Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 36. hetesen aranyér, segítség!?

36. hetesen aranyér, segítség!?

Figyelt kérdés

Egész idáig a szőrtelenítést megoldottam csak úgy kb., most viszont tükörből csináltam, hogy rendesen meg tudjam csinálni, és most vettem észre egy kis valamit a fenekemnél. Olyan, mintha egy kis bőrdarab de olyan "csikló" szerű valami van a végbélnyílásomnál. Ez aranyér lehet? Nem fájt, és most sem vettem volna észre, ha nem így szőrtelenítek. Mit tehetnék ellene, lehet kezelni valahogy? Okoz ez bajt a szülésnél?

Köszönöm a normális válaszokat!

36+3 hkm

2013. aug. 5. 21:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Nagyon valószínű, hogy az aranyér. Kezelni, természetesen, lehet. A patikában sokféle krém és kúp kapható, a legtöbbjét pedig kismamák is használhatják, mivel terhesség alatt az aranyér nagyon gyakori jelenség. E mellé szokták javasolni az étrend megváltoztatását (magas rosttartalmú ételek előtérbe helyezése), sok folyadék fogyasztását, homeopátiás bogyókat, illetve lehet kapni külön aranyér kendőt. Sokszor mondják az orvosok, hogy nagy dolog előtt és után, ha megoldható, langyos ülőfürdő javasolt, és puha wcpapír használata. Jobb az elején kezelni, mert később fájhat is! De ha bemész a gyógyszertárba, lehetséges, hogy az ülőfürdőhöz még szárított gyógynövényt is tudnak adni. (Nem tudom, konkrétan milyen növényt lehet ilyenkor használni, szóval erről konkrétumot nem tudok mondani.)

Szülésnél annyi hátránya lehet, hogy az erőlködéstől jobban kijön, és utána már vérezhet, fájhat. Így jobb az elején kezelni, míg lényegében tünetmentes.

38 hkm

2013. aug. 5. 21:56
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát nagyon szépen köszönöm. Azt hiszem, hogy reggel megyek a gyógyszertárba és veszek valamit rá.

Köszönöm mégegyszer!

2013. aug. 5. 22:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen! És mihamarabbi jobbulást!
2013. aug. 5. 23:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Az is lehet,hogy csak egy megnyùlt bőrredő.A nyomástól alakul ki,amit a baba sùlya gyakorol a végbélre.

Nekem is ilyen van,terhesség alatt alakult ki.Azóta is ott van (4 éve),de nem fäj.Én elmentem vele orvoshoz is,mert azt gondoltam,hogy aranyér és ő mondta akkor,hogy csak egy bőrredő.

2013. aug. 7. 17:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, kicsit megnyugodtam. A bőrredőre mit mondott, azt nem kell kezelni?
2013. aug. 7. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!