Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Dél -Pesti kórházban, szülés,...

Dél -Pesti kórházban, szülés, orvosválasztás?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Első babámat várom és fogalmam nincs,hogy hogyan zajlanak a dolgok.Az biztos,hogy a Dél-Pesti kórházban fogok szülni,de nem tudom,hogy hogyan működnek a dolgok.Kötelező-e orvost választanom,ha igen akkor annak gondolom valamennyit fizetni kell? ez mennyi szokott lenni kb.? Ha nem fogadok orvost akkor gondolom az ügyeletes vezeti le a szülést,vagy a szülésznő? ha a szülésznő akkor neki kell,vagy illik gondolom adni valamennyit,ez mennyi szokott lenni?

Apás szülésről kinek mi a tapasztalata? Nekem a férjem nem nagyon...sőt egy kicsi sem szeretne bejönni,de ha akarom rátudom venni...amilyen hisztis vagyok mostanában biztos belemegy csak,hogy kedveskedjen:) ,de nem tudom lenne-e értelme? jó ha bent van,segít a mamának vagy csak zavarja a jelenléte?

Szívesen vennék bármilyen tapasztalatot amit úgy itéltek meg segitség lehet egy tapasztalatlan,első babás kismamának...

köszönöm.

2013. aug. 28. 01:31
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia4Tavaly szeptemberben szültem ott,igaz császárral.Nem kötelező orvost fogadnod,ezt neked kell eldöntened hogy akarsz-e belefér e a keretbe.Ott a kórházban vezethetnek le szülést a szülésznők is,persze van bent doki is.Nekem szülésznőm volt, ő mindent elintézett,minden vizsgálatra hozzá jártam,szülés után adtam neki oda a pénzt.Azóta is ha találkozunk jókat dumcsizunk.Nálunk mivel császár volt így apuka csak a folyóson volt ott,de ha sima lett volna ott lett volna.De ha a párod nem akarja akkor szerintem ne erőltesd,nehogy megundorodjon,akkor pl legyen veled anyukád v barátnőd!De még az is lehet hogy az utolsó pillanatban meggondolja magát vagy látja ahogy nő a pocid és bemegy,ezt jól át kell beszéljétek!Kérdezhetsz még,amire tudok válaszolok! :)Mikorra várod a picit?Szia
2013. aug. 28. 10:57
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.:) most a 8. hétben vagyok,tehát még nagyon "friss" a dolog :)

Még igazából azt sem tudom mit kell kérdeznem.Nem voltunk felkészülve ,nem "tervezett " baba,de nagyon örülünk Neki...bár szerintem a férjem nem igazán fogta fel még :) de nem baj van ideje.Az apás szüléssel kapcsolatban ,igazából én sem tudom akarom-e ,hogy bent legyen velem,sokan azt mondják ,hogy micsoda élmény,pótolhatatlan,de olyat is hallottam,hogy az apukának egy nagyon negatív élmény volt és azt nem szeretném.

Ha van valami ami szerinted fontos,hogy tudjam,vagy csak Neked kellemes vagy kellemetlen élmény volt és okulhatok belőle szívesen veszem ha megosztod velem :) Amúgy itt laksz a 20 kerben? van valami ötleted esetleg,hogy hol vegyek használtan olcsón babakocsit meg hasonló dolgokat.Semmim sincs,mindent bekell szerezni. Miket vegyek egyáltalán,mit érdemes,pelenkát pl.vehetek előre,van értelme,hisz nem tudom mekkora lesz a baba...cumiból milyen márka ami jó?uhh....azt hiszem sok kérdésem lesz még :) bocsi :)

2013. aug. 28. 18:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia!Akkor még bőven van időd,nyugi!Dabasi vagyok,körzetileg tartozom a Dél Pestihez.Biztos van felétek is turi,bababizományi ott sok mindent lehet találni.Vagy keress a neten Vatera stb.Én írtam egy listát és szép apránként vettem meg mindent.Tudom ajánlani azt boltot ahol én vettem a dolgainkat,bár nem tudom mennyire van messze tőletek:Bippa Kft,Gyál végén.Keress rá úgy hogy babaholmiolcson.hu és kidobja,rengeteg mindenük van és szerintem nem drágák!Amik kellenek mindenkinek más a fontos,de szerintem a legszükségesebb:kiságy,fürdőkád+állvány,textilpelus(min 20 db),ruhák,körömolló v csipesz,orrszívó,popsikrém,popsitörlő,pelus,pár játék,cumisüveg,hajkefe,fülpiszkáló,alkohol a köldökre,fürdető krém,babakocsi,autós hordozó,én vettem légzésfigyelőt engem megnyugtat.Most hirtelen ennyi jutott eszembe,de ha ezen az oldalon is beütöd a kelengyét rengeteget kiad és lehet válogatni :)!Pelust előre ne sokat vegyél,mert nem tudod hogy bírni fogja e a popsija.Én vettem 2 csomag 1-es Pamperst és utána apa vett még,megtanultuk együtt értelmezni a pelusokat :)!Cumiból+cumisüvegből is egyet vegyél,lehet nem is kell majd neki,nekünk Aventes az üvegünk,Nukos a cumink.Meg a kórházi cuccod se lesz kevés,oda is kell pár dolog!Én úgy mentem mint aki beköltözik :)!!!Szóval van mit összeszedni!!Kérdezz nyugodtan,amint tudok válaszolok,mos t ennyi jutott eszembe!!Nekem kellemetlen élményem a vérvétellel volt mivel mindig rosszul vagyok tőle,a végére már megszoktam annyiszor vettek vért!Kelleme pedig nagyon sok van,nem is hittem volna mennyire szeretek majd terhesnek lenni :))!!Kicsit hosszúra sikerült:))!Szia,Julcsi
2013. aug. 29. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!