Lehet választani, hogy természetes úton vagy császármetszéssel szeretnénk szülni? Attól, hogy valaki az utóbbit választja, "megvethető"?
A "megvethetőt" úgy értettem, hogy önként nem vállalja azt a fájdalmat és a vele járó egyéb dolgokat (gondolok itt a gátmetszésre). Szóval amiatt, hogy esetleg fél a természetes úton való szüléstől, kevésbé lesz az illető "méltó"?
Nem vagyok terhes, még felnőtt sem, csak felmerült bennem a kérdés, hogy ilyen okok miatt lenézhető-e valaki.
Normális válaszokat, kérlek!
17/L
Nem lehet kérni legálisan. Én nem vetem meg azt aki ezt a lépést megteszi, mert nem áll jogomban ítélkezni, nekem is vannak hibáim.
Kedves kérdező, 3 gyereket szültem, az első 2-nél volt gátmetszés. Első nap fájt csak utána már nem, ellentétbe a szobatársammal akinek császára volt, ő alig tudott kimászni a mosdóba.
Van az a boritek, amiert csaszaroznak, igen.
Farfekves miatt csaszaros voltam, 3-4 napig fajt, utana nem olyan rossz.
Köszönöm a válaszokat!
A gátmetszés nagyon fáj? Hogy zajlik pontosan?
kedves kérdező, ha csak a gátmetszéstől való félelem miatt szeretnél a jövőben császárt, akkor szeretnélek megnyugtatni, hogy a gátmetszés nem törvényszerű.
nekem például nem is volt gátmetszésem, nem is szakadtam szét, a szülés után kb húsz perccel azt mondta a szülésznő, hogy úgy néz ki a hüvelyem, mintha nem is szültem volna. a doki ugyanezt mondta a hat hetes kontrollon, se a hüvelyemen, se a méhszájamon nem látszik. (természetesen szültem, semmi beavatkozás nem volt, elég sokat vajúdtam, a kitolás sem csak pár nyomás volt, és mégis minden rendben volt.)
Kriston Andrea féle intim tornával erősítheted a medencefenék izmait akár mostantól kezdve is, és ha egyszer terhes leszel, a 34. héttől végezhetsz gátmasszázst (vagy végezheti neked a párod, az kényelmesebb) és a szülésznők (jobb helyeken legalábbis) már alapból megpróbálkoznak a gátvédelemmel.
hogy konkrétan a kérdésre válaszoljak: vannak, akik szerint elfogadható, ha valaki önként császármetszést választ, vannak, akik szerint nem.
8 óra vajúdás ebből 4 órányi tolófájás után toltak a műtőbe.Teljesen kitágultam viszonylag gyorsan,minden oké volt,csak a fiam kicsit nagyra sikerült így nem fért ki (utolsó UH-n elmérték).
Nem ítélkezem senki felett aki önként választja a császárt,de megérteni nem fogom az biztos.
Elég nehezen épültem fel a műtét után,de ennek inkább lelki okai voltak...
Én is leírom:20 hónapos és szopizik még :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!