Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek mennyi ideig tartott...

Kinek mennyi ideig tartott szülésmegindítással?

Figyelt kérdés
Akinek megindították a szülést mert már túlhordta a picit, annak a megindítástól számítva mennyi időn belül lett meg a baba? Milyen módszerrel indították be? Milyen volt a vajúdási szakasz? Mindent tudni szeretnék, mert úgy néz ni nekem is indítani fogják :)
2013. júl. 3. 21:30
 1/8 Kerria ***** válasza:

Nem túlhordás, csak komplikáció miatt OTT-sel indították meg. 10 órakor mentem be a vizsgálatra, majd onnan már a szülőszobára kísértek, mivel nem voltak jók az értékek. Közben az oxitocint már infúzióval nyomatták belém. Eleinte még nem volt vészes, de 12-13 órától már szörnyű fájdalmak kísérték a dolgot. Nem volt jó fekve, szerencsére benn volt a Férjem, így tudtam az ágynak támaszkodva vajúdni, ő pedig az NST gépet tartotta a hasamon. 13-14 óra között kértem valami görcsoldót, vénásan adtak NO-SPA-t, 14 órától beindultak a dolgok, és 15:08 kor a kezemben tartottam a kislányomat!

Lényegében 5 óra ossza alatt lett meg. a vajúdás szörnyű volt, de eszméletlen, hogy az agy mennyire képes dolgokat törölni, mert ma már nem tudom felidézni. A kitolásmeg már nem is fájt igazán.

Sok sikert, és gyors szülést!

2013. júl. 3. 21:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Én 7 hete szültem a harmadik babámat,oxival indították. Bekötötték az oxitocint, 3 óra múlva felsírt a kisfiam:)
2013. júl. 3. 21:42
 3/8 anonim ***** válasza:
3. babámat szültem túlhordás miatt indítással. Nagyon nyitva volt a méhszáj (3,5 ujjnyira), ezért megrepesztették a magzatburkot, de még ekkor sem jöttek a fájások. Ekkor kaptam oxit., kezdődött a vajúdás. Egyáltalán nem volt durva, a fájások nem voltak olyan durvák, mint az előző 2 szülésemnél. A magzatburok megrepesztése után 1 órával meg meg is született a babám, az első fájástól számolva kb. 40-45 perc volt.
2013. júl. 3. 22:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Nálam is komplikáció miatt indították burokrepesztéssel. Az oxiba nem egyeztem bele!

5 óra teljesen fájdalommentes vajúdás után kaptam egy kis oxit és rá 20 percre meglett a baba.

2013. júl. 3. 22:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálam pont betöltött 40. héten toxémia miatt indították a szülést. Burkot repesztettek délután fél 3-kor, aztán bekötötték az oxitocint. Fél órán belül brutális fájásaim lettek. A vajúdás szörnyű volt, az oxitocin elképesztő hogy milyen fájásokat tud csinálni... De szerencsére nem volt hosszú a vajúdás, este 7-kor megszületett a babám. A kitolás nehéz volt, mert bár 4-5 órát vajúdtam csak, de azt szinte végig 5, majd 3 perces fájásokkal, így piszkosul elfáradtam.
2013. júl. 4. 07:54
 6/8 anonim ***** válasza:

Oxival indítottak 53órát vajúdtam,rettenetes volt, végig 2-3-5 perces fájásaim voltak!

Szobatársamnak reggel indították és délután meglett a baba!

2013. júl. 4. 10:58
 7/8 anonim ***** válasza:
41+1 napra szültem 3,5 hete :).Oxival inditottak,17:35-kor elfolyt a magzatvizem,23:00-kor megszületett a gyönyörűséges kislányom :)
2013. júl. 4. 12:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Első szülésemet indították, nem túlhordás miatt, csak nyitva voltam már hetek óta. Azonnal kezdődtek a fájások, 5,5 óra volt a vajúdás, és majdnem 1 óra a kitolás. Burkot repesztettek, az első kb 2-2,5 óra volt elviselhető, utána annyira gyorsan jöttek már a fájások, hogy egybefüggőnek éreztem, és nem volt időm pihenni. Nagyon kemény volt. Kifáradtam, mire nyomni kellett, és fent volt még a baba nagyon, ezért a doki belekönyökölt a hasamba, hogy segítsen, egy hétig lila voltam utána mindenhol. Az indított szülésnél sokkal intenzívebbek a fájások, mint a természetes szülésnél, másodszorra az volt, 2,5 óra alatt szinte alig voltak erős fájásaim, még be is aludtam közben. Hirtelen kitágultam, jött a baba, és kb 2-3 nyomással kint is volt. Persze ez függ attól is, hányadik szülésed lesz.
2013. júl. 4. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!