Természetes szülésnél is van infúzió? Vagy mikor adják?
Bocsánat a buta kérdésért, de rettegek tőle, ahogy a tűtől bármikor.
Még csak t
Első normál szülés volt vénásan oxitocint, infúziót nem, második császár lett, ott lefolyt egy adag infúzió meg műtét után is...
Nekem is tű fóbiám volt, de terhesség alatt annyira hozzászoktam a vérvételkehez (mert van ám pár) hogy a végén már nem izgatott...
Az infúziós szerelék és kanül, ami a kezedben van, nem tartalmaz tűt, ugye tudod? Megszúrnak, hogy betegyék, kb. 5mp, de az, ami bent marad, az csak egy sima, vékony műanyag cső csappal ellátva! Mozogni lehet vele, fogni azzal a kézzel, bármi. Nem fáj, nem is érzed.
Amúgy komplikációmentes szülés esetén nincs infúzió, én úgy tudom.
Ahol szültem ott alapból minden szülni érkezönek bekötik az infuzios tüt. Ez azért kell, mert egy infuzios tü beszúrása nem fél pillanat, és lehet olyan eset ahol rögtön cselekedni kell.
Èn elsö lányomnál leesett nagyon a szívhang rögtön valamit bele is nyomtak. kb félperc és már a kicsi szívhangja jó is volt.
Másodiknál mivel nem tudtam megmondani mennyi folyadékot ittam aznap, és nagyon meleg volt, így egy sima infuziót nyomtak belém, hogy ne legyek kiszáradva.
Igen,természetes szülésnél is adnak infúziót! Nekem soóldatot és cukrot adtak infúzióval,majd oxitocynt ugyanoda!
Én is nagyon féltem a tűtől,de a végén már hozzászoktam a szúrkálásokhoz! Nem kellemes az tény,de kibírható!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!