Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hálapénz? Szentesi kórház?...

Hálapénz? Szentesi kórház? Mennyit illik adni a dokinak akinél szülsz?

Figyelt kérdés
2013. okt. 11. 07:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Csak nyugtával dicsérd a napot:) majd ha tényleg nála szülsz és úgy érzed minden rendben ment utána ráérsz gondolkodni hogy mennyit adsz vagy, hogy adsz-e!

Én is Szentesen szültem volt választott orvosom, akihez a magánrendelésre jártam és 39 hetes voltam mikor azt mondta hát ő most elmegy nyaralni vagy szülök a héten vagy a jövőhét után... őrült rosszul esett abban az állapotomban. Úgyhogy én az ügyeletesnél szültem és jól el is intéztek:(

2013. okt. 11. 08:19
 12/29 anonim ***** válasza:
43%

Mondjuk a hentesek mellett legyen szólva, ők sem romlott húst árulnak (mindig :D ), ezzel akadályozva, hogy rosszul legyél, egyél mérgezett húst, így ők is odafigyelnek az egészségedre, megelőzik a betegséget.

Nem rossz példa, csak szokatlan alternatíva, mindazonáltal még MINDIG nem jogosultak az orvosok hálapénzre. De muszáj adni, elmondtam az okát.

mylon, neked pedig köszönöm az álláspontom megerősítését.

2013. okt. 11. 08:30
 13/29 anonim ***** válasza:
:)
2013. okt. 11. 08:37
 14/29 anonim ***** válasza:
83%

Ne haragudjatok, de pont sz.r példákat hoztok!

Akkor nézzük máshogy! A hentes bemegy neked a boltban mondjuk vasárnap este 10-kor,ha neked akkor kell hús.

A postás vasárnap is kiviszi a leveled?

Ha felfogatsz egy dokit a szüléshez, akkor egy szolgáltatást fogadsz! Azt,hogy ha mondjuk te dec. 24-én éjjel szülsz, ő akkor is bemegy, meg ha szabin van (pl. az enyém, amikor szültem), akkor is!

Kérdező! Amennyit tudtok és jónak éreztek, annyit adjatok. Én Kecskeméten szültem, és 80 ezret adtam, de sürgősségi császáros lettem és konkrétan a dokim mentette meg a gyerekem életét!

2013. okt. 11. 08:50
 15/29 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! pontosan erről van szó amit írtál hogy jön bármikor . Én meg nem akarok az ügyeletesnél szülni , hallottam már durva sztorikat sajnos ha nincs fogadott dokid, hogy bánnak az emberrel. Sajnos én sem örömömben adom oda a lóvét , de azért kérdem mert mi 20 nál nem adnánk többet. ez gáz nagyon? sajnos nincs több, ezt is elég kigazdálkodnunk , a párom most lett munkanélküli két hónapja , nem így terveztük...
2013. okt. 11. 08:59
 16/29 anonim ***** válasza:

Kedves 14-es!

"A hentes bemegy neked a boltban mondjuk vasárnap este 10-kor,ha neked akkor kell hús.

A postás vasárnap is kiviszi a leveled? "

A hentes nem fog bemenni neked vasárnap este 10-re igazad van. Mondtam is, hogy az nem jó példa. Én viszont postásként dolgozom szombaton és vasárnap is, többek közt most hétvégén is megyek, miközben lehet hogy az orvos 2 napig otthon van. Akkor én is jogosult vagyok a hálapénzre?

2013. okt. 11. 09:20
 17/29 anonim ***** válasza:
Nem vagyunk egyformák, sztem nem voltak meggyőzőek az érvek legalábbis számomra.....teljesen más mikor a gyereked élete mulhat a dolgokon mintha a tiéd. Amugy meg a pincérnek is adsz borravalót, a postásnál is illik ott hagyni az aprot ha pénzt kapsz, én személy szerint a boltba is hagyok, a tűzoltonak is ha épp a házamat oltaná....Nem vagyunk egyformák ennyi....
2013. okt. 11. 09:22
 18/29 anonim ***** válasza:
Mellesleg mi is nyitva vagyunk dec 24-én és dec 31-én is lehet nem egész nap de délig igen és dolgoztam is már nem egyszer ezen a két napon... hálapénz nélkül.
2013. okt. 11. 09:23
 19/29 anonim ***** válasza:

Ez orvos függő is. Én Szegeden egy neves orvosnál szültem. Mivel épp ügyeletben volt, nem kellett miattam behívni, így 45-öt adtam. De neki 10ezer a magánrendelése és az ottaniak ilyen 100 körüli hálapénzről beszéltek. A szülésnél eleve ott lett volna, kb 20 perce munkája volt rajtam, konkrétan megnyomta a hasam meg összevart:) A többit a szülésznő intézte. Szóval a megszokotthoz képest aprópénzt adtam,de nem hiszem , hogy többet kellett volna. Nem nyomta vissza dühébe belém a gyereket. Sőt a következő szülést is vállalta :)

Ha szabin hívták volna be, akkor 60-at kapott volna, ha az életünkért kellett volna küzdenie és sikerült volna akkor az összes pénzünket :) Nagyon számított nekem a körülmény.

Szentesen tudok olyan magándokit, aki alig akar borítékot elfogadni. De olyat is aki idegbajt kapott amikor meglátta a pénzösszeget, aznap iszonyat bunkó volt mindenkivel.

2013. okt. 11. 09:23
 20/29 anonim ***** válasza:

Kedves Postás!

Ha egy lakó téged megkér,hogy akár a munkaidődön kívül is hozd ki neki a levelet, akkor igen, úgy érzem, járna neked is hálapénz!

Továbbra is hangsúlyozom,hogy ha valaki ügyeletesnél szül, akkor igen, az a dolga a dokinak,hogy bent legyen (nyilván mert muszáj) és segítsen szülni!

De ha én fogadok orvost, akkor ő azt vállalja,hogy akkor is segít szülni, ha nem ő az ügyeletes, kvázi neki nem muszáj akkor a kórházban lenni. Ez akárhogy is nézem, olyan, mint egy szolgáltatás.

2013. okt. 11. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!