Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit tegyek ha az orvosom...

Mit tegyek ha az orvosom szülés előtt elutazik?

Figyelt kérdés
Nov 4-re vagyok kiírva magyarul bármelyik nap megindulhat a szülés!Az orvosom aki a terhes gondozásom csinálta végig elutazott és úgy volt hogy ezen a héten megbeszéljük h mi lesz a szülésnél de elutazott és telefonba csak annyit mondott majd jövő7-en hívjam mit tegyek ha elindul a szülés?Ez az első kisbabám és nagyon félek!
2009. okt. 26. 14:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát, ha a baba jönni akar akkor jön is! :) Ha itthon van az orvosod, ha nincs. Semmi gond, megszülöd az ügyeletes dokinál és kész. Még a pénzed is megmarad :) Bár nem tudom miben állapodtatok meg anyagiakban... Ne izgulj, ugyanúgy fognak rád figyelni! Hol fogsz szülni?
2009. okt. 26. 14:07
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez ne volt túl sportszerű tőle...:S

Ilyenkor úgy szokták, hogy az orvos ajánl egy másik dokit, akinek "átad" téged, hogy ő foglalkozzon veled, amikor lassan itt az idő... Mindenórás terhesen meg főleg kellett volna egy "biztonsági tartalék", akihez fordulhatsz...

Most két dolgot tehetsz: kinézel magadnak egy másik orvost (akár ismered, akár beszámolók alapján), és elmégy hozzá, megbeszéled vele, hogy ha úgy adódik, mehetnél-e hozzá, a másik lehetőség meg az, hogy ügyeletes orvosra bízod magad, amennyiben a baba hamarabb szeretne kibújni.

Ne aggódj, azt szokták mondani, hogy benn nem marad! :o) Igen, ez valóban nagyon szerencsétlen helyzet, de ha már így alakult, ne gyötrődj ezen, egyikőtöknek sem fog használni ez.

Amúgy meg bízz abban, hogy pontos lesz a kis manód, próbálj meg sűrűn beszélgetni arról, hogy várhatna! :o)

A felvázoltaknál többet sajnos nem tehetsz.

2009. okt. 26. 14:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Az egyik felem azt mondja, az orvos is ember, neki is szüksége van magánéletre. A másik felem meg azt, hogy piszok dolog így itthagyni egy első babáját váró nőt. Legalább annyit megtehetett volna, hogy azt mondja: Itt van Dr X Y telefonszáma, Ő fog helyettesíteni amíg nem vagyok itthon, remek orvos, legyen felé bizalommal.

Reménykedjünk, hogy nem akar idő elött megszületni a babád. De ne izgulj, nem lesz semmi baj. Sok boldogságot a picurhoz.

2009. okt. 26. 14:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálam dettó ez volt, még a szülésznőm is elment nyaralni. Bár előre szólt a dokim hogy már hónapok óta befizette és ne haragúdjak. 11-re voltam kiirva ő meg pont előtte való héten nyaralt. Aztán végül szerencsésen alakult, mert 13-án szültem, és mindketten velem voltak.
2009. okt. 26. 14:35
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! megnyugtattatok! Anyósom is azt mondta ne idegeskedjek majd bemegyünk ha kell és az ügyeletes dokinál megszülünk persze ha kell előbb menni!

Amúgy az Uzsoki kórházban fogok szülni

2009. okt. 26. 15:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Én pont így jártam, a doki közölte, hogy a kiírás előtti négy nap nem lesz, külföldre ment. Ő nem ajánlott másik orovost és én is úgy gondoltam, hogy nincs értelme, mert az is épp olyan idegen lenne a számomra mint az ügyeletes orvos. Természetesen a kiírás előtti napon kezdődtek a fájások és így az ügyeletesnél szültem. Így utólag úgy gondolom, hogy abban a helyzetben nem igazán érdekelt, hogy ki az aki ott van. Szóval még jól is jártam mert az ügyeletesnek nem adatam annyi pénzt mint a fogadott doki kapott volna.
2009. okt. 26. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!