Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem akarok vissza menni...

Nem akarok vissza menni dolgozni. Megoldható?

Figyelt kérdés
Anyagiokokból sajnos 2-éves kislányom melöll vissza kellet mennem dolgozni,3-műszakba ezek az anyagi gondok megoldódni látszanak hála az égnek!!Mivel anyukámék a szomszéd faluba laknak kislányom ellátását úgy oldottuk meg hétköznap a mamáék,hétvégén az anyáék.Akinek van gyereke,el tudja gondolni 1-hét nélküle,úgy hogy az a hét mindig újra indul.Egy rémálom,rettenetesen nehéz!!Mesébe illően indult a történet vissza mentem dolgozni,közbe férjem is kapott egy jól fizető állást,terhes lettem 1-hónapon belül.Kicsilány újra velünk,kicsit lelkileg sérülve,de újra van apa és anya nem csak hétvégén.Hát sajnos ez a mese ott végetért,hogy elvetéltem! :( Közel fél éve itthon vagyok,mert gondok voltak a műtét után.De most vége a jó világnak letelt a 6-hét mennem kellene vissza dolgozni.De nem akarom a kislányomat megint kitenni annak,hogy hol itthon,de többnyire a mamáékkal van,akármennyire is szeretik azok akkor is csak a mamáék.Felmondani nem akarok,mert persze amint lehet szeretnénk babát,és ha felmondok nem kapok gyedet.Esetleg ötletetek hogyn húzhatnám még itthon ki ezt az 1-2 hónapot?Pozitívan gondolkodom és remélem sikerül hamar teherbe esnem!!Kislányom elött volt egy vetélésem és akkor is 3-hónapjára terhes lettem újra,így remélem most is így lesz.

2013. szept. 12. 19:38
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nos utánna érdeklődtem valóban vissza lehet jönni gyesre!

De viszon nem támogatták a MÁK-nál ezt az ötletet,gondolom ahogy kivettem a nő szavaiból plusz munka nekik.

Azzal érveltek,hogy úgy is mindjárt február és betölti a gyerekem a 3-évet,akkor meg mindenképp dolgoznom kell.

Lényegébe lebeszétek róla,de szerintem én azért megkockáztatom!

2013. szept. 13. 12:43
 12/13 anonim ***** válasza:

Biztos akad aki lepontoz, de Neked leírom az én véleményem.

Ha anyukád odaadja úgyis a gyest, maradjon így minden. Te mondjál fel, kapsz munkanélkülit. Azt írod, a férjed jól fizető munkát talált. Tehát meg tudtok így élni, legalábbis egy ideig. A kislányod 3 éves korától úgyis oviba megy.

De! Én értem és tudom, hogy a kislányt ez iszonyúan megviselte, hogy egy hétig nem látta anyát és apát! És ez megismétlődött újra és újra. Amíg nem megy oviba, legyen most ő a legfontosabb, legyél vele amennyit csak tudsz, szeretgesd, játszatok sokat együtt. Ne tedd ki mégegyszer ennek. Ezeket az éveket nem adja vissza senki, és egész életre szóló kapcsolatotokat alapozod most meg.

2013. szept. 24. 18:11
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Hát nem igazán tudom,mit tegyek,mert szeretnénk kistesót amint csak lehet,és bár adná az élet,hogy jövő hónapban sikerül is!Eredetileg is csak addig akartam vissza menni,hogy csak pár hét ami jól is indult,terv szerint alakult minden!Már a táppénzt nem tudom mivel tudnám még húzni kicsit,és persze jó lenne előre látni most ebben a helyzetben!Mert bár jól keres a férjem,de ha tudnám,hogy terhes leszek akkor 1-2 hetet túl is élnénk Én is és a kicsilány is,de kapnák gyedet!!Egy ami biztos,hogy hosszú távon nem lehet ezt csinálni,mert tönkre teszem magunkat is,mert felöröl a hiánya benünket és persze ami a legfontosabb a kislányt is!!!
2013. szept. 24. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!