Szerintetek meg fog császározni a nőgyógyász?

Egészen biztos vagyok benne, hogy ha beszélsz a dokiddal, kiderül mire mennyi az esély, és ha a császár pártján állsz, hajlani fog rá.
Sajnálom,hogy így alakult, igenis, nekem életem egyik legszebb élménye volt a szülés, pedig fájt és utána is kellemetlen volt a gátseb. De bármikor megtenném újra. Vagy nem sajnálom... Mit lehet erre mondani...

Sziasztok!
Az első válaszoló vagyok és a 11.22-esnek írnék pár mondatot, jobban mondva a kérdésére szeretnék válaszolni, hogy mért szeretné sok anyuka ha sima szülés helyett császár lenne. Első szülésemet 3x indították be. 16.-ra voltam kiírva, másnap próba indításra (oxitocin) nem indult, voltak kisebb fájások, de az nulla. Rá húzattak egy hetet és 23.-án zselével indították meg. Már a felhelyezés után erős fájásokkal indultunk, de nem nyíltam, a méhszájam mint a beton ezért másnap 24.-én kaptam még egy zselét, amitől még erősebbek lettek a fájások és már azt hittem ott döglök bele. (csak emlékeztetlek, hogy akkor már a 2. nap vajúdtam egyfolytában) Ha ez még nem lenne elég a 3. nap reggelén még bekötötték az infúziót is ami 3 órán át ment, mire észrevették, hogy már se én se a baba nem bírjuk tovább, szívhang probléma miatt sürgősségi császár lett. Tudom, hogy a szülés, a vajúdás senkinek sem kellemes és neked is nagyon nagyon fájt, de akkor gondolj bele, hogy nekem milyen iszonyat hosszú és fájdalmas volt az az 52 óra. Én ezért akarom, hogy a következő is császárral legyen( ha ezek után egyáltalán bevállalok még egy terhességet) mert nem akarom, hogy az egész terhességemet beárnyékolja a rettegés, hogy megint ennyit fogok szenvedni. Természetesen megérte, nem erről van szó, mert az én fiam a legtökéletesebb a világon, de azért könnyebben is jöhetett volna. Én megértem azokat a kismamákat, anyukákat akik hasonló cipőben járnak mint én és szeretnének császárral szülni. Sokan mondják aki császárral szültek, hogy nem érzik úgy mintha ők szülték volna a gyereket, mintha nem ők szenvedtek volna meg érte, én nem így látom, szerintem én igenis megszenvedtem érte attól függetlenül, hogy végül nem hüvelyi szülés volt.

Én most már komolyan nem hiszem el,hogy ennyi buta nő van,és ezek szültek gyerekeket!!!Ne a saját rossz példátokat írjátok le.Mi köze annak a kérdező problémájához????Az Istenért nem lehettek ennyire ostobák!!!Engem is császároztak 2x,és nekem is olyan gondom volt,hogy a 42-ik betöltött héten teljesen éretlen és zárt volt a méhszáj,baba fenn...stb...tehát semmi jele a szülés spontán megindulásának.Indítottak,nagy esély volt a császárra,de nem lehetett előre tudni nem-e elkerülhető mégis.És ha igen,akkor EL KELL KERÜLNI!!!!!A császár nagyon jó találmány arra az esetre,ha a baba vagy a mama életét egészségét kell menteni.Ennyi!!!Erre való,és nem arra,hogy hisztis libák kívánsága legyen!Döntse már el az orvos,hogy szükséges-e ne a kismama!MERT MINDEN CSÁSZÁR SOKKAL NAGYOBB KOCKÁZATOT JELENT MINT A SPONTÁN SZÜLÉS!!MIND A BABÁRA MIND A MAMÁRA NÉZVE,sokkal magasabb a szövődmények aránya is!!!Ezt ugye mindenki tudja aki kicsit is tájékozott és nem buta.És minek feleslegesen kockáztatni ha nem szükséges????Aki szült már simán tudja,hogy ki lehet bírni.Nem kell annyit nyafogni a vajúdás miatt,arra császár esetében ugyan úgy szükség lenne,csak sajnos vannak orvosok akik nem foglalkoznak vele,spórolnak az idejükkel,és nem kell hallgatni a hisztis nyafogó kismamát.07,43 nagyon nagy butaságot írtál le!!!!
Egyébként én magam is eü dolgozó vagyok.

12,06 egy tudatlan ostoba buta nő vagy!!!!
Akkora hülyeséget írtál le,hogy ezért csak szánni lehet.Miért ijesztegetsz szülés előtt álló kismamákat a buta történeteiddel???Ha valamennyire is tájékozott lennél tudnád,hogy ez nem így van ahogy leírtad,és semmi köze a te estednek másokéhoz,sőt az sem így volt ahogy leírtad alaposan kiszínezve.HP

Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan szül és kinél és mennyit ad ki "esetleges extra kérésekre"...
Én úgy tudom orvosa válogatja: van, akinél ha az első szülés császáros volt, szóba sem kerül a másodk hüvelyi legyen. De van olyan doki is, aki igenis erőlteti a természetes szülést. Tudom, ez nem vígasztal és nem győzlek meg, de lehetne neked is 3 órás hüvelyi szülésed császár után, mintahogyan nekem is lehetne a 3 órás szülésem után császáros a második.
Szerintem minden fejben dől el, készülni kell a szülésre, pozitív gondolatokkal, bizakodással. Tudom, hogy aki nagyon fél tőle, annak az sem számít, hogy élete legszebb élménye marad el. MErt amikor kibújik a baba és felszabadul az a bizonyos hormon... hát az csodálatos!! A császárnál sajnos egy csomó biológiai, hormonáis és lelki folyamat kimarad, vagyis nagyon jó, hogy van a császár, de legyen életmentő, ne bevett módszer kívánságra.
Az a kismama, aki pedig 52 órát vajúdott más eset, ott tényeg elszúrták a dokik. De neki is lehet a második szülése gyors és boldog, természetesen. Nem szedted sokáig véletlen a Mg-ot?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!