Ha gát metszést csinálnak akkor az hogyan müködik érzéstelenitéssel nagyon fáj?
Figyelt kérdés
2009. nov. 20. 14:02
1/11 anonim 

válasza:

én 2x szültem egyszer sem tudtam hogy pont mikor is vágtak. amúgy is annyira feszíti a baba feje a gátat, hogy teljesen lezsibbad és nem érzed a vágást....
2/11 anonim 

válasza:

A kitolási szakaszban csinálja a doki, ha szükséges. Nem érzéstelenít, ugyanis a gyerek feje már ott nyom téged és teljesen elérzéstelenítia teljes alsó tájékot. Nem érzel semmit belőle. Szülés után viszont összevarrják, nekem az nagyon szokott fájni.
3/11 anonim 

válasza:

A többi mellett szinte eltörpül. Viszont a szuri az nekem pl elég érzékenyen fájt, jobban, mint más szúrások, bár azokat nem ilyen érzékeny helyre kaptam. Amikor varrtak az kicsit rosszabb volt, mert akkor már ott volt a baba és inkább őt tutujgattam volna, de varrás közben nem lehetett.
4/11 anonim 

válasza:

Nekem egyik sem fájt. Sem a vágás sem a varrás. A szülés mindent elnyomott nálam. Nem a gátmetszés volt legszörnyűbb...
Nem akarlak ijesztgetni, kedden volt 2 éves a kiscsaj és már a tesót tervezzük. Szóval ki lehet bírni.
5/11 anonim 

válasza:

Engem attól rázott ki a hideg, hogy hallottam a vágást egy olyan "klipp" hangot, de fájni nem fájt. A varrás annál inkább, pedig azt már helyileg érzéstelenítették. (Mint a fogorvosnál: érzed a tűszúrást, de utána ott már rögtön hat is az érzéstelenítés) De az is számít, mekkora lesz a sebed. Nekem az első babánál volt, amit most leírtam, sajnos tovább is szakadtam, (mert sürgősségi volt, lelassult a baba szíve), viszont akinél nem szakad be (mert a gátmetszés célja eredetileg ez, hogy ne magától szakadjon), annak ált. sokkal kevésbé fáj és gyorsabban is gyógyul. A másodikat gátvédelemmel szültem. Picit repedtem (az első metszés vonalán), de sokkal jobb volt, mosolyogtam, miközben csinálták a 3 öltést, nem volt vészes. Szerintem előre ne agyalj ezen, próbálj meg gátvédelemmel szülni, és ha kell, úgyis jön a vágás... Szép szülést Neked!
6/11 anonim 

válasza:

Én nem is vettem észre. Se az érzéstelenítőt, se a vágást. Amikor a baba feje beékelődött, na az nagyon rossz volt. Utána a vágás egy megkönnyebbülésnek hatott. A varrás viszont tényleg iszonyúan fájt, hiába érzéstelenítették.
7/11 anonim 

válasza:

Normál esetben nem fáj. Nekem sajnos túl szűk volt és a baba feje még nagyon fent volt, így nem nyomta, nem is zsibbadt el, mikor muszáj volt vágni. Hát borzalmas érzés volt.
8/11 anonim 

válasza:

Adnak érzéstelenítőt, ha csak lehet (lidocain-injelció) és van rá idő, a fej kibújása előtti fájás alatt, amikor a gyerek feje már amúgyis feszíti, a következőbél vágnak és már ki is bújhat. Nem fáj egyik sem, mert a gyerek feje feszíti és a fájás mellett el is törpül. Már ha jól csinálják. A varrás az mindenképp fáj, illetve minimum nagyon kellemetlen. Még ha agyonérzéstelenítenek is. De akkor már ideális esetben ott van melletted egy gyönyörű kisbaba, és tudod, hogy megéri.
9/11 anonim 

válasza:

Azért ideális esetben, mert hallottam, hogy sok helyen ilyenkor viszik el mérni, fürdetni, stb. És az úgy tényleg elég vacak lehet. Nekem közben a férjem kezében volt, és azt néztem, milyen édesek együtt, és így nem a varrásra figyeltem.
10/11 anonim 

válasza:

Én kétszer szültem, de egyiknél sem éreztem, amikor vágott. Kitolásnál, a fájásnaál vágnak, amikor már tényleg majdnem kint a baba. A varrás az elsőnél, semmit sem éreztem, viszont a másodiknál azt is éreztem, amikor beszurta az érzéstelenitőt, meg mikor varrt is nagyon fájt, mondtam is neki, nem hitte el. Kibirtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!