Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt komplikációtok faros...

Volt komplikációtok faros spontán szülésnél? Ha volt, mi volt és mennyivel volt nehezebb, mint a sima fejvégű szülés?

Figyelt kérdés
Szülés előtt állok közvetlen, de a baba nem akar megfordulni. Ha nem lép fel hirtelen komplikáció, nem lesz császár, mivel 3. baba, és a jelek szerint kisebb is, mint az első kettő volt. Akivel eddig beszéltem, mind simán megszülte spontán a harmadikat farosan. Az orvos szerint több a komplikáció-lehetőség egy császárnál, mint ezt a babát farosan kinyomni. Személyes tapasztalatokat várok olyanoktól, akik hasonló cipőben jártak.
2009. nov. 16. 15:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőm első gyerekét farosan,simán szülte,3800g és 58 cm-el.3 óramúlva ültünk a padon és beszélgettünk...

Ha az uh nem extra nagy babát ir le,könnyebb farosan szülni,mert a test kicsi,fokozatosan tágulsz ki,mig a végén megszületik a fej.

Ne félj tőle!

2009. nov. 16. 15:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Lehet hogy nem az én válaszomra vársz, de én 1800g-mal születtem annak idején és az utolsó órákban fordultam vissza. A doki először császározni akarta anyumat, de aztán azt mondta, hogy "ej, kicsi ez a baba, meglesz hamar" Nem lett semmi bajom, de gondolom ez a doki "ügyességén" múlt. Attól is függ, hogy mekkora a pici gondolom, hol a köldökzsinór..stb.

2009. nov. 16. 15:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Spontán szültem faros babát, 2700 gr, nem volt semmi gond, nagyobb vágás volt és nehezebb volt, mint a "normál" szülés. Első szülésem volt. Csak így utólag tudom, hogy az nehezebb volt sokkal... Meg hogy biztos nagyobb volt a vágás, mert akkor sokáig fájt, most meg pikk-pakk rendbejött :-)
2009. nov. 16. 16:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én hat hete szültem spontán farosan az első babámat. 3520 g volt a súlya. UH alapján kisebbnek becsülték (3200 g), ezért belevágtak. Komolyabb komplikáció nem volt, a kislány nunijánál keletkezett egy vérömleny szerűség és megduzzadtak a kis- és nagyajkai, de egy hét múlva már semmi sem látszott. Fiúk esetében ÁLLÍTÓLAG veszélyesebb egy faros szülés (megduzzadt herék, későbbi meddőség?).

Szerintem nem lesz gond!

2009. nov. 16. 16:52
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

3 hete szültem faros babát,spontán.4.baba.Örülök,hogy nem lett császár.Ha nincs lábtartásban,akkor simán megszülhető.

Könnyü szülést kivánok!

2009. nov. 16. 17:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Sajnos nem tudok a kérdésedre válaszolni, de hasonló az én helyzetem is. 36 hetes vagyok és a kis drágámnak esze ágában sincs megfordulni. Ha kérném a dokit, akkor ő egyből császározna, de én természetesen akarok szülni. 2 baba, az első sima volt. Minden jót kívánok neked!! Hol fogsz szülni? Én Debrecen
2009. nov. 16. 18:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Pesten szülök, a baba lány az UH alapján, az első szülésem átlagos volt, a második pedig villámgyors. Nálam úgy 3 kg körül tippelnek, az előzőek 4 kilósak, 60 centisek és nagyon nagy fejű (38cm) fiúk voltak. Engem az orvos kifejezetten nem szeretne császározni, ha csak nincs nagy veszély, mert különböző okok miatt valószínűleg altatni kéne, nyilván ha erősködnék, más lenne a helyzet. De ezek szerint tényleg meg lehet szülni farosan is.
2009. nov. 16. 20:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Offolok, de örülök, hogy elolvastam. Én is azt vallom, hogy érdemes megpróbálni és bármi van, még mindig lehet császár.Lányom normál úton született, fejjel, de a keze maga mellett volt, azt hittem szétszakadok....

DE ha faros lenne is mindenképp meg szeretném szülni normál úton. És hallottam olyat is, hogy a vajúdás alatt fordult meg:-)

Hajrá, tarts ki és drukkolunk!:-)

2009. nov. 16. 21:38
 9/10 anonim ***** válasza:
Mennyi van még hátra neked. A szintén faros 36 km.
2009. nov. 17. 09:03
 10/10 A kérdező kommentje:
Elvileg bármikor jöhet, de nem tudjuk pontosan, a teherbeesés előtt a szoptatástól nem volt menszim, az UH-adatok alapján mostanában már aktuális.
2009. nov. 18. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!