Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi időt töltött veled a...

Mennyi időt töltött veled a szülés közben a fogadott orvosod?

Figyelt kérdés
Vagyis mi számít normálisnak és elvárhatónak? Úgy olvastam. hogy vajúdásnál csak be-be nézegetnek, a kitolási időszakban pedig végig a kismamával vannak. Igaz ez?
2013. nov. 14. 09:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nálunk, ha nincs bent a fogadott doki, akkor ők hívják fel, akkor amikor szülőszobára kerül a kismama. Ehhez vagy valami komplikáció vagy három ujjnyi tágulás kell. Én este kerültem be, de mivel csak a magzatvíz folyt el és nem volt fájásom, így a férjemet is hazaküldték. Aztán olyan "láthatatlanul" vajúdtam, hogy hirtelen három ujjnyira nyitva volt, ekkor hívták az orvosomat, én a férjemet. Egy környéken lakunk és egyszerre értek be, szóval sietett. Megvizsgált, ezután még fél órát vajúdtam, ez alatt egy szomszédos szobában volt. Ő kérdezte, hogy maradjon bent vagy hagyjon minket, én kértem, hogy menjen ki. A kitolásnál viszont végig bent volt, ott már nem küldhettem el. Más kismamákkal beszéltem, ők is mind azt mondták, hogy megkérdezte tőlük, hogy mi jobb nekik, ha bent van, vagy ha kimegy. Ha valaki kérte, akkor bent őrködött, ha valaki kérte, kiment.
2013. nov. 15. 16:16
 12/16 anonim ***** válasza:

4!

Nekem pl azert volt ra szükségem, mert egyedül voltam. Apuka lelépett nem sokkal a szules elott, igy eléggé ki voltam idegileg. Jol esett a támogatása es a társasága is. Ha nincs ott, akkor egyedül lettem volna egész ido alatt, eselyes, hogy kiborultal volna. Igy tartotta bennem a lelket, szorakoztatott, vigasztalt. 2. voltam.

2013. nov. 15. 16:33
 13/16 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó! Persze, ez érthető... jó fej volt a dokid!

De akinél bent van apuka is? Ott miért kéne gubbasztani a dokinak is?

4-es

2013. nov. 15. 20:20
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a sok választ! Az én párom nem szeretne bejönni a szülésre, a vajúdásnál még nem tudja. Viszont én olyan ember vagyok, aki mindenkit elküld maga mellől, ha fáj valami. Persze tudom, ez más lesz. De nekem sosem adott erőt más társasága, nem tudom, hogy ebben a helyzetben hogy lesz. Biztos furán hangzik, de idegesít a tunyasága, hogy nem ért hozzá, nem tud segíteni, bármennyire akarja. Na az orvossal értelemszerűen más a helyzet.

Aztán lehet, hogy mindent máshogy látok majd a hajrában. :)

2013. nov. 15. 20:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Én éjszaka vajúdtam,(este 10 órától) bár bent maradt a kórházban de lefeküdt aludni... Csak a vajúdás elején jött be és legközelebb már csak reggel fél6kor... Utána pedig óránként egyszer. Végül sürgősségi császárom lett, mert esett a baba szívhangja. Kb. én szóltam, hogy hahóóó a ctg- azt jelzi, hogy esik a szívhang a fájásoknál, nem kéne valamit csinálni? Aztán tanakodtak, vártak, de nem változott semmi, így megcsászároztak. Fogadott orvos és ismerős is egyszerre. A műtéti hegem viszont csodás, és hamar felépültem műtét után.
2013. nov. 18. 18:44
 16/16 babóca0129 ***** válasza:
Szia! Végig velem volt a dokim. Aznap szabin lett volna, de bejött. A szülésznőm meg épp műszakban volt akkor, de ő is velem volt végig. :) Nagyon meg voltam velük elégedve. Majd ha lesz második baba akkor őket fogom újra felkérni. Lassan 2 hete, hogy szültem náluk. :) Ja és a dokim is fogta a kezem szülés közben és még vizet is adott nekem. A féjrem is bent volt felváltva törölgették a homlokom. :) A szülésznő is oda állt mellém mikor kellett.
2014. febr. 14. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!