Ha ügyeletes szülésznőnél szülök, adnom kellene neki valamit (Pénzt, bonbon stb)?
Vannak olyan pályák, ahol bizony van csúszópénz, vagy "hálapénz". Ha a pizzafutárnál automatikus, hogy illik borravalót adni, vagy egy étteremben, akkor pl. a csecsemős nővérektől, szülésznőktől miért kell sajnálni (ők amúgy sem szoktak sokat kapni)?
Nyilván nem kötelező adni. De örülnek neki. Mint ahogy a postás, a futár, a hivatali ügyintéző. Nekem pl. pont olyan a munkám, hogy szoktam kapni ilyesmiket. Nem feltétlenül pénzt, sőt, talán egy eset volt, amikor azt, de egy bonbon, egy üveg pálinka, stb. azért jól szokott esni. Nem azért, mert anélkül letojom az ügyfeleket, vagy mert anélkül éhen halnék, hanem mert ebből látszik igazán, hogy milyen hálásak a munkámért. Jólesik, lendületet ad a szürke mindennapokban. Adhatsz nyugodtan bonbont, vagy ilyesmiket. De szerintem egy szívből jövő "köszönöm szépen" is megteszi, ha megérdemlik.
A csúszópénz és a hálapénz nem ugyanaz kedves egyik előttem szóló! Kicsit leegyszerűsítve a csúszópénzért előnyöket vár el az ember, a hálapénzt pedig akkor ad az ember, ha elégedett az ember vagy éppen hálás az érte áldozott munkáért, kedvességért, esetleges túlmunkáért stb.
Kedves Kérdező! NEM KELL adnod, ha fogadnál, akkor illik, hiszen akkor "műszakon" kívül is bemegy a szülésznő és csak veled foglalkozik. Ha pénzt nem szeretnél adni, de kedveskedni akarsz, akkor egy kis ajándékcsomag nagyon szuper ötlet!
Szerintem érezni fogod, hogy "hálás" vagy e neki. Nekem eszem ágában sem volt, hogy esetleg a szülésznőnek adjunk majd pénzt, de annyira kedves volt és odafigyelt ránk, pedig tömve volt a vajúdó, hogy nem volt kérdés a szülés után, hogy kap e "hálapénzt".
Nekem bizony megkönnyítette a szülésemet, hogy kedves volt, odafigyelt stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!