Mi a véleményetek a szülésfelkészítő tanfolyamról?
Mit fognak mondani, miről szól, hogy zajlanak az "órák"?
Holnap megyek 1x, kíváncsi vagyok, nektek, mik a tapasztalataitok.
Én arra a felkészítőre mentem el amit nálunk a védőnők tartanak.Sajnos rövid volt,pedig ott azt mutatták be,hogy csillapíts lázat,hogy kell köldököt ápolni stb..A szülésire nem mentem el,mivel az orvosom körbevitt a férjemet és engem a szülészeten és ő megmutatott és elmagyarázott mindent.De lényegében azt fogják elmondani,hogy mikor bemész szülni,hogy és hol csinálják a beöntést,milyen vajúdási és szülési lehetőségek vannak.
melyik kórházban szülsz?Könnyű és gyors szülést kívánok!
Én ezek nélkül szültem meg a kisfiamat. (Könnyen és gyorsan, de ez nyilván nem a tanfolyamon vagy annak hiányán múlt). Nem jártam tanfolyamokra. Az interneten kellő mennyiségű és mértékű tájékozottságot szereztem, és szülés közben figyeltem és hallgattam a szülésznő és az orvos tanácsaira és utasításaira.
Egyébként nálunk egy szülésfelkészítő tanfolyam 5 alkalomból áll. Olvastam a tematikáját. Első alkalom: a terhesség felismerése... Na, hát szóval nagyon sokat érhet, ha érted mire gondolok... :S
Én is akkor szülök, Győrben.
Én jártam Tapolcán, semmi értelme nem volt. Semmi újat nem hallottam, igaz rengeteget olvastam a terhesség-szülés témában.
Midnen tanfolyamnak van egy tematikája, a növekedésről, szülésről, betegségekről, gyógyszerekeről, járandóságokról, stb...
Hello! Lehet, hogy találkozunk a kórházban, nagyjából egyszerre szülünk. A védőnőm azt mondta, a kórházi szülésfelkészítőt nem ajánlja, minden héten más tartja, nincs tematikai sorrend, általában arról beszélnek, amire a jelenlevők kíváncsiak.
Ma kezdődött a Köfémen egy felkészítő (ide sajnos más okból nem jutottunk el, remélem a jövő héten sikerül), erről azt hallottam, jóval összeszedettebb. Majd meglátjuk...
Szia utolsó!
Én ott voltam, igazából nem sokat veszítettél, kb. 1,5 óra volt. Elmondták mi lesz a tanfolyam felépítése, mik a terhesség jelei, néztünk egy kisfilmet, hogyan fejlődik a baba. Olvasgatott a védőnő idézeteket, elmondta, hogy hall bennünket a baba...stb.
Tanultunk egy légzéstechnikát, és egy relaxációt.
Jövő csüt.ön a szülés (sima, császár) lesz a téma, videóval fűszerezve. Újabb légzéstechnika tanulással.
Majd figyelek, s kiszűrlek a tömegből. Nagyon zsúfoltan voltunk:( egy kis szobába kb. 26-28-an:(
Ha van esetleg kérdésed, írj nyugodtan:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!