Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szégyellem, hogy hagyományos...

Szégyellem, hogy hagyományos úton szültem. Más is van ezzel így? Nem is szívesen mesélek senkinek a szülésemről.

Figyelt kérdés
Sajnos, ahol lakom nincs lehetőség kádban vajúdni, vagy túl alternatív módon vajúdni, de nekem nem is lett volna időm rá, mert mire szülőszobára kerültem, már 4 ujjnyira ki voltam tágulva. Maga a szülés is nagyon hagyományos volt, kengyelben volt a lábam leszíjazva, gátmetszésem is volt. Mindkettő indokolt volt, az orvosom amúgy gátvédelem párti, de nálam egy korábbi sérülés miatt szóba sem jöhetett ez, illetve a szíjakra is szükség volt, mert eléggé elvesztettem a fejem, így félő volt, hogy fejbe rúgom a körülöttem állókat. A végén az orvosomnak rá is kellett segítenie a szülésre alkarral, mert nem tudtam nyomni. Rengeteget olvastam a terhesség alatt a szülésmódokról, otthon szülésről, alternatív módszerekről, technikákról, de valahogy nálam semmi nem jött össze és nagyon bánt, hogy így kellett világra jönnie a babámnak. Másoknak olyan szép szüléseik vannak, olyan ügyesek, én meg egy rakás szerencsétlenség voltam. Van olyan kolléganőm, aki kerek szemekkel nézett rám, hogy milyen hentesnél szültem, hogy volt gátmetszés, ma már alap a gátvédelem stb. Nem is nagyon mesélek senkinek semmit a szülésről, de hát mindenki kérdezget, meg amit az ember egyszer valakinek elmondott, az már hamar továbbadódik. Van valaki még, aki kevesebbnek érzi magát a szülése miatt?
2013. dec. 4. 17:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

ne butáskodj, miért kell szégyenlősködnöd?

ez egy természetes szülés... mondjuk szerintem ha nem lett volna kengyel, hanem egy szülésznő és az orvosod fogja a lábad (ahogy nekem is tették) akkor könnyedén, kapálózás nélkül szülsz. lehet, hogy kényelmetlen volt a póz, na mind1.

hidd el, van amiről mások nem beszélnek, egy csomó nő bekakil szülés közben, meg úgy üvölt mint a fába szorult féreg, ráadásul káromkodhatnak is, meg könyöröghetnek az orvosnak, hogy szedjék ki a gyereket már... és ezeket nem szokták aztán elújságolni, mikor a szuperszülésükről beszélnek :)

én se szültem alternatív módon. egy szép szülőszobában, gyorsan, könnyedén, nem ültem labdán, nem vajúdtam kádban, de még időm se volt felfogni, mi történik! de az egész olyan szép volt, életem legszebb órái, életem legjobb élménye volt a szülés! komolyan!

na, erre gondolj te is, életed legszebb perce volt, hisz világra hoztad a gyermeked! :)

2013. dec. 4. 20:40
 12/18 anonim ***** válasza:

Arra nem gondolsz, hogy nem csak azért szíjazták le a lábab, hogy ne rugdoss, hanem a gyermeked védelmében, nehogy összeszorítsd és kárt okozz? Ha rohamos szülésed volt, gyorsan jött a baba repedtél volna ha nem végnak? Mert egyáltalán érezted a metszést? Nekem is volt szíj is, gátmetszés is, eszembe sem jut hogy szégyellni kellene. Ülhettem volna a labdán, de nekem fekve volt jobb.

Önbizalom! Szültél egy gyereket! A végeredmény a lényeg!

2013. dec. 4. 21:26
 13/18 anonim ***** válasza:

18.47-es vagyok.

Ahol en szultem (Sote II),ott van labda,zuhany,eleg "csaladias" ,legalabbis szerintem,a szuloszoba...

Vajudas alatt szorgalmaztak,hogy uljek a labdara,zihanyozzak,setaljak.A zuhany es a seta jol is esett,de a labda...Biztos van,akinek bevalik,de en ahogy raultem azt hittem elajulok a fajdalomtol,meg is mondtam,hogy a kozelebe sem megyek tobbet,visszafekudtem az agyra es inkabb ott vajudtam.

Szoval a "divatos" modszerek sem valnak be mindenkinel,es lehet,hogy ha lett is volna lehetoseged alternativ modon szulbi,Neked nem is jott volna be,szoval szerintem orulj,hogy megszuletett a babad es ne ezen ragodj. :-)

2013. dec. 4. 21:44
 14/18 anonim ***** válasza:
6 hete szultem. A kicsi elakadt kifele (15 ora vajudas utan), 50 percre nyulott a kitolas, igazabol kirangatas lett belole. 10 ember volt mar a szobaban, fele szuleszorvos. Egy nyomta a hasam, egy huzta vakummal a babat, egy szetvagott 3 iranyba, oriasi sebeim lettek. Egy horror volt az egesz. Amikor vegre kint volt a pici, nem lelegzett, nem is lattam, elrohantak vele, ballonnal kellett lelegeztetni... (vegul a pici egeszseges lett) Szoval azert ez is eleg szarul sikerult. En is hibaztattam is magam + parom olyat nyogott be egy nappal szules utan, h valoszinuleg nekem alacsony a fajdalomkuszobom (ezt arra, h rosszul viseltem a szules alatt a fajdalmat - szerinte). De en probalom helyre tenni magamban, nem voltam hibas, pechem volt, h elakadt a pici, ennyi. Es en szivesen beszelek is rola, annak, akit erdekel, nekem ez terapia. Valahogy keresd Te is a megnyugvast, ha mashogy nem megy, kerj szakembertol segitseget!
2013. dec. 4. 22:42
 15/18 anonim ***** válasza:

Hát nézd! Szerintem semmi olyan nem volt a szülésedben, amitől ennyire magad alatt kellene lenned. Egyszerűen rosszul élted meg, lehet, hogy nem voltál felkészült, lehet, hogy egy fogadott doki is nagyobb biztonságérzetet adott volna... Lépj túl rajta, nézd azt, hogy van egy szép gyermeked...

A gátmetszéshez annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy sokszor jobb és segít is... nekem a dokim mindig azt mondta, hogy nyilván védjük, nem azzal kezdjük, hogy egyből metszünk, ám ha úgy látja, hogy indokolt, akkor inkább ejtsük meg, mert jobb egy egyenes varrás, mint ne adj isten össze-vissza repedjen az ember. A sok varrat sajnos problémát okozhat később a szexuális életben is. Hozzáteszem elég jó hírű orvosom van.

A szülésedről pedig annyit mondj el a környezetednek, amennyit szeretnél. Nem kell élménybeszámolót tartani, igazából ez egy tök intim dolog, nem kell tudni róla senkinek, még a nő ismerőseidnek sem!!!

2013. dec. 4. 23:24
 16/18 anonim ***** válasza:
Ha nincs porbléma, csinálunk maguknak. Most komolyan ennek mi értelme? Mit agyalsz egy olyan dolgon, ami megtörtént, változtatni már nem lehet rajta? Foglalkozz a jeleneddel/jövőddel a szép gyerekeddel, aki ott van neked, örülj, hogy nem volt semmi komplikáció, egészségesek vagytok mindketten (egy gátvédelem, vagy egy otthonszülés sokszor kockázatosabb, mint egy kórházi gátmetszéses szülés) stb.
2013. dec. 7. 19:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Megcsináltad! Gratulálok!!

Bárminek lehet nagy elvárásokkal indulni, de a szülés nem egy olyan dolog, amit olyan sokat gyakorolhatna az ember, nincsen semmire sem garancia, legfeljebb kívánságlistád lehet, és vagy bejön vagy nem. Te legalább tettél azért, hogy a lehető legpozitívabban alakuljon a dolog. Sajnos nem pontosan úgy zajlott, ahogyan tervezted, de a végeredményen nem változtat. Megvan a babád és mindketten egészségesek vagytok :)

2013. dec. 15. 00:41
 18/18 anonim ***** válasza:
ne szégyeld,mert ezen nincs mit szégyenli. Mindenki úgy szüli meg a gyermekeit, ahogyan tudja. te igy tudtad kész,ez a jó. Sikerült megszülnöd,ez a fontos
2021. okt. 26. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!