Légzésfigyelö legyen vagy ne legyen?

Automata mosógéped, gőzölős vasalód, porszívód, konyhai robotgéped, stb., stb., van? Pedig "régen" ezek sem voltak.
A légzésfigyelőt azért találták fel, mert "azelőtt" mégiscsak meghalt álmában jónéhány gyerek - kivéve persze, akik "mégis felnőttek" :)
Bocs, de ez milyen hülye kérdés...??? Ha bármilyen eszközzel növelni tudod a biztonságot, akkor miért ne vennéd meg?
Ha tragédia történik, akkor azt fogod mondani "nem adtam ki x ezer forintot légzésfigyelőre, mert régebben is nőttek fel gyerekek enélkül?"
Ha ennyitől tanácstalan vagy, mi lesz veled, veletek komolyabb döntési helyzetben?

Szia!
Nekünk nincs mert nem volt rá pénzünk, de lehet hogy a következő gyerek születése előtt veszek vagy kölcsönzök egyet. Azóta tudom, hogy használtan is lehet venni.
Ha megteheted vegyél, egy barátnőmnek sokat segített mert sajna jelzett.

Vegyél de csak ha elmész egy tanfolyamra még a szülés előtt.Tanfolyam nélkül felesleges,mert becsipog,te meg csak állsz és nézed ahogy meghal.Durván hangzik de így van.
Lehet egyébként bérelni is,legalábbis nálunk.
Ada és Abigél:)

Nekünk nincs, leginkább az anyagi része miatt, na meg tuti lemerednék ijedtemben.Pedig én tanultam is az újraélesztést.
Viszont az első időkben nagyon sokszor ott álltam mellette és néztem ahogy lélegzik.
Szóval ha van rá pénzed és elmész egy tanfolyamra szülés előtt akkor vegyél.Legalább nyugodtabb leszel.Ha nem teheted meg anyagilag vagy ilyesmi akkor ki lehet bírni nélküle.

Nekünk volt,engem megnyugtatott.
16 hónapos nagyfiú anyukája

Ha van lehetőséged vegyél vagy bérelj, szerintem nagyon hasznos.
Egyébként nem kell feltétlenül tanfolyamra járni, a védőnő/gyerekorvos elmond és megmutat mindent, és a használati útmutatóban is egyértelműen le van írva a lélegeztetés folyamata. Ha akkora baj van úgyis telefonálsz a mentőknek, a kiérkezésükig meg folyamatosan lélegeztetni kell a babát.
Egyébként nem kell mindjárt az ördögöt a falra festeni, a pici babáknak még sokszor kihagy a légzésük.
Boldog babavárást:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!