Ha 2 centire nyitva van a méhszájam akkor is 20 percenként kezdődnek a fájások, vagy lehetnek egyből 8 percesek is akár a semmiből?
Értem.
Hát ez lehet közelgő szülés, de lehet hogy csak "előjáték", még akár hetek is lehetnek.
Amit tehetsz:
ülj be egy kád meleg vízbe (kellemes meleg, de nem forró!) dőlj hátra és pihenj.
Vigyél be egy vekker órát, ami mutatja a másodpercet is.
A jósló fájások hossz (ami alatt bekeményedik az egész hasad) 20-30 mp-ig tartanak,a szülési fájások hossz ezzel szemben 40-60 mp.
A jóslók a vízben ülve rendszertelenek és le is állnak egy idő után (ez lehet akár 2-3 óra is), a szülési fájások felerősödnek és percre pontosan rendeződnek. Az időközt mindig a keményedés elejétől a következő elejéig kell mérni.
Nyugi, ha tényleg indul a dolog, azt érezni fogod.
Én a harmadik csemetémmel egy hónapon keresztül ezt "játszottam", amit most leírsz. Nem valami kellemes állapot, de teljesen normális!
Így vagy úgy, már nagyon sokáig nem tart, erre gondolj!
Kitartást anyuka, menni fog az!
Nincsenek törvényszerűségek. Van az ún. rejtett vajúdás is, ami azt jelenti, hogy fájdalom nélkül tágul a méhszáj, és csak a doki veszi észre. Neked is lehet, hogy ezért nyílt ki.
Nekem anno simán elfolyt a magzatvíz a 34. héten, fájások meg egyáltalán nem voltak (nekem a belső méhszáj volt nyitva), így oxytocinnal indították meg a szülést. Na akkor meg aztán rögtön 2 perces fájásokkal kezdtem!
Szerintem először rendszertelen fájások jelentkeznek, mint a jósló fájások, amik most vannak Neked. Aztán szép lassan (napok vagy hetek alatt) rendszereződnek. De hogy hány perces időközöknél fogod először észrevenni a rendszert, az teljesen egyéni.
Sajnálom, kitartás!
Egyik babával 5 napig kellett bent lennem (túlhordás miatt) szülés előtt. Ez a legnehezebb.
Fel a fejjel!
Remélem megvárják, míg magától beindul és nem indítanak. Hacsak van beleszólásod, kérd ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!