Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés alatt hányszor vizsgáln...

Szülés alatt hányszor vizsgálnak, és hogyan zajlik a vizsgálat egész pontosan?

Figyelt kérdés
Vajúdás alatt tudom, hogy fájás közben megnézi a doki, hogy hol tartunk. Egész pontosan ez hogy zajlik? Mit kellett tenned közben? Milyen érzés volt? A doki miket mondott közben? Stb. minden érdekel!
2013. okt. 26. 17:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Engem összesen 4-szer vizsgáltak, amikor beértem, 3 ujjnyi, 4 és 5 ujjnyi tágulásnál. Igazából ugyanolyan mint bármelyik méhszájvizsgálat a terhesség alatt. Amikor az ügyeletes vizsgált, az rettenetesen fájt, azt hittem, hogy lemászok a vizsgálószékből, de amikor a saját orvosom, azt szinte nem is éreztem.
2013. okt. 26. 17:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Vajon miért lehetett ez a fájdalom a vizsgálatkor? Tapasztalatlan volt az orvos, vagy nemtörődöm, vagy van, amikor fáj egy ilyen vizsgálat és van, amikor nem?
2013. okt. 26. 17:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Orvos függő,hogy ki csinálja ovatosan és ki durván fájdalmasan. Amikor bemész a kórházba a fájásokkal,akkor van vizsgálat, meg szülés menetelekor, meg ha baba megszületett akkor. 3-5 vizsgálat van.
2013. okt. 26. 18:21
 4/8 anonim ***** válasza:
engem megvizsgáltak első nap egyszer, második nap mentem volna uhra akkor még egyszer aztán már küldtek is a szülőszobába, ott még kétszer vizsgáltak meg és már szülhettem is. ha fájt a vizsgálat az valószínű azért lehetett mert próbálta tágítani a méhszájat az orvos, amúgy maga a méhszáj vizsgálat nem fájdalmas még szülés alatt sem
2013. okt. 26. 19:02
 5/8 anonim ***** válasza:

Engem megvizsgált az ügyeletes doki, amikor beértünk a kórházba 2 óra körül, ekkor 1 ujjnyira voltam csak kitágulva. Kb 4 órakor mondta a szülésznő, hogy menjek ki pisilni, de mondtam neki, hogy nem tudok menni :) Akkor megint szólt a dokinak, 4 ujjnyira kitágultam. Lóhalálában szóltak a fogadott dokimnak.

Én nem éreztem a vizsgálatokat, nem is nagyon érdekelt ez a része, csak a babámra koncentráltam. Arra emlékszem még, hogy én már nyomtam párat, amikor a doki hirtelen felpattant, hogy mindjárt megszületik a baba. Egyébként mindig mondta, hogy ő mit csinál és hogy én mit csináljak. :)

Minden rendben lesz, ne félj :D

2013. okt. 26. 21:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem amnioszkópiával kezdődött a szülés. Ez volt a 4., szóval már ismertem a dolgot. A vizsgálat végén elfolyt a magzatvíz, szóval itt begyorsultak az események. Előkészítő, borotválás, beöntés, zuhany, stb, majd kaptam méhszájérlelő zselét, aminek 6 óra a hatóideje. Na addig "nem nyúltak hozzám", majd mikor letelt a 6 óra, akkor megnézte a doki, hogy mennyire tágultam. 2 ujjnyi volt akkor. Utána elkezdődtek a fájások, innen már óránként nézett a szülésznő, mikor 3 ujjnyi lett (kb. 4 órára rá) bevitt a szülőszobára, kaptam oxitocint, és innen számítva 3-3,5 órára megszületett a fiam. Közben sűrűn néztek, hogy mennyire vagyok kitágulva, nem tudom hányszor, de sokszor. Ja, hozzáteszem, hogy egyik sem fájt, sem mikor a doki nézett, sem mikor a szülésznő. Mondák, hogy szóljak, ha jön a fájás, és akkor néztek meg. Végig a vajúdóban feküdtem, meg persze a végén már a szülőszobában.
2013. okt. 26. 22:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Az ügyeletes orvosnál voltam úgy is vizsgálaton, hogy még nem voltam terhes, akkor is rettenetesen fájt a vizsgálat, nem éppen az óvatos bánásmódról híres, így szerintem orvosfüggő, hogy mennyire fáj. Az biztos, hogy nem akart tágítani, mert arra játszott, hogy nehogy az ő ügyeleti ideje alatt megszüljek, habár volt fogadott orvosom, így nem értem, hogy miért félt ettől, a szülésznőmtől tudom egyébként, hogy mondta a doki, hogy reménykedik benne, hogy reggelig nem lesz baba.
2013. okt. 27. 17:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Reggel nst-n vizsgált meg a doki. Délutànra hivott vissza a kórházba. Ott volt még egy nst és talán néztek méhszájat is. Szülés közben burokrepesztés előtt nézték és kitolás előtt 20 perccel.
2013. okt. 27. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!