Légzésfigyelö legyen vagy ne legyen?

Szerintem felesleges. Az a probléma vele, hogy sokszor beriaszt feleslegesen, ezzel pedig rosszabbat tesz a babának, mintha hagyná aludni. Sokszor van olyan a babáknál, és nálunk felnőtteknél is, hogy kimarad egy-egy légvétel. Ez teljesen normális. Pláne, ha álmodnak :) Ha volt kruppos, vagy az előző gyerekeid között előfordult ilyen, akkor jól jön. Normális esetben csak a baba bioritmusát zavarja meg, vagy megijedhet tőle. Míg pici, addig érdemes a szülők hálószobájában, külön kiságyban aludnia, ha baj van, akkor így rögtön fel tudsz kelni hozzá, meghallod ha netán fulladni kezdene.
Sok boldogságot a picihez! XD

Bennünk is felmerült a vétel. De van csecsemőorvos ismerősünk és védőnő ismerösünk is. Megkérdeztem az ő véleményüket, teljesen felesleges és haszontalan holmi. Mert ha valóban elfelejt levegőt venni a baba, akkor az konkrétan azt jelenti, amit, hogy elfelejti hogyan kell levegőt venni és rázogatásra sem jut eszébe. De ha téged megnyugtat, vegyél vagy kölcsönözzél, nem jelentős kiadás. De életet nem ment. Legalábbis ismerőseim szerint, pláne tanfolyam nélkül. Mert ha nem vesz levegőt a rázogatás után sem, akkor mit csinálsz?
És mielőtt bárki kommentálni kezedené az üzenetemet:
1) a kérdezőnek és csakis neki válaszoltam
2) millió dolgot tudnék fel sorolni, amit fontosnak tartanak valakik valahol és probálnak is erről meggyőzni, pedig valójában haszontalanok. Tehát attól, hogy létezik ilyen készülék, és ez a neve: légzésfigyelő, még nem biztos hogy fontos.
3) Érdekes, hogy akiknek van azoknak nagyon jó, mert már jelzett és megrázták a babát és ezzel megmentették a baba életét. Akiknek meg nincs, azok babája meg mindig rendesen vesz levegőt? Hogy van ez?

Ezt egy ezzel foglalkozó honlapról másoltam ide, alátámasztandó a fentebb, általam leírtakat:
Nincs kézzelfogható bizonyíték, ami támogatná ezen termékek használatát. Némely elektronikus (csecsemőhöz csatlakoztatható) alvásfigyelő hanggal figyelmeztethet, ha a csecsemőnek leáll a légzése, de nincsen olyan kutatás, ami alátámasztaná, hogy ezen figyelőeszközök segítenek megelőzni a bölcsőhalált. Az orvos általában akkor javasolja egy ilyen készülék beszerzését, ha a csecsemőnek volt már életveszélyes légzési problémája vagy fennáll más kockázati tényező.
Az Alapítvány a Gyermekhalál Tanulmányozására szervezet szakértője, Dr. Sara Levene szerint: „Nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a hirtelen bekövetkezett bölcsőhalálnak bármilyen előjelei is volnának, amelyek ráadásul monitorozhatóak is. Nincs különösebb okunk azt hinni, hogy az eszköznek van gyakorlati értéke.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!