Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hálapénz? Szentesi kórház?...

Hálapénz? Szentesi kórház? Mennyit illik adni a dokinak akinél szülsz?

Figyelt kérdés
2013. okt. 11. 07:41
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Most meg fogsz lepődni, nem egyszer fordult elő, hogy délelőtt feladtak nálam simán levelet, délután hazafelé jövet bedobtam, mert útközbe esett. Csak ezt nem veszik észre az emberek. Mellesleg sok kézbesítő kolléga még szombaton délelőtt is kijár, hogy bepótolja a lemaradását, mert képtelen volt befejezni a heti munkáját, annyira elúszott, és annyi levele volt. Mondom, én nem kötekedni akarok, és nem az a célom, csak ez a hálapénz egy rossz tulajdonság lett, amivel elkapatták az orvosokat. Ennyi. :)
2013. okt. 11. 09:32
 22/29 anonim ***** válasza:

Én értem, de mindenkinek van választása. Amíg van ügyeletes ellátás, addig mindenki maga dönti el,hogy igénybe veszi a magándokit vagy nem!

Ennyi erővel, akkor azért sem lehetne pénzt kérni-adni,hogy valaki magánba jár terhesgondozásra. De ott is megfizeted a szolgáltatást, holott van sztk-s is!

Az, meg,hogy te ilyen jólelkű postás vagy, ritka. Nálunk pl. szombaton-vasárnap nem járnak a postások! :)

2013. okt. 11. 09:36
 23/29 anonim ***** válasza:
Nem csak én vagyok ilyen, hanem rengeteg ilyen postást ismerek. Sok kézbesítő kénytelen még a munkaidő letelte után is rohangálni a járásába, mert annyi munkája van, hogy nem tudja befejezni. És ez sajnos lassan nem csak ránk igaz, hanem elég sok más munkahelyre is.
2013. okt. 11. 09:39
 24/29 A kérdező kommentje:
Igen , ha simán szülök és gyorsan meg nem lesz velem sok dolga akkor kap 20-at ugy gondoltam, ha császár lesz véletlen akkor meg 30-ra gondoltam... nem tudom , erre ennyik a tarifák általában úgy tudom. De azért itt is hátha valaki szült szentesen. Nekem nagymamám a postásnak nyúgdíjkor kb 2-3 ezret ad borravalót, lehet felétek nem így van, de ez csak egy személy, erre a postás még összeszed kb egy fizetésnyit
2013. okt. 11. 10:40
 25/29 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Felénk is úgy szokás, hogy a magánrendelés 10x-esét adják. Ez orvostól függően 5.000-10.000-ig terjed. aminek a tízszerese 50.000-100.000-ig. Viszont van orvos, aki kerek-perec megmondja, hogy 80 ezerért vállalja el.

És az álláspontodat abszolút megértem, mint ahogyan a "Postás-hentes" példákkal is egyetértek. Ha Neked nincs több, nem tudsz többet adni, akkor adj ennyit. Egyetértek, hogy ez egy romlott rendszer és nem így kéne lennie. Viszont igenis igazuk van azoknak is valamilyen szinten, akik szerint egy szolgáltatást igényelsz 0-24-ig a szülésedkor. Ha Ő elvállalja, hogy bejön Neked, ha hajnali 2kor cseng a telefon és otthon pihen a családjával, akkor "háláld meg" persze, nincs is ezzel gond, csak kicsit "elszalad a paci". Rengeteg amit elkérnek és ez pofátlanság. Emiatt érezhetjük úgy, hogy mi keveset adunk, és ez tök kellemetlen...de szerintem elég amit adni tudsz, és ne idegeskedj ezen.

2013. okt. 18. 06:47
 26/29 anonim válasza:
Egyetlen fillért sem. Orvosnak pénzt sose adj!
2013. okt. 30. 11:16
 27/29 anonim válasza:

"nemértem egyesek miért ilyen ellenségesek a hálapénzzel kapcsolatban"

Azért mert az orvosok nem érdemelnek pénz.

2013. okt. 30. 11:17
 28/29 anonim válasza:

"A hentes bemegy neked a boltban mondjuk vasárnap este 10-kor,ha neked akkor kell hús.

A postás vasárnap is kiviszi a leveled? "

Ezt hentese válogatja. Vannak vasárnap is nyitva tartó üzletek. Ne akarjuk már az orvosokat az egekig magasztalni csak azért mert elvégzik a munkájukat (ami a KÖTELESSÉGÜK és amiért egy életen át TB-t fizetsz nekik) és azért lássuk be rendszerint igen szarul.

Vagy fizess hálapénzt a közmunkásoknak is akik az árkot kitakarítják a házad előtt, ha az orvosok megérdemlik akkor ők is!

2013. okt. 30. 11:41
 29/29 A kérdező kommentje:
A közmunkásokat szinte a mi adónkból fizetik... ne is menjünk már bele ebbe , ez rossz példa volt nagyon!
2013. okt. 30. 15:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!