egy infúziót is, mert sok vért veszítettem. Már nem is érdekelt akkor ez a sok "szúrás". Amúgy én egyiket sem kértem, sőt meg sem kérdezték, hogy kérem-e, csak úgy adták.
Egyébként én is tűfóbiás voltam a terhesség előtt, volt, hogy el is ájultam egy-egy vérvételtől, de annyi vérvételen estem át terhesen, hogy hozzászoktam. Nyugi, ettől ne parázz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!