Akik gátmasszázst alkalmaztak szülés előtt hetekkel, repedtetek vagy tényleg volt értelme?
Nekem nem volt masszázs sem előtte, sem szülés közben, mégis megúsztam sérülésmentesen! 4550 grammal született az első kicsi lányom :)
Pozitívan!!! Akkor kell nyomni csak, mikor szabad, és persze nem árt jól tágulni: lépcsőzni, és ameddig csak lehet, állva, függőlegesen maradni, hagy segítsen a gravitáció.
Könnyű és gyors szülést kívánok Neked, gátseb nélkül! :)
Utolsó, de ügyes voltál!
Én nem bírtam állva maradni, labda után feküdtem és vágtak is.
Kérdező tényleg légy pozitív és sok sikert!
Én nagyon készültem a gátvédelemre, külföldön élek és itt alapban ezt próbálják meg, csak kevés esetben érzik szükségesnek a gátmetszést. Nekem ez a szemlélet egyébként nagyon tetszett.
Csináltam gátmasszázst a 36. héttől, mert ajánlották, nem tartott sokáig, az olaj sem volt drága, ráértünk (a férjemet bíztam meg, minden este 5-10 perces megbízatást kapott).
A szülésznő is olajozott szülés közben, túl sok előkészítésre nem volt idő, mert összesen három órát vajúdtam (egyébként én is végig állva, ülve, térdelve vajúdtam), mire beértünk a kórházba már ki tudták tapintani a babám fejét. Közel 4 kg-mal, 36-os fejkörfogattal született, sem metszésem, sem repedésem nem volt. Első baba.
A legfontosabb: ne parázz tőle előre, mert semmi értelme. Ha menni fog, akkor tök jó lesz, ha nem fog menni, akkor a szülész azt látja, nem hagyja, hogy köldökig repedj, hanem vágni fog. Szerintem sehol sem hagynak direkt nagyot repedni (picit hagyhatnak, ez alatt olyan repedést értek, amihez egy-két öltés kellene, ezzel itt nem is csinálnak semmit, mert azt mondják, hogy ilyen pici repedés jobban gyógyul magától, mint öltéssel).
Másik: hallgass a szülésre. Ha azt mondja, hogy nyomj, akkor tényleg nyomj, száj becsuk, szem lecsuk, bent tartod a levegőt és nyomsz, mint a gőzmozdony lefelé. Ha azt mondja, hogy állj meg, akkor abban a másodpercben kezdj el hihegni, fújd ki a levegőt és ne nyomj, bármilyen nagy a késztetés.
A gátvédelemnek a legfontosabb eleme az, hogy hagynak időt a szöveteknek tágulni, nem szabad két tolófájással, nyomással kirobbantani a babát másodpercek alatt, hanem kicsit előre engedik, majd pihenő van, hogy a hüvely és a gát felvegye a formát, majd ismét picit előre, ismét pihenő.
Ezt nem te fogod érezni, hanem a szülésznő diktálja a tempót.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!