Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik a MÁVban szültek, mi...

Akik a MÁVban szültek, mi volt a benyomásuk?

Figyelt kérdés

Érdekelne ki mennyire volt elégedett, illetve ha adtatok hálapénzt, akkor mennyit, és kiknek (szülésznőnek, csecsemősöknek stb is?) mert elég tanácstalan vagyok. Köszi!

33 hetes km

2013. júl. 1. 08:33
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Fogadott dokim volt, ő nem mond előre tarifát, 50 ezret kapott.

Két szülésznő volt velem, de gyorsan zajlott a vajúdás, a vége mégis sürgősségi császár lett. - nem kaptak semmit. Nagyon kedvesek, de határozottak voltak, mindenben segítettek, dicsértek, irányítottak.

Az osztályos nővérek a szülészeten tündérek, azonnal jöttek, ha kötéscsere kellett vagy lepedőt kellett cserélni. Előttük le a kalappal.

A csecsemősök...némelyik nyaklevest érdemelt volna, akkora tuskó volt. Segíteni nem segítettek, még ha kértem, akkor sem.

Aki még nagyon kedves, az a takarítónő és a kórházi védőnő. Ő mindig kérdezgeti, megy-e a szopiztatás, kell-e segítség. Ő fogja felvenni a baba adatait.

2013. júl. 1. 08:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Én csak egyetlen egyszer voltam a MÁV-ban (át akartam oda menni, mert sok jót hallottam róla, de futva menekültem inkább onnan) Egy 18 hetes uh vettem ott részt, a gyereket meg sem mutatták, képet nem kaptam róla, a doki olyan durva volt, hogy még más nap is fájt a hasam a vizsgálattól, nem mondott el semmit, el is mérte a gyereket. (5 nappal korábban voltam egy magán rendelőben ott 18hetes 5 napos volt, majd a MÁV-ban 5 nap múlva 18 hetes 4 napos volt --> úgy hogy a gyerek egyéni méreti nőttek az előző vizsgálathoz képest) A PIC központjuk fantasztikus, koraszülés esetén csak oda mennék, de ettől a dokitól az egész MÁV kórházat úgy megutáltam, hogy hihetetlen. Ha fogadott orvosod van kérdezz rá mennyi kér, ha nincs akkor tetszés szerint adhatsz nekik pénzt, attól függően ki mennyit érdemel szerinted, valamint , hogy mennyi tudsz adni. Fogadott dokik a magán rendelés 10% ért dolgoznak (10.000Ft /vizsgálat = 100.000FT / szülés) Nem fogadott orvos (ügyeletes) 30.000-80.000Ft között szoktak adni.(persze neki ha nem akarsz akkor egy fillért sem kell adni) Fogadott szülésznők olyan 30.000-70.000FT között vannak, velük is meg kell beszélni mikor felfogadod. Ha nincs választott szülésznőd (ügyeletes) akkor 10.000-50.000Ft szoktak nekik adni. Attól függően mennyire vagy vele elégedett, és mennyit tudsz adni.
2013. júl. 1. 08:47
 3/7 Timcsikusz ***** válasza:

Kettes válaszolóhoz szólnék.

A Máv-ban a 18 hetes UH másnál sem zajlott másképp.

Képet nem adnak ez nem magánrendelés hanem Genetikai UH.

Nem mutogatják a babát (Bár nekem mutatták)De sokan mondták hogy nem mutatták meg nekik.

Tudnod kellene hogy akáhová mész rendes sztk-s vizsgálatra nem fognak a kedvedben járni.Ahhoz már ki kell nyisd a pénztárcádat.

Ja és nekem is más méretet mondtak mint a nődokim a rendelőjében,de hidd el a Máv kórházban lévő UH 100 százalékos nem hiába csinálják ott a legfontosabb Ultrahangokat. Valószinűleg a te dokid mérte el a babádat.

Nekem nagyon jó élményem van az ott történt UH vizsgálatokról 12 és 18 hetesen is tünsérek voltak megmuttak mindent a baba szivét vesélyét mindent amit kell.

Igaz még nem szültem ott majd most fogok de nagyon pozitív vagyok mert csupa jót hallok róla:)

Kedves kérdező sok sikert Boldog Baba várást!

2013. júl. 1. 10:53
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia. Én kétszer szültem ott. Minden a kétszer pozitív volt. Nem volt fogadott orvosom de mégis nagyszerűen bántak velem. Szülésznőhöz mindig fordulhattam kedvesen válaszolt segített amiben tudott és biztatott. Második szülésnél sajnáltam, hogy nem lehettem a szülőszobában a két órás megfigyelés alatt mert így párom sem tudott velünk lenni. Sajna éppen sok szülés volt és kellett a hely. Első babánál influenza járvány volt de a szülésre párom így is bejöhetett. Ami rossz volt az egyedül az, hogy eda-t nem kaptam mert sokan voltunk és én nagyon hamar tágultam. Visszanézve ez sem rossz de akkor ölni tudtam volna érte :)

Az osztályon vannak nagyon rendes csecsemősök akiktől tényleg lehet kérdezni és bármit megmutat de vannak akik csak le akarják tudni a műszakjukat. Három ágyas szobák vannak és ha szerencséd van akkor egy csendes szobát fogsz ki. Másodszorra mikor voltam akkor elég sok hangos ember volt aki nem volt tekintettel arra, hogy épp most szültél. Pont ezeknél a cuccaidra is vigyázni kell. Hát azt hiszem hirtelen ennyi de ha bármi kérdés van akkor hajrá :D

Sok sikert és könnyű szülést

2013. júl. 1. 11:20
 5/7 anonim ***** válasza:
1 éve szültem a Máv-ban. Fogadott dokim volt, nem mondott fix tarifát, de mivel mi nagyon elégedettek voltunk 100e Ft-ot adtunk neki. Szülésznőt nem lehet fogadni, így mindenki az ügyeletesnél szül. A szülésznővel maximálisan elégedettek voltunk, de mivel gyors szülés volt, 1 óra alatt megvolt minden, így sok dolga nem volt velem, neki nem adtunk pénzt, csak egy édességcsomagot. A csecsmősök és a nővérek között van nagyon rendes és nagyon goromba is. Mi külön-külön egyiknek sem adtunk semmit, hanem közösen kb. 10-12e Ft-ért csináltatott a férjem egy édességcsomagot.
2013. júl. 1. 17:57
 6/7 anonim ***** válasza:
2 vagyok: Én eddig is és még mindig sztk-s rendelésre járok. Mindig kaptam a babaáról képet, mindig volt egy nagy monitor/ TV amin a babámat megmutatták. Mindenhol máshol válaszoltak a kérdéseimre és mindenhol máshol iszonyat aranyosak voltak. Pedig soha egyetlen fillért sem adtam senkinek. És tudja is az sztk-s "személyzet" hogy egy fillért sem adok, mert midig ugyan azokhoz kérek időpontot, szóval ismernek. Egyszer voltam egy magán dokinál, de neki sem fizettünk egy vasat sem, mert egy ismerősöm az egyik asszisztense és kért nekem egy genetikai uh-t szívességből. (az a doki is iszonyat rendes volt, pedig tudta, hogy többet nem találkozunk és hogy egy árva filéért sem tudunk neki fizetni) Én csodálatos bánásmódban részesülök sztk-s ellátásként is, tudom, hogy ez nagyon ritka eset, és ha megszültem az apróságom meg is kapják az illő "elismerést". Ha a MÁV-os doki rendes lett volna az első vizsgálaton, akkor hozzá mentem volna magánrendelésre, mert úgy ajánlották, hogy ő a legjobb, de így, hogy még az első vizsgálaton is extra bunkó volt így nem gondolom, hogy egy ilyen taplót szeretnék orvosnak.
2013. júl. 1. 18:34
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, mindenkinek megy a zöld kéz.

Az én fogadott dokimnál 15.000 a terhesgondozás/alkalom, de 100nál többet biztos nem tudunk adni, a szülésznőnek is gondoltam adni, hiába nem lehet fogadni (tudtam ám), amennyiben elégedettek leszünk vele. Ha kettő foglalkozik velünk a váltás miatt,akkor elégedettség függvényében kettőnek. Az altatóorvosnak is megy majd, ha siet az EDAval, mikor szükség van rá. Vagy lehet, hogy épp akkor fog sietni :)

Ez az édességcsomag nem rossz ötlet a csecsemősöknek - majd átgondoljuk. Bár szívem szerint inkább annak nyomnék borítékot a kezébe, aki normális velem.

2013. júl. 2. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!