Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet választani, hogy termész...

Lehet választani, hogy természetes úton vagy császármetszéssel szeretnénk szülni? Attól, hogy valaki az utóbbit választja, "megvethető"?

Figyelt kérdés

A "megvethetőt" úgy értettem, hogy önként nem vállalja azt a fájdalmat és a vele járó egyéb dolgokat (gondolok itt a gátmetszésre). Szóval amiatt, hogy esetleg fél a természetes úton való szüléstől, kevésbé lesz az illető "méltó"?

Nem vagyok terhes, még felnőtt sem, csak felmerült bennem a kérdés, hogy ilyen okok miatt lenézhető-e valaki.

Normális válaszokat, kérlek!

17/L

2013. aug. 4. 13:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát én amikor terhes voltam gondolkodtam rajta, de aztán a természetes mellett döntöttem. 15 órát vajúdtam, de ebből csak 5 órán keresztül voltak vájásaim. Előtte csak annyi volt, hogy elfolyt a víz és befektettek, majd kaptam oxitocint (fájásindító) és aztán mivel nem hatott kaptam még erősebbet. :) Amikor az hatni kezdett, onnantól még 5 órát kellett várnom a törpémre. Metszettek gátat, de én ezt nem tudtam, mert nem éreztem közben. Amikor már rajtam volt a kicsi szívem, akkor megkérdeztem a dokit, hogy vágtak e és mondta, hogy igen. :D Én meg meglepődve kukkoltam, hogy mikor?! :D Aztán amikor varrtak azt sem éreztem, mert kaptam lidokain injekciót, ami nagyon jól hatott. Maga a vajúdási fájások borzalmasak voltak. Iszonyatosan fájt és sírtam is közben. Amikor már a tolófájások jöttek, akkor azoknál már nem kiabáltam, hanem csak nyögdécseltem, mert nekem kevésbé voltak fájdalmasak, mint a vajúdási fájások. 5 nyomásra kint volt a kislányom ezután a 15 óra után és aztán a gát varratok 3 napon belül ki lettek szedve és most szülés után 5 héttel teljesen egészséges vagyok odalent és naprakész. :) A császárosok nekem azt mondták bent a kórházban, hogy fáj nekik felülni, mert húzódik és nem emelhetnek nehezet egy ideig. Én senkit sem néznék le a császár miatt, mert mindenki úgy szüljön, ahogy neki kényelmes és ahogy szeretne. Szerintem természetesnek kéne lennie, hogy választhat az ember.
2013. aug. 4. 18:57
 12/15 anonim ***** válasza:
fájásaim* nem vájás xD bocsi!!! :D
2013. aug. 4. 18:59
 13/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :) Akkor te szerencsés lehettél, hogy a gátmetszést nem is érezted. :)

Ahogy így írtatok a szülésről, a vajúdásról, kicsit megnyugodtam, sokkal ijesztőbbnek képzeltem, de úgy tűnik, túlélhető! :) Még egyszer, köszönöm és gratulálok mindenkinek! :)

2013. aug. 4. 22:33
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsónak is!

Ha arra számítottál, hogy emiatt lepontozlak, tévedtél. Véleményekre voltam kíváncsi, itt senkit nem pontozok le. Főleg, hogy még reálisan is érveltél mellette.

2013. aug. 5. 07:07
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nállunk van olyan orvos akinél lehet választani, jó vastag boríték ellenében. Egyébként nem ítélem el azokat akik így szűlnek, mert a 8.hónapig nekem is ez volt a tervem, mert rettegtem a természetes szüléstől. De aztán ez megváltozott, és csodálatos, gyors szülésem volt. Jah és a gátmetszést nem is éreztem, csak csodálkoztam mikor mondta a doki h na most összevarr. És a varrást sem éreztem, én is kaptam injekciót előtte. :)

2013. aug. 5. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!