Kedves anyukák! Olyan szüléstörténetekre lennék kíváncsi, ahol az egész terhesség "zökkenőmentes" volt. Akkor a szülés rosszabb vajon emiatt?
Nekem is szinte "tökéletes" terhességem volt, szinte kivirágoztam tényleg. Az első 3 hónapban sem volt se hányás, sem émelygés, még a fáradtság sem ütött ki gyakran.
Nagyon motivált voltam a 2. trimeszterben, rendeztem a babaszobát, dolgoztam, tanultam stb. A harmadikban is sokat kirándultunk, szinte végig dolgoztam.
42. hét végén szültem meg végül, életmentő császár lett belőle, terhességi toxémia, 200 feletti vérnyomás, iszonyatos fejfájás stb. szerencse, hogy már a kórházban voltam- nem lett volna esélyünk bejutni sem időben és akkor ki tudja...
A kisfiam gyönyörű, egészséges babának született, szerencsére mindketten szövődmények nélkül megúsztuk, mert tényleg 10 percen belül a műtőben voltam.
Akkor rémesen éreztem magam (sosem volt magas vérnyomásom, így hajnalban, félálomban úgy éreztem, hogy megfulladok, illetve nem láttam semmit- állítólag mondogattam is, hogy segítség nem látok :)- a férjemnek még valami zagyvaságot tudtam telefonálni, hogy azonnal induljon, mert meghalunk :))
Mire beért, már megvolt a kisfiunk.
Nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük, de hidd el, ennek utólag semmi jelentősége nincsen- pár nap után rendeződött minden- ahogy pedig hazakerültünk, gyorsan regenerálódtam és ma már nem is emlékszem olyan élénken a rossz élményekre. Hamar el lehet felejteni a szülés körüli kellemetlenségeket és fájdamakat- olyan csodálatosan van ez megalkotva.
A hazakerülés másnapján már korántsem az foglalkoztatott, hogy mi volt a műtőben, ellenben összekaptam magam és elmentem a DM-be cumisüvegekért, mert a férjemet 3* küldtem el és mindig valami mást hozott, mint ami kellett volna :)
Az is természetes valahol, hogy félsz az ismeretlentől (engem is a terhesség vége felé kezdett el foglalkoztatni, hogy milyen lesz a szülés, biztosan fájni fog stb.)- utólag örülök annak, hogy soha senki nem mondta el teljes részletességgel, hogy mire számíthatok a szülés után közvetlenül higiéné, felkelés, fájdalom stb. területén- mert ez az előtte állóknak inkább rémisztő lehet.
A világon minden másodpercben rengeteg nő szül, elenyésző, hogy valami gond legyen- szóval ne aggódj feleslegesen- bízz magadban, a babában és az orvosban/személyzetben.
Szerencsés szülést kívánok.
Ne hiszem, hogy van összefüggés, ne aggódj, a problémamentes terhesség nem vonja maga után, hogy sokkal nehezebb lesz a szülés. Állj ugyanúgy a szüléshez, mint a terhességhez, hogy ez a világ legtermészetesebb, legszebb dolga. Ha előre nem rettegsz, akkor sokkal könnyebben megy majd minden.
Egyébként én is a szerencsések táborához tartozom, mert mindkét terhességem problémamentes volt, és a szüléseim is extra gyorsak. (Mindkettő első fájástól számítva 2 és fél óra).
Én egyébként attól féltem, hogy mivel az első szülésem ennyire gyors, és viszonylag könnyű volt, a második csak rosszabb lehet:) És szerencsére alaptalan volt a félelmem!
Szia! Èn is rettegtem! De ahogy beszèlgettem a vèdőnővel elmondta,hogy a nők szülèse hasonlít az anyukájukèhoz! Legalábbis ő így tapasztalta! Ez nekem jó hír volt anyukám is könnyen szült!
Az èn terhessègem is remek volt! Soha egy rosszullèt ès semmi más sem! Nem volt gondom! Viszont szülès előtt 2 napig a hátam közepe fájt! Egyszercsak dèlután elfolyt a magzatvíz! 5 perces fájásokkal kezdődött! 4 óra múlva a kezemben volt a kislányom! :) 3 tolófájásra jött ki! De a másodikra kint lett volna csak megijedtem a vágástól ès elhúztam magam! De nem kellett volna!
Könnyű szülèst! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!