Császáros szülés után 4 évvel mennyi az esélye a természetes szülésnek?
Az elsővel semmi probléma nem volt a terhesség alatt viszont a másodiknál a 35 hétben erősen érzem hogy beilleszkedett a szülő csatornába és nyomja feszíti a méhszáj belső felőli résznél, séta közben, fekve nem mindig csak alkalmanként kakilási ingerem van ha fekvési pózt váltok elmúlik.
3 hét alatt híztam 6 és fél kg-ot az előtt alig alig.
Minden éjjel fáj a szeméremcsontom.
Lehet ez jel arra hogy természetesen is meginduljon a szülés?
Nekem az első császárral született, a másodiknál szerettem volna megpróbálni természetes úton, így alaposan körbe jártam a témát.
Először is sok múlik a dokin, hogy hajlandó-e egyáltalán megpróbálni. Sajnos sok nőgyógyász elzárkózik tőle, félnek a komplikációktól.
Aztán az sem mindegy, miért lett császár az első. Ha pl. a baba miatt (nyakra tekeredő köldökzsinór, faros volt, meconiumos magzatvíz stb.), akkor nagyobb eséllyel sikerül a természetes. Ha anyai indok volt, akkor azt mondják nagyobb a valószínűsége, hogy nem sikerül megszülni, de egy profi orvos időben tud dönteni a császár mellett, ha nem megfelelően halad a szülés :o)
Sok sikert, és kívánom, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd, de a legfontosabb, hogy mindketten problémamentesen és egészségesen túllegyetek rajta :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!