37 hetes kismama vagyok, és nem tudok valami sokat a kórházamról, ahol szülni fogok. Mit vigyek magammal? Lehetséges e az apás szülés? Jár e valami plusz költséggel?
A Budapest 13. kerületi MÁV (Honvéd) Kórházban fogom világra hozni a kislányom, de nem tudok sokat a kórházról.
Leginkább az érdekelne, hogy jár e valami plusz költséggel az apás szülés?!
A párom semmiképpen nem szeretné kihagyni kislány születését, de olvastam pár helyen, hogy külön műtős ruhát kell venni, és hogy az legalább 10 ezer forint..
Előre is köszönöm a válaszokat :)
Nem, semmi plusz költség nem lesz. Eleve úgy fogadnak majd, hogy apás szülés lesz. :) (Legalábbis nálunk teljesen természetesnek vették...)
Ha megindul a szülés, bementek, jelentkeztek a szülőszobán, kaptok lábzsákot, amit a cipőre kell húzni. Ctg-re tesznek, ha szükséges, megvizsgál az ügyeletes doki, értesítik a te dokidat, utána befekhetsz az egyik szülőszobába. (Egy ágyasak, kettesben lesztek apával a vajúdás alatt, de többször jönnek a szülésznők ellenőrizni.)
A szüléshez vigyél:
- iratok, kiskönyv
- saját hálóing vagy hosszú póló, ami kényelmes.
- ásványvíz, sportkupakos a praktikus
- papucs
- törölköző, tusfürdő, zokni
- apának szendvics, víz, fényképező
Bugyi, betét, ilyesmi nem kell, mert leveszik a szülésznők, hogy rendszeresen tudjanak vizsgálni.
Külön műtősruha nem kell.
Ha császár lesz a vége, apa azt is végignézheti a műtő előteréből. (Nálunk a férjem foghatta meg először a kisfiunkat, miután felöltöztették.)
Nálunk meg kellett venni az apukának a steril ruhát az apás szüléshez... Asszem 2500 Ft volt.
(Januárban szültem)
Na, ketten két félét írtunk. A legjobb lesz, ha felhívod a kórházat, vagy amikor mész ctg-re, rákérdezel.
Én két éve szültem ott, akkor még nem kellett külön ruha az apának. Akkor még a babának sem kellett ruhát vinni, csak pelust és popsitörlőt, most már azt hallottam, ruhák is kellenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!