A szülésnél a gát elrepedt (túl gyorsan szültem) nem valami szépen varrtak össze, Bocsi (kivülről úgymond látszik simán a hüvelybemenet, lehet ezt utólag korrigálni?
szia!
Én nálam nem volt gátvédelem, mert beszorult a baba feje köldökzsinórostól, mindenestől, szinte kirángatták belőlem, közben meg nyíszáltak szét....na, képzelheted a látványt..popótól a gátig vagy fél órát varrt az orvos utána...Amikor az 1ik szülésznő kedvesen mondta, hogy ne féljek, össze fog forrni, nem igazán hittem neki...vagy 4-5 hétig vérezgettem folyamatosan, és nem mertem lent "tapintani"mert tiszta sebes volt az egész. közben folyamatosan húzodott, nagyon kellemetlen volt. Aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy nem vérzek, lent is megtapintottam, hát semmi seb. Mutatom az uramnak, erre ezt felelte, hogy "ez nagyon szépen begyógyult". Azóta semmi bajom vele. szerintem a tiéd is szépen fog gyógyulni, de ha valami baj lenne (pl. nagyon kitágultál vagy ilyesmi) akkor úgy tudom erre van tb-s plasztika. De ez nem 100%!
Én is gátmetszéssel szültem és az enyém nem mondhatnám hogy szép. Nagyon szépen begyógyult, de lett ott egy pici "extra" bőrdarab. Nem tudom van-e olyan hogy szűkebbre varrnak, mint előtte volt, vagy ez bőrtől is függ? Az a kis bőrdarab engem nem zavar, mert a férjemet sem zavarja.A doki szerint az nem baj, mert a seb az szép.
A szex.... hmmmmmm
Hát én 9 hónapja szültem és bizony most éreztem először hogy hű de jó volt. Síkosítóval csináljuk és úgy kevésbé feszül. Abban bízok, hogy egyszer csak síkosító szer nélkül is nagyon jó lesz.
Sajnos az egyébként pici lányom nem nagyon akart kiférni,így óriási gátsebem lett.Kb vagy 5cm (nem is hittem volna hogy ekkora hely van ott).
Nekem a gátseb sosem fáj,nem is varasodott,szépen megcsinálta a dokim.A szex pedig szintén csak jobb lett, mert korábban a szűk bemenet miatt gyakran volt kellemetlen egy egy pózban, de mostmár elég tág ahoz hogy sose fájjon,és elég érzékeny ahoz hoyg jobb legyen.
Üdv
Még nem telt el elég idő, hogy visszahúzódjon a vérbőség és duzzadás, az hüvely és méh izmai még meg lehetnek ereszkedve. Ez lehet a magyarázat arra, hogy látszik a hüvelybemenet. Hónapok telnek el a regenerálódással, de rá lehet segíteni gátizom tornával is. Ezek erősítik az izmokat, amik képesek az eredeti méretére és rugalmasságára visszaállítani a hüvelyt. Van, aki egy évvel a szülés után mondhatja el, hogy úgy néz ki alulról, mint régen. Ne aggódj, valószínüleg Te is elégedett leszel néhány hónap mulva, ha pedig akkor is úgy fogod látni, hogy "elvarrták", akkor bármikor lehet korrigálni. Sokan mégis várnak a második szülésig és kérik, hogy figyelmesen hozzák helyre a gátat.
Küldök egy linket a gátizomtornáról, hátha hasznosnak tartod, és egyuttal figyelmedbe ajánlom a küldött honlap kezdőlapját, mert éppen a gátmetszésről beszélgetnek. Talán megírnád a történetedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!