Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Probléma lehet abból, ha 30...

Probléma lehet abból, ha 30 év felett szül valaki gyereket?

Figyelt kérdés

egészségügyi vagy akármilyen problémák felléphetnek?

és nem lenne rossz a gyereknek, hogy tinikorában akár az 50-en is túl van az anyja?

ti erről mit gondoltok?

szerintem elég gyakori lesz a kései gyerekvállalás. régen 21-22 évesen szültek, mert érettségi után rögtön dolgoztak, de ma már 24-25 évesen fejezik be az egyetemet, mire karriert építenek és megismerik a nagy őt, akár túl is lehetnek a harmadik x-en...

2013. nov. 20. 16:12
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

33 évesen szültem első babámat

az egyetlen problémám az volt hogy az orvosok folyton leöregeztek, hogy maga meg ilyen öregen első gyerekes terhes

noh ez kicsit rosszul esett

2013. nov. 20. 16:15
 2/9 anonim ***** válasza:
81%
2 hónap híján 31 éves voltam, mikor megszületett a fiam. A 2. próbálkozós hónapban teherbe estem, teljesen problémamentes terhességem és szülésem volt. A fiam már 1,5 éves, gyönyörű, egészséges, boldog gyerek. Én anno az egyetem alatt kiszórakoztam magam, semmi hiányérzetem nem maradt. A férjemmel 7 éve vagyunk együtt, 3 éve vagyunk házasok, kettesben is kiéltük magunkat, stabil házasságba, érett, felnőtt szülők közé érkezett a fiunk. Nekünk így tökéletes és semmi problémánk abból, hogy nem 20 évesen szültem.
2013. nov. 20. 16:18
 3/9 anonim ***** válasza:
84%

34 leszek, mikor szülök (első gyerek). Tudatosan nem vállaltam korábban gyereket. A korai és kesői gyererkvállalásnak is megvannak az előnyei, hátrányai, éppen ezért nem lehet konkrétan kijelenteni, hogy ez vagy az a jobb. Mikor valaki érvel a saját döntése mellett, akkor annak az előnyeit, és a másik hátrányait domborítja. Mindenki döntse el maga, hogy melyik a jobb neki.

Igen, idős anyuka leszek, de a gyerek biztos egzisztenciába fog születni, biztosítva lesznek még az egyetemi évei is, és nem albérletben fogja indítani a saját életét, hanem saját lakásban. Nekem megérte 10 évet várni azért, hogy utána ne kelljen a gyerekem anyagi biztosnágáért aggódnom.

18 hkm

2013. nov. 20. 16:20
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
31évesn szültem az első babám 37évesen a másodikat,ekkor értem meg rá ekkor éreztem azt a különleges érzést,hogy anya lennék....nem bántam hiszen mit is?elötte "éltem"....most kiteljesedtem,imádok anya lenni....mindkettő egészséges gyönyörű gyermek
2013. nov. 20. 16:23
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

Nem tartom későinek, ha valaki a harmincas éveiben szül, pont azokért a dolgokért, amit a 3-as válaszoló is írt.

Én 32 évesen szültem először, ikrek jöttek. A kistesó 34 évesen jött. Most, közel 35 évesen elmondhatom, hogy gyönyörű saját házunkban élünk, diplomások vagyunk, több mint vsz. hogy munkanélküliek nem leszünk, anyagiakon nem aggódunk. Itt a három szép, egészséges gyerek, és még mindig nagyon fiatalok vagyunk. :)

Nem tudom, miért kell a nagyon fiatal szülőknek felemlegetni, hogy húúú de öregek mások a gyerekvállaláshoz, miért kell irigykedni? (mert sokszor irigységről van szó, amiért mi kiéltük magunkat, és kellő tapasztalattal, háttérrel vágunk bele a családalapításba)

2013. nov. 20. 17:28
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

35 évesen szültem az elsőt, 37 évesen ikreket, most múltam 40, és nagyon-nagyon örülnék, ha még teherbe esnék. Nem érzem magamat öregnek, vékony vagyok, egészséges. Így jött ki a lépés.

Hogy 50 éves szülő tinikorban? Anyukám 20 évesen szült engem, és meghalt 9 éves koromban rákban. Sajnos szörnyű dolgok bármikor történhetnek. Akkoriban én bárki ötvenéves anyját elfogadtam volna magaménak :(

2013. nov. 20. 21:41
 7/9 anonim ***** válasza:
79%
Bocsi hogy nem lesznek ekezetek telcsirol irok.Kislanyomat 33 evesen szultem elsore megfogant problema nem volt gyors konnyu szulesem volt mar 4 eves okos gyonyoru kislany most 37 eves vagyok jon a teso 30 hetes vagyok ugyan az remelem a szulesem is olyan lesz.Mi igy terveztuk pont 4 ev van koztuk es azert vartunk eddig hogy mindent meg tudjunk nekik adni ne kelljen nelkulozniuk.nekunk es nekik is igy jo.es relativ hogy ki oreg aki annak erzi magat ferjemmel kieltul magunkat kulon es egyutt is 17 eve vagyunk egyutt meg mindig megyunk majd bulizgatni stb ,nem akarok bekebzeltnek tunni vagy ilyesmi de sok 20 eves megirigyelhetne a 30 feluli anyukakat.es igen az irigyseg beszel beloluk.sokszor.
2013. nov. 21. 11:47
 8/9 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem is a késői szülés fiatalon tart.

Látom, hallom, hogy sok nő traumaként éri meg, ha 40-es éveiben nagymama lesz. Teljesen már vitalitású egy 40 éves kisgyerekes anyuka, mint egy 40 éves nagymama.

2013. nov. 21. 13:04
 9/9 anonim ***** válasza:
38 voltam mikor született a lányom. Most vagyok 42 lassan, és tervezzük a következőt, az orvosom szerint semmi akadálya. Annyit mondott, 45 éves koromig szülessen meg.
2013. nov. 22. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!