A vajúdás közben történő méhszáj vizsgálatok másban is ilyen mély nyomot hagytak?
Ez egy körkörös ujjmozdulat , amit meg lehet csinálni brutálisan is, egy pillanat alatt, meg lassan is, óvatosan, értve ez utóbbi alatt azt, hogy ha valahol a méhszáj meg a burok nagyon össze van tapadva és a körkörösen haladó ujj nem tud ott továbbcsúszni, akkor azon a ponton nem erőltetjük, hanem megint kívülről-lentről próbáljuk meg a méhszájat megnyújtani.Az óvatos verzió elvileg nem fáj."
Ahhha... :/
Azt is írják, nem lehet egyértelműen tudni, h ez fölösleges, káros, vagy hasznos-e.
Azért arra én is kíváncsi lennék, h mi van, ha nem engedi vki...
Nekem is fél óránként csinálta a dokim, még az utolsó 3 óra alatt is, ami 1-2 perces fájásokkal telt. Végül 16 óra vajúdás után császármetszéssel szültem, mert ennyi idő alatt szűk egy ujjnyit tágultam csak, és volt már egy császármetszésem, így semmi rásegítőt nem kaphattam.
Utólag már a gyermekágyi osztályon elmondtam a dokimnak (aki szintén egy nagyon jóképű orvos), hogy félóránként, amikor tágítani próbált, majdnem lerúgtam a fejét a fájdalomtól!
Az eloső szülésem volt ilyen. Óránként tágítottak, a falat kapartam.
A 2. terhességem alatt ettől féltem a legjobban. Másik kórházban szültem, ahol ez nem divat, egész vajúdás alatt 2x vizsgált a doki és 2x a szülésznő. A burkot megrepesztették, aztán hagytak magam vajúdni. Ezt a szülést bármikor végig csinálnám még egyszer, de az elsőt soha!
Inkább a sietség... normál, "tankönyvi" eserben a méhszáj óránként 1 centit tágul. Namármost nehogymár azért a pár tízezer forintért ezt végig kelljen várnia a dokinak, ne viccelj!
Ez ráadásul vitatott eljárás: néha hasznos, néha fölösleges, néha káros. Érdemes megbeszélni az orvossal szüléshez közeledve (végül is a mi bőrünket viszi a vásárra), hogy eszokta-e ezt az eljárást alkalmazni és milyen gyakran, milyen eredményt vár tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!