Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Honnan számít szülésnek a szülés?

Honnan számít szülésnek a szülés?

Figyelt kérdés

Olvasom itt, hogy kinek milyen hosszú volt a szülés. Ti honnan számoljátok? Mikor bemész a kórházba? Az első fájástól? Benne van a vajúdás is? Vagy csak a legvége?

Azért ütött szöget ez a fejembe, mert aki azt írja, hogy két óra alatt szült, az nekem olyan hihetetlen... KÖszi!

2013. okt. 26. 20:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%
a doki a kitolásnál mondta nekem ,h. na most szülünk.
2013. okt. 26. 20:22
 2/12 A kérdező kommentje:
Na akkor meg sok a két óra :)
2013. okt. 26. 20:24
 3/12 anonim ***** válasza:
Én 7 órát számolok a vajúdásomra. Úgy kezdődött, hogy elfolyt a magzatvíz, majd kb 1,5 óra múlva jöttek az első fájások. Innentől 7 óra a rendszeres fájások ideje, majd jött a kitolási szakasz, ami az én értelmezésem szerint a szülés maga, ez kb 30 perc volt. Után még 30 perc, mire rendesen összevarrtak.
2013. okt. 26. 20:29
 4/12 anonim ***** válasza:
Az elso fajastol illetve a magzatburok megroedesetol.
2013. okt. 26. 20:29
 5/12 anonim ***** válasza:
a kórházba érkezéstől. így 3 óra volt.
2013. okt. 26. 20:31
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Én az elsőnél fájásokkal mentem be, és onnan volt 5 és fél óra összesen, a másikkal csak azért mentem be, mert véreztem, de fájásaim csak kb. két órával később lettek, de összesen 9 és fél órát voltam a kórházban szülésig.

2013. okt. 26. 20:33
 7/12 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, hogy kitolástól kell számolni a szülést, az első fájástól, vagy magzatvíz folyástól pedig a vajúdást számoljuk. (így nekem majd 24 óra vajúdás, mert a magzatvíz elkezdett szivárogni hajnalban, de csak dálután 4 óra fele kezdődtek a fájások, de nagyon nagyon gyengén. Olyan 8 órakor erősödtek be kicsit, de a nagyon erős fájdalom olyan 9:30-tól kezdődtek, kitolás kábé másfél óra volt, majd reggel 7 óra lett, mire megszületett a lányom...szóval a szenvedés tulajdonképpen 9:30-6:40-ig volt. Remélem a másodikkal azért ez egy kicsit csökkenni fog, mert majd 48 óráig nem aludtam.:D
2013. okt. 26. 20:46
 8/12 A kérdező kommentje:
Utolsó, elolvastam többször is, de nem értem. Ennyi időn keresztül tartott a kitolás? Uram Isten...
2013. okt. 26. 20:56
 9/12 anonim ***** válasza:
Pedig egyértelmű :D 1,5 òra volt a kitolása.
2013. okt. 26. 21:47
 10/12 anonim ***** válasza:
A vajúdástól már szülés, azaz az a tágulási szakasz is beleszámít. Nekünk az első 26 órát tartott, a második 3-at. Szép lenne, ha a kórházba érkezéstől számítana...akkor otthon tényleg nem szülne senki :)
2013. okt. 27. 02:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!