Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi történik velem? Sajnos a...

Mi történik velem? Sajnos a szülés eléggé megviselt, nem volt komplikációmentes. A kórházban közel 1hónapot töltöttem. A babát szülés után 1héttel érinthettem meg, kesztyűben és maszkban. Most már itthon vagyunk.

Figyelt kérdés
De nem vagyok boldog. Mindenki körülrajongja, csak én nem érzem az enyémnek. Szeretem, dédelgetem, foglakozom vele, mégis van egy űr a szívemben. Elmúlik ez valaha?
2009. nov. 4. 11:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Persze, hogy elmúlik csak adj időt magatoknak. Az elején én sem nagyon tudtam hova tenni az új életemet. Szerettem, meg ölelgettem, meg minden ilyesmi, de igazából a második hónap végére rázódtunk csak össze. Addig olyan érzés volt ez az egész, mintha valaki mással történt volna meg. Olyan érzés volt mintha valaki más testében lettem volna és úgy éreztem, hogy valami nem stimmel. De aztán mire 2 hónapos lett a picúr addigra sikerült magamra találnom és azóta sokkal jobb lett minden. Próbálj erről beszélgetni másokkal az biztosan segít.
2009. nov. 4. 11:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Még eszembe jutott néhány dolog (az első hozzászóló vagyok). Nekem nem volt segítségem, így a férjemmel ketten kellett mindent megoldjunk. A férjem viszont sokat segített. Ha van valaki aki szívesen foglalkozik a picivel, akkor neked is marad némi szabadidőd. Csinálj olyan dolgokat, amiket a babázás előtt szerettél. Olvass, nézz filmet vagy egyszerűen csak mássz bele egy kád forró vízbe és relaxálj! Próbáld meg újra megtalálni a szülés előtti önmagadat. Nekem azt mondták anno, hogy azért alakul ki többnyire ez az állapot, mert a szülés annyira nagy fájdalommal, lelki megrázkódtatással jár, hogy az agy próbálja magát függetleníteni ettől az egésztől. Ezért éreztem úgy, mintha nem is az én életemet élném. Újra magadra kell találj! De ha pár hónap alatt nem sikerül, akkor orvoshoz kell fordulj, mert ez szerintem a szülés utáni depresszió tipikus esete.
2009. nov. 4. 12:09
 3/9 anonim ***** válasza:
amikor az első mosolyát meglátod, akkor betölti az űrt a szívedben, nyugi! :) Kell idő, hogy kialakuljanak az anyai érzések.
2009. nov. 4. 12:42
 4/9 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem, hogy végződött a szülésed?

Csak azért kérdem, mert nekem is voltak hasonló érzéseim a sürgősségi császár miatt (altattak, nem láttam a picit,oxigént kellett kapnia, rossz apgar-ja lett és ezért mind magamat okoltam) és én sem éreztem az enyémnek. Szerettem már akkor is, de pl. sokáig nem mondtam neki azt,h. kisfiam...

2009. nov. 4. 13:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Nálam,ugyanez volt. Szégyeltem is magam,mikor azt mondta valaki,hogy neki szerelem első látásra.Nekem olyan érzés volt,mintha nem az én kisbabám lenne. Kis idő mire elmúlik,de mostmár sírni tudnék ha a mami csak sétálni elviszi.
2009. nov. 4. 14:17
 6/9 anonim ***** válasza:
légy türelemes önmagaddal... én császáros voltam és mikor hazajöttünk én is egy nagy űrt éreztem...hiányzott a sikerélmény...nem tudtam problémamentesen szépen megszülni a gyerekemet...aztán meg nem tudtam szoptatni rendesen, mert nem volt elég a tejci...aztán elkezdtem beszélgetni kismamákkal és sokszor, de sokszor elmondtam, leírtam, h mi történt velünk... aztán telt az idő és mikor először aludt el mosolyogva cickóval a szájában, akkor már éreztem, h igen ő az én kisfiam...Életet adni valakinek hatalmas, embertpróbáló feladat...idő kell míg az ember lelkileg feldolgozza..beszélj, beszélgess róla és légy türelmes magaddal!
2009. nov. 4. 19:32
 7/9 A kérdező kommentje:
Hirtelen történt minden. A 35.héten bementem egy vizsgálatra, azt hittem minden rendben, hisz olyan jól éreztem magam. Aztán 10perc múlva azt mondták: császármetszés! Levegőt nem kaptam, s már túl is voltunk a dolgon. A picit pedig elvitték a korszülött osztályra. napi 5percet láthattam, inkubátorban.
2009. nov. 4. 20:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Szegénykém, érthető, ami most végbemegy benned.

Gondold el, kimaradt az életedből a babavárás legfontosabb 3-4 hete, nem voltál felkészülve a szülésre.

Aztán császároztak, majd elszakítottak a babától egy hónapra.

Ez iszonyú!

Teljesen rendjén vannak az érzéseid, hiszen tulajdonképpen 1 hónapíg tényleg nem a te babád volt, nem viselhetted gondját, nem szoptathattad.

Az első pár hét, az első szoptatások mind-mind az anya-baba kötődését erősítik, ami Nálatok csak most kezdődik.

Szerintem próbáljatok minnél többet egyedül lenni a babóval, meghitten, csendesen, ismerkedj Vele, nézegesd kezecskéit, lábacskáit, a mosolyát, miközben alszik az apró fintorait. Érezned kell, hogy Rád van utalva, és Neki is azt, hogy szüksége van Rád!

Szoptatás a legmegittebb dolog a világon, miközbe egymás szemét nézitek merően.

Egy baba nézése szoptatás/etetés közben hidd el, a lelkedíg hatol.

Úgy néz, merően, mintha vizsgáztatna. Beléd lát.

Nyugodj meg, kialakul ez lassan-lassan, de mindkettőtöknek idő kell, hiszen rettentően kitolt veletek az élet.

Nagyon nagy kitartást, és türelmet.

Kívánom, hogy minnél előbb átélhesd az anyaság örömét!

Írj majd, mi van Veletek.

Üdv.

2009. nov. 4. 23:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Megértelek teljesen.Én 35hetesen feküdtem be a kórházba nagyon súlyos toxémiával.2 hetet vártunk még, ekkor ha nincs az aktuális főorvos ügyeletben lehet ma nem írnék Neked....szóval császároztak és utána 2 hétig volt intenzíven a babánk...mi is 5percet láthattuk naponta plussz 50-50%ot adtak h életben marad e..gondolhatod milyen volt..mire haza hozhattuk már alg volt tejem, szíve miatt nem is szoptathattam.....idő kellett mire letisztáztam én is magamban mindent és normál kerékvágásba jöttem lelkileg...kívánom Neked is tiszta szívből....üdv egy 19hós baba anyukája
2009. nov. 5. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!