Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után (nyilván nem...

Szülés után (nyilván nem közvetlenül, mert akkor épp távoznak a felszedett kilók) kisvártatva tényleg visszakúsznak ránk a kilók? Mitől, ha nem eszünk a szoptatás reményében sokkal többet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 29. 11:49
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Pl. mert otthon ülünk naphosszat, és mert nincs időnk magunkra: rendszertelenül eszünk, és sok esetben nem eléggé odafigyelve, hogy mit, később jön a konyhamalackodás: mikor éppen csak bekapkodjuk a család maradékait, mert nem ülünk le rendesen enni, na meg kidobni is sajnálnánk. Megfőzünk a családnak, de mi nem eszünk rendesen.

De vannak szerencsés alkatúak, akikről lefolynak a kilók szoptatás alatt :) Jó Nekik :)

2009. okt. 29. 11:52
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
És mert nem fogyózunk a tej miatt.
2009. okt. 29. 11:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A baba mellett biztos nehéz beosztani az időt, de ha figyelni szeretnétek az alakotokra, akkor ne fogyózzatok, hanem tornázzatok, az sokkal egészségesebb. Én a Rubint Réka tornát szoktam csinálni és csak 20percet vesz igénybe.
2009. okt. 29. 11:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 4 hónapja szültem,de csont-börre fogytam,szopik a babám,teljesen lefáraszt,örökmozgó+a háztartás. Amit eszek le is megy röktön,pedig rendeljük a kaját,mert nincs idöm fözni.
2009. okt. 29. 12:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Én egy dkg-ot nem híztam. 15 kg-ot fogytam 10 hónap alatt úgy, hogy ugyanannyit ettem mint előtte, csak szoptattam. Nálam a terhesség alatt lelassult az anyagcsere szerintem. Alapban jó étvágyam van, mégis visszafogytam a kezdeti 58 kg-ra.
2009. okt. 29. 14:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Szoptatás alatt sokkal többet fogsz enni, mint a terhesség alatt, mivel kell a tej miatt a kalória. Viszont, aki a terhesség alatt nem volt hízékony, az szoptatás alatt sem lesz az. Én már szülés után rögtön a kezdő súlyomnál voltam tök lapos hassal, azóta is tartom a súlyom, pedig rengeteget eszem és iszom, szerintem dupláját egy napi terhesség alatti kajaadagnak. De egész nap mozgok, megyek a babával sétálni, végzem a házimunkát, ezért sem tapadnak meg a kg-mok.
2009. okt. 29. 20:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha máskor nem, akkor majd akkor elkezdesz fogyni, ha a babád megindul kúszni-mászni, felállni. Akkor állandóan ott kell lenni, ugrálni kell, hogy nehogy baj érje. Egésznapos tornaóra.

Én már vékonyabb lettem, mint újkoromban, pedig 25 kg-ot híztam a terhesség alatt. 10 hónapos a babám.

2009. okt. 29. 22:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Nalam ez nem volt igaz, 25 kg-ot hiztam terhesseg alatt (tobbet is ettem, volt egy durva beverzesem, ugyhogy kevesebbet mozogtam, csak setalni volt szabad, illetve lelassult az anyagcserem). Mindharom tenyezo megszunt szules utan szinte egybol, ugyanis nagyon rossz etvagyam volt, arra kellett figyelnem inkabb, hogy egyek es jo dolgokat egyek, a szekrekedesem megszunt. A baba miatt meg en egesz nap porogtem. Fogalmam sincs, hogy lehet az, hogy valaki ellustul babazas kozben. Az en babam jo baba volt az elejetol (ataludta az ejszakat, az elso hat hetben szinte csak evett, aludt, azutan sem volt siros, viszont nagyon aktiv). En rengeteget setaltattam, rohantunk ide-oda ugyeket intezni, babakocsit tolva inteztem el az osszes bevasarlasunkat (a hipermarket kilometerekre van), amikor o aludt, akkor pedig fozok, mosok, takaritok. En aprankent tornazni is elkezdtem szules utan negy hettel, mert iszonyat tempoban csokkent a sulyom es alakformalo gyakorlatokat csinaltam, mert feltem, hogy a hirtelen sulyvesztestol az osszes izom lekopik rolam es aszalodott, logos borom lesz.

Mire a fiam 3 honapos lett mar nem volt rajtam egy dkg sem, mire 4 honapos lett mar kevesebb voltam, mint terhesseg elott, pedig akkor is vekony voltam. A torna miatt viszont nagyon-nagyon jo formam lett.

A babam most 11 honapos, en pedig 24 hetes terhes, de a nagyobbik baba mellett most sem tudok lusta uzemmodra kapcsolni, foleg most nem (mindent eler, leszed, pakol, mindenre felmaszik, a sarkaban kell lennem, hogy en szedhessem le kulonbozo helyekrol es ne o zakozzon, most mar el is indult). Asszem benevezhetnek batran egy fitt-kismama versenyre, ha lenne ilyen. :-D

Jah, es meg is latszik a kulonbseg: most biztosan nem lesz ebbol 25 kg-os terheshizas, jelenleg vagyok 4 kg-nal. Mar most attol tartok, hogy ket pici mellett annyit fogok porogni, hogy csontsovanyra fogyok majd.

Egyebkent az konyhamalac uzemmod tenyleg nem kifizetodo. (En nem probaltam, eleve finnyas vagyok, a sajat tanyeromon kivul masebol nem eszek, inkabb dobok ki barmit, minthogy mas maradekahoz nyuljak). Viszont: a batyam elattarsanak es a fejrem anyukajanak is az a kedvenc mondasa, hogy inkabb karba menjen, mint pocsekba. Ez annyit tesz, hogy meg ket evokanalnyi maradekot is elraknak, 2-3 napig all a hutoben a korabbi, kesobbi minimalis mennyisegu maradekokkal egyutt, majd egy adott napi komplett friss ebed utan mosogatas alatt egyszerre megeszik az elotte levo 2-3 napban felhalmozott maradekot. Szo szerint mosogatas elott nem a kutya kapja meg a kajat, hanem ok tuntetik el, mert sajnaljak kidobni. Ugyanez igaz a csalad osszes tagjanak maradek kenyerhejara, morzsanyi sutimaradekara, mindenre. Szerintem ez iszonyatosan rossz dolog es egeszsegtelen, csodalom, hogy az emesztorendszeruk birja. De egyikukon kozel 20 kg plusz van, masikukon 40. Es ez evrol evre egyre tobb. A nagy sporolasban a sajat szervezetuket vagjak tonkre.

2009. okt. 30. 08:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem meg se mozdul.10,5 hónapig szoptattam, édességet nem zabáltam, rendesen ettem, háztartást vezettem és SEMMI! Egy büdös semmi, 15 kg felesleg rajtam van, ráadásul olyan kötényhasam lett, amit csak műtéttel lehet eltüntetni. Mindezt 21 évesen. Indulok a Dunának...
2009. okt. 30. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!