Elméleti kérdés. Mi történik, ha megszületik otthon a baba, mert nem érek be a kórházba?
Nálunk az utcában gratuláltak az otthon született babához. Nem volt mit tenni, ha egy gyerek jön, akkor ő jön.
Mennyi idő alatt tudnád a többi gyereket biztonságba helyezni?
Nálunk ugyanez a helyzet, gyorsan jött már a második is, most még a szülésznő is a lelkemre kötötte, azonnal induljunk, hogy beérjünk. Mi azt találtuk ki, hogy a nagyszülők jönnek a gyerekekhez, ha éjjel jön a kicsi, a férjem gyors megy értük kocsival :) Szerencsére közel laknak, ha nappal, meg? A férjem katasztrófavédő, csak megoldja :) Vicc volt, remélem nappal is gyorsan hazaér. Jó szülést neked!
36+3 h km
Mentőt hívsz, amikor érzed a fájásokat (vagy taxit, de inkább mentő). Aztán bevisznek, ha esetleg mégis otthon születik meg.
Én is tartok ettől, mert az első baba is elég gyors volt.
Nekem is van ismerősöm, aki így szült és én is majdnem (már a lépcsőházban jöttek a tolófájásaim, amikor vittek le a mentőbe), de készültem is rá, h előfordulhat, mert épp javában tombolt az árvíz, egy csomó út le volt zárva felénk és minden rokon minimum 30 km-ről érkezhetett volna, beleértve a férjem munkahelyét is, nekem pedig egy 2 évesre kellett vigyáznom.
Ha érzed, h itt az idő mentőt hívni lassan, illetve értesíteni azokat, akik jönnek vigyázni a gyerekeidre, érdemes tiszta lepedőt, manuális orrszívót vagy orrszívó porszívót és egy csipeszt (én olyat tartottam a kórházi csomag tetején, amivel az ételes zacskókat lehet összecsippenteni vákuumosan) a kezed ügyében tartani a köldökzsinórra. A barátnőmnek ezekre volt szüksége, ő a 3 éves fia mellett vezényelte le a 30 percig tartó szülését, a mentők jóval később értek oda hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!