Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülést szerettem volna...

Apás szülést szerettem volna megint. De nem valószínű. Hogy megy egy szülés egyedül?

Figyelt kérdés

Az első gyerekkel együtt voltunk. Ő törölgette a homlokom, tartotta a hátam, amikor nyomtam, hozott nekem inni.

Úgy néz ki, hogy a 2. gyerekkel nem tud velem bejönni, mert a tesót nem tudjuk kire hagyni. Anyósom nagyon beteg, anyu meg bejelentette, hogy ne is számítsak rá. Sajnos a szomszédokkal nem vagyunk olyan jóban, hogy akár éjszaka átvigyem a gyereket. Van rá 3 hónapom, hogy beletörődjek, hogy ezt most egyedül kell végigcsinálni.

De nem is tudom, például hogy ülnék fel tolni egyedül. A végén már semmi erőm nem volt, a férjem fogott. Kértem párnát a hátam mögé, azt mondták, nincs.

Szóval el vagyok keseredve, és nagyon félek is tőle.

2009. nov. 2. 23:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Amikor még én szültem,akkor nem is lehetett apás szülés.Igaz,hogy én nem is szerettem volna,hogy ott legyen.Felénk még ma is kevés az apás szülés.Ott van az orvos és a szülésznő,azok segítenek ha kell.Nem lesz semmi bajotok,ha nincs ott az apuka.És főleg ne legyeél elkeseredve és ne félj tőle.
2009. nov. 2. 23:33
 2/9 anonim ***** válasza:

ÓÓ nagyon sajnálom, tudom mit érzel :(

Nálunk majdnem ugyanez a szitu. Nekem anyum nem él sajnos, anyósom az közölte h őneki elég volt amennyit ő felnevelt, ne is számitsunk rá h vigyáz a nagyobb gyerekre...

Biztos nincs vmi nappali gyermekmegőrző pl?

3 hó alatt még eljárhatnátok oda a nagyobbaddal és akkor legalább ha nappal szülnél az megoldható lenne, hogy vigyáznak rá közben.

Mi is most költöztünk nemrég ide ahol lakunk és mégis megkértem a kicsit távolabbi szomszédot (normális, rendes emberek) és hidd el hogy nem is gondoltam volna de nagyon szivesen segítenek!!! Így én rájuk fogom hagyni a gyereket arra az időre.

Ha semmiképp se sikerül másra hagyni a nagyot, akkor se keseredj el ,vígasztaljon hogy második szülés általában könnyebb, gyorsabb és a megfigyelési időszak után apuka úgysem lehet már ott, szóval igy is úgy is hazamenne a nagyobb gyerekhez.

Amúgy meg jó pár barátnőm mostanában szült (ráadásul első gyereket) és sokuknál nem volt bent senki. Segített nekik a szülésznő, a dokijuk. A szülésznőnek is érdeke h kritikus pillanatban megtámasszon mondjuk, mert annál hamarabb lesz meg a baba, szóval nem lesz baj :)

Van saját orvosod, vagy szülésznőd?

Sok boldogságot a picihez (is) !!!

2009. nov. 3. 06:59
 3/9 anonim ***** válasza:
nem lenne érdemes arra az éjszakára egy babyszittert fogadnod? Én is ki nem bírnám, ha a férjem nem lenne velem..
2009. nov. 3. 07:55
 4/9 anonim ***** válasza:
éjszakára/nappalra... csak lemaradt
2009. nov. 3. 07:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia.

Nálunk ugyan ez van.....

Most 22 hetes vagyok.A lányom 21 hónapos.Szüleim otthon laknak tölünk 1000kmre.Anyósom 55 kmre,de muszály lessz neki szólnom,de az 1 óra még ide érnek.Minimum....

A férjem egésznap messze dolgozik.reggel 6 kor megy,este 6 kor jön...

Decemberben költözünk.Szóval én még a szomszédot sem fogom ismerni.A gyereket meg nem tudom idegenre hagyni,hogy ordítson.

A barátnöm " itt "lakik ahonnét költözünk.Most csinálja a jogosítványát.Abban bízom,hogy márciusig megcsináljha,és akkor ö el tud hozzánk jönni a lányomra vigyázni......

Hát nehéz.A lányomnál velem is bennt volt a férjem.Nálunk a szülésznö alig volt bennt a vajúdás alatt.Csak a fe´rjem volt.Hát egyedül én sem tudom hogyan lessz.....

Nekem hosszú szülésem volt (38 óra )szerencse kitolásnál tudtam kapaszkocni,a fe´rjem fogta a lábam,a szülésznö tartotta a hátam,a doki meg a dolgát csinálta....

Majd csak lessz valahogy....Abban bízom,hogy most gyorsabb lessz az egész és a lányomat minnél elöbb behozhatja a férjem...Nagyon anyás.

Èn félek még attól hogyan fog reagálni csak apával léttre.Aludni is csak velem alszik.......Márnimt a lányom.

Hú hosszúra sikerültem.

Ne aggódj majd megoldjuk,és ha haza e´rünk el is feljtjük az egészet.

2009. nov. 3. 08:34
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! Amikor az első gyerekemet szültem, még nem volt divat és lehetőség sem rá, hogy apás szülés legyen. Nem volt egy leányálom, de csak amiatt, mert nem is tudtam igazán, mi fog történni (szülésfelkészítő tanfolyam sem volt és bizony még internet sem). A 3 kisebbet is egyedül szültem és nem volt semmivel sem rosszabb, mint a barátnőmnek, akit végig zavart és szó szerint idegesített a férje jelenléte (ő mesélte). Nekem nagyon jó szülésznőt sikerült pl. legutóbb kifognom, aki végig velem volt, segített, masszírozott és végül ő vezette le a szülést is, a doki csak fogta a kezem, simogatta az arcom, segített megemelni a fejem a kitoláshoz. Szóval, szerintem egy jó orvos vagy szülésznő is sokat segíthet, nem csak a férjed..
2009. nov. 3. 08:54
 7/9 anonim ***** válasza:

Ezek szerint "Ízlések és pofonok". Valóban régebben nem volt ilyen "divat" az apás szülés, mégis itt vagyunk, de az más, hogy te már tudod, milyen megnyugtató apával szülni, gondolom ezért félsz egy kicsit jobban az egyedül szüléstől.

Nincs esetleg barát, barátnő, akire a gyerkőcöt hagyhatnátok? Vagy testvér, sógornő esetleg?

Ez olyan dolog, hogy pl. régen nem volt mobiltelefon, mégis megvoltunk nélküle. Most elképzelhetetlen lenne, ha huzamosabb ideig nem lenne. Ez is ilyen. Régen nem volt ennyi, sőt semennyi info nem volt a szülésről, apás szülésről sem volt szó.. ma meg....

Azt meg nem is értem, hogy hogy léteznek ilyen "nagymamák", hogy nem vigyáznak az unokára még ennyi időt sem....

Ha végképp nem tudjátok megoldani, próbálj ne idegeskedni emiatt. Lesz fogadott szülésznőd? Vagy esetleg a dokid? Ha nem terveztetek, de mégsem lehet bent veled a párod, szerintem érdemes legalább szülésznőt fogadni, márcsak a tudat miatt is, hogy ő csak veled fog foglalkozni. Egyébként meg szerintem is segítőkészek lesznek.

Nekem pl. a dokim, mikor vizsgál, és mikor az uh-t is csinálja, mindig nyújtja a kezét, hogy segít felülni. Kedves, remélem a szülésnél is az lesz :o)

Drukkolok nektek, hogy sikerüljön megoldást találni, és úgy szülj, ahogy szeretnél!

36 h km

2009. nov. 3. 09:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Valakit csak találsz addig, egy barátnő, vagy egy pocakostárs.

Ha ez megvígasztal én túl vagyok két szülésen és egyiknél sem volt bent a férjem, nem akart bejönni én meg nem is erőltettem. Nekem mindkettő nagyon gyorsan megszületett, értelmét sem láttam volna ha bejön, segíteni nem nagyon tudott volna.

De ne keseredj el, ha Neked fontos, hogy ott legyen a férjed akkor keressél valakit, akire számíthatsz, mert lelkileg Neked ez segít!

2009. nov. 3. 17:30
 9/9 A kérdező kommentje:

Hát, anyun én is kiakadtam, de hát ő ilyen, nem tudok vele mit tenni. Fogadott orvosom van. Az 1. szülésnél a szülésznő alig volt bent, nem tudom most mire számíthatok.

Van nálunk családi napközi, elvileg oda be lehetne adni a gyereket. De nagyon tele van, előre kell időpontot egyeztetni, nem tudom lehetséges-e. Na, meg be kéne szoktatni, hogy hagyom ott egyedül? Addig többször is el kéne vinni, 1000 Ft/ óra.

Vannak itt anyukák, akikkel szoktam az utcán beszélgetni, de egyikkel sem vagyok olyan jóban, hogy erre meg merjem őket kérni. Babysitteren én is gondolkodtam, de kit merjek beengedni a házamba? Esetleg majd megkérdezem a védőnőt.

Köszönöm szépen a válaszokat, megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Nekem a férjem az elsőnél nagyon sokat segített.

2009. nov. 3. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!