Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A terhességi diabétesz befolyá...

A terhességi diabétesz befolyásolja a szülés módját?

Figyelt kérdés
Második baba első császárral született két éve. Még két hónapom van szülésig de már most akkora a hasam mint aki egy héten belül megszül. A baba szépen fejlődik egézséges is, minden eredményem jó. Kivéve a cukor ami 8-as. Igaz a legutobbi 5.9 volt. Nem tudom hogy ez hatással van e a szülés módjára illetve az hogy gyakran feszül és pirosodik a hegem.
2013. szept. 17. 12:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Én is GDM-es lettem a harmadikkal. (Már a másodikkal is határán volt a magas érték).

Természetes úton szültem őket.

Viszont a 8-as az tényleg magas. Milyen diétád van? Csinálsz önellenőrzést? Jársz diabetológiára? Nincs kontroll? Ha a diétával is túl magas, akkor kellhet az inzulin is.

Az előző heged amúgy valószínűleg jobban befolyásolja majd ezt a kérdést, mert ha az nem elég masszív, akkor biztos császár lesz megint.

Az orvosod mit mond?

2013. szept. 17. 12:54
 2/3 A kérdező kommentje:
180-as diétán vagyok ötszöri étkezésre eloszva és havonta kell menni ellenőrzésre. Legközelebb okt 1.-én Orvossal még nem beszéltem erről. Hozzá hétfőn megyek.
2013. szept. 17. 13:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Én infúziót kaptam, nézték, hogy egyenletes legyen a cukrom, állítólag ilyenkor inkább az a gond, hogy nagyon le tud esni (izgalom, vérveszteség), nehogy bekómáljak. A lelkemre kötötték, hogy legyen nálam szőlőcukor, pont emiatt.

Amúgy, ha ezeket nem emelik ki külön előre, én semmit sem vettem volna észre ebből. Magát a szülést nem befolyásolta egyáltalán és lehet máshol ennyi sincs, nem tudom, vagy minden normál cukrú kismama szülésénél is tök ugyanígy járnak el.

2013. szept. 18. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!