Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha kórházba megyek és még nem...

Ha kórházba megyek és még nem ért oda az orvosom és a szülésznőm akkor jogomban áll megtagadni azt h. mas vizsgáljon meg?

Figyelt kérdés
Az az igazság hogy betegesen rettegek a vizsgálatoktol. Megaláztatásnak érzem h.idegenek nyulkalnak belém több ember előtt is. Nekem lelkileg komoly gátjaim vannak. Gyerekkoromban molesztaltak plusz horror volt az első szülésem. ....az orvosomban nagyon megbízom. Hisz én kértem meg h.kiserje végig a terhességem. Szépen fokozatosan kialakult egy bizalmi kapcsolat köztünk. De pl. Valamelyik nap azt hittem h . szivárog a magzatviz be mentünk az ügyeletes vizsgált meg. Túl éltem. .de mire észbe kaptam volna már egy tanuló keze volt bennem (egyetemi kórház) borzalmas volt !! Szó szerint kimasztam a kezei közül. Aztán ctgre tettek és jött a reggeli vizit. Megint egy másik orvos egy egész tanuló csoporttal. Nekem nagyon megalazo volt ahogyan mindenki előtt a nővér leszedte rólam a bugyim és jött még egy doki vizsgálni aki csak ordított h.tegyen már szét rendesen a lábam. Közben kb.15 idegen bámult. .nekem ez borzasztó élmény !!!!!; ; odaert a saját orvosom. És haza is johettunk. Már tulhordas lesz nálam. Annak ellenére hogy többször beindult a szülés mindig leáll! ! Talán a félelmek miatt tele vagyok gáttal !!! Próbálom magamban megoldani. ...

2013. okt. 19. 10:29
 1/10 anonim ***** válasza:

Ezt a dokiddal kell megbeszélned... mivel a vajúdás órákig eltarthat (nálam pl. 16 óra volt), így a doki nem szokott a teljes időtartam alatt ott lenni.

Azt, hogy más vizsgáljon meg, megtagadhatod, de ha az orvosod nem akar elejétől végig ott lenni, vagy nem elérhető, akkor aláíratnak veled egy papírt, hogy megtagadod az orvosi ellátást, és azt sem tartom kizártnak, hogy el kell hagynod a kórházat!

Ugyanis mindaddig, amíg az orvosod nincs ott, a bent lévő személyzet felelős a te, és a gyermeked egészségéért. És ezt csak simán kérésre nem fogják bevállalni.

Max annyit tudsz tenni, hogy ezt előre megbeszéled a dokiddal, hogy felár ellenében vállalja be, és akkor mielőtt elindulsz a kórházba, felhívod mobilon, és ő is bemegy.

2013. okt. 19. 11:01
 2/10 anonim ***** válasza:
Én azt tanácsolom neked, hogy előbb az orvosodat hívd, és már csak a szülés előtt menj be a kórházba, persze csak ha elég közel laktok, és nincs semmi komplikáció a terhességgel. Jobb otthon vajúdni, mint a kórházban.
2013. okt. 19. 11:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A történtek engem is felháborítanának, pedig bennem nincs gátlás. Az, hogy hagyod-e magad megvizsgálni vagy sem, a te döntésed, a hangnemet és viselkedést pedig akkor is kikérheted magadnak, ha amúgy nem vagy komplexusos! Ezt tartsd szem előtt!

Az orvosommal külön beszélnék a helyedben, hogy iparkodjon és maradjon mellettem, mert ez a helyzet, és ettől függetlenül az ügyeletesnek engedném a vizsgálatot, amikor beérünk, mert ha baj van, fel kell mielőbb ismerni. De nem vagy köteles sem 15 másik ember előtt vetkőzni, sem gyakorlóbaba lenni. Ilyen helyzetekben légy erős, és mondd, hogy: NEM! Megteheted!

2013. okt. 19. 11:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat:-) Igen közel lakunk. Az ügyeletes teljesen természetes ...de utána a tanuló és a megalazo 15 ember előtti plusz egy orvos...nekem az már sok volt :-(
2013. okt. 19. 12:12
 5/10 anonim ***** válasza:
A tanulócsoportot bármikor visszautasíthatod, vagy utasíthattad volna, főleg, ha minősíthetetlen hangnemet engednek meg maguknak. De bajod lehet abból, ha nem hagyod magad megvizsgálni.
2013. okt. 19. 12:14
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat:-) Igen közel lakunk. Az ügyeletes teljesen természetes ...de utána a tanuló és a megalazo 15 ember előtti plusz egy orvos...nekem az már sok volt :-(
2013. okt. 19. 12:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálunk például addig nem szólnak az orvosnak, amíg az ügyeletes meg nem vizsgál, és nem látja úgy, hogy már lehet menni szülőszobára (minimum 3 ujjnyi tágulás, vagy valami probléma), így az ügyeletes sajnos kikerülhetetlen. Azt viszont megkérdezik, hogy tanulók bejöhetnek-e, és vizitnél nem vizsgálnak a kórteremben, hanem külön vizsgáló van. Én abszolút megértelek egyébként, én is betegesen rettegek a vizsgálattól egy gyerekkori nőgyógyászati sürgősségi műtét miatt. Én még az ügyeletes vizsgálatát is fog összeszorítva bírtam ki. Szerintem egyébként beszélj a dokiddal, hogy esetleg extra juttatásért vállalná-e, hogy végig veled legyen. Nálunk ez sajnos nem megoldható, mert kevés az orvos, és alig tudják kiadni az ügyeletet, és nagyon fáradtak, nem vártam volna el, hogy az első fájástól ott legyen mellettem, így is alig látja a családját.
2013. okt. 19. 15:28
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem.beszelj errol a dokiddal.

Amugy tenyleg gaz,amit Veled csinaltak.En is egyetemi korhazban szultem,de mas volt a szitu,pedig nem is volt valasztott orvosom.Volt pl. egy nagyon kedves szuleszno szakos lany,aki megkerdezte,hogx megengednem-e,hogy o is ott legyen a szulesnel es amit tud,megcsinaljon,pl. CTG. En beleegyeztem,nem zavart,de egesz mas volt igy,hogy megkerdezte.

Aztan ugy alakult,hogy csaszar lett, akkor is volt ket orvostan hallgato,akik kerdeztek,hogy bejohetnenek-e a mutobe,nekik is igent mondtam.

Viszont en is felhaborodnek,ha mikor vizsgal az orvos,20 tanulo bamulna kerdezes nelkul.Ez meg fuleszeten is gaz,nem hogy szuleszeten,nogyogyaszaton.

2014. febr. 22. 00:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Azóta Rég megszültem:-) A helyzetet megbeszéltem az orvosommal és így nem volt már probléma. A szülésem nagyszerűen zajlott:-):-)
2014. febr. 22. 06:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Bocsi,nem neztem a kerdes datumat :-) Gratulalok a babahoz!
2014. febr. 22. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!