Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Létezik olyan, hogy a szülés...

Létezik olyan, hogy a szülés után kb.2 cm-rel lejjebb került a húgycsőnyílásom? Ez okozhatja, hogy a szülés óta vizeletinkontinenciával küzdök?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ilyen van, de van, mert a saját szememmel látom és a férjem is megerősített benne. Ezt hogy lehet elmondani egy orvosnak? Komplett idiótának fog tartani? Van valaki, aki esetleg így járt?
2013. nov. 12. 13:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi ideje szültél?

Nekem a második szülés után úgy megváltozott a húgycső helyzete, hogy ha rendesen ültem a wc-n, akkor kipisiltem a karima fölött előre. :(

Meg kellett szoknom, hogy (éjjel fél álomban is) előre dőlve pisilek, mert akkor találok csak bele rendesen.

A harmadik szülésem után ez visszarendeződött.

Én akkor hülyére faggattam az orvost, de annyit mondott, hogy "van ilyen", és amúgy minden rendben, együtt kell vele élni. (Fél évembe telt, mire már félálomban sem ment mellé...)

Az inkontinencia egy darabig okés lehet, amint tudsz, kezdd el az intim tornát, és akkor újra megerősödnek az izmok odalent.

2013. nov. 12. 14:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Úgy megnyugtatott, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki így járt. Persze sajnálom, ami veled történt, de azt hittem, hogy egyedül én vagyok ilyen fura.

6 hete szültem, a héten megyek kontrollra. Intimtornázok, már a terhességem előtt is csináltam és a terhességem alatt is végig, illetve a szülés utáni 2. napon neki álltam, szakképzett gyógytornász segítségével, mégis itt vagyok ezzel a gonddal.

2013. nov. 12. 14:11
 3/5 anonim ***** válasza:
47%

Hú, szerintem akkor legyél türelemmel, ez még változni fog!

A 6 hét nagyon kevés idő.

És az inkontinenciánál sem mindegy, hogy mennyire, köhögésre/tüsszentésre pisi nekem hosszú ideig előfordult, ha épp tele volt a hólyag, de aztán szépen elmúlt, pedig most a harmadik szülés után nem tornáztam semmit.

És gratulálok a picihez!

2013. nov. 12. 14:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Van. 43 hónapig tartott, mire rendbe jöttem, a dokim szerint a babám lába sértette meg a húgyhólyagom kifelé jövet. Urológián kiröhögtek. Intimtornáztam, az segített.
2013. nov. 16. 17:23
 5/5 anonim ***** válasza:
mármint 4 hónapig :)))
2013. nov. 16. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!