Szules kezdete?
Valaki meselje mar el nekem szorol szora, hogy mit is erzett.
Elso gyerek szamomra es szeretnem tudni, hogy mit is kell erezzek amikor beindul a szules/amikor be kell menni a korhazba. Tegnap este 20 percenkent voltak menstruaciohoz hasonlo fajasaim. Beultem egy kad meleg vizbe, miutan vegeztem elaludtam (eleg keso volt) szoval szerintem elmult. Ma a derekam faj idonkent (nem redszeresen) es meg mindig jelen van a menstruaciohoz hasonlo fajdalom az alhasamban es nyomast erzek a vaginamban is. Nem verzek, nem folyt el a magzatvizem, de megis aggodom.
Szoval, nagyon szepen megkoszonnem ha tapasztaltabb anyukak irnak le tapasztalatukt a szules beindulasarol, reszletesen! Ugyanis amit neten lehet olvasni, amit orvosok mondanak az nem ugyan olyan mint valaki aki megtapasztalta!
Koszonom!
Első gyerekről nem tudok mit írni, mert ott indítottak. De a másodiknál fájásokkal indult. Nem erősen, de amíg fájt addig nem tudtam se beszélni, se megmozdulni. Nem tartott sokáig, de addig eléggé fájt. Persze még bírható volt az elején. Nekem 15 percesekkel kezdődött, akkor még letusoltam és indultunk is a kórházba. Mire beértünk, addigra 5 percesek lettek. Meg fogod érezni, hogy mikor van itt az idő. Ez benne van a nőkben szerintem. Míg nem éltem át én is nagyon paráztam, de amikor elkezdődött, akkor egyből tudtam, hogy na ez az :)
Könnyű szülést kívánok! :)
Este 11-kor olyan furán éreztem magam. Akkor voltak azok a nagy melegek, elég sokat mászkáltam. El kellett mennem kakilni, végeztem, lefeküdtem hátha tudok aludni, de megint wc-re kellett mennem. Vissza a szobába, akkor megfordult a fejemben, hogy talán szülés lesz ebből, és szólok a férjemnek, de ezt kigondolva, jó nagyot mozgott a baba, és elfolyt a magzatvizem. Elmentem tusolni, 10 perces fájásaim lettek. Elindultunk a kórházba, és rá 9 órára meglett a kislányunk.
Ennek 2 hónapja.
Hétfőre voltam kiírva, szerdán kaptam OTT-t, délután már kényelmetlen volt ülni az NST-n. Estére már rendszertelen fájásaim voltak, éjjel nem aludtam semmit, hajnalra megszűnt kicsit akkor tudtam aludni. Csütörtök délelőtt megint kezdődött egyre erősebben, egész nap voltak fájásaim.Este felballagtam szülőszobára. 10 perces fájásaim voltak, de azt mondta a szülésznő, hogy nem elég erős, leküldött, hogy a "szobámba" várjam meg amíg erősödik aztán menjek fel..Aznap éjjel sem aludtam semmit.Reggel megint kaptam egy OTT-t utána egész nap szenvedtem. Este zuhanyzásnál a meleg víztől úgy begörcsöltem, hogy azt hittem összeesek.Szóltam az ápolónak, felmentünk szülőszobára.(4 percesekkel) Megvizsgáltak majdnem 4 ujjnyira nyitva voltam.
Igazából, iszonyatos derékfájás.Két oldalról indult és a derekam közepénél ért össze. De az elejénél inkább csak kényelmetlen volt minden.. az igazi fájásokat nem lehet összetéveszteni semmivel.Ha a meleg víz nem erősíti fel akkor csak jósló, és ha el tudsz tőle aludni akkor is.
Könnyű szülést :)
Koszonom szepen mindenkinek a valaszat!
Vegre kaptam konkretumokat. Eddig mindenki csak annyit mondott, hogy majd tudni fogom, de elso terhessegnel sokkal megnyugtatobb, hogy tudom mire kell odafigyelni es hogy a joslo az a hasamaljanal faj az igazi pedig a derekamnal.
Megegyszer koszonom a felvilagosirast es szivesen varom a tovabbi tapasztalatokat!
Nekem anyukám is azt mondta, hogy a derekam nagyon fog fájni. Na nekem a derekam nem fájt :) Szóval nehogy arra várj, hogy majd az fájjon, mert nem biztos, hogy neked is fog.
(Első voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!