Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Programozott császár?

Programozott császár?

Figyelt kérdés
A múlt héten egy ultrahang vizsgálaton voltam. Egy egyszerű nem terhes ultrahangon az egyik kórházban. Boxokban kellett öltözni, így 3 kismamát is végig hallgattam, illetve láttam a monitort. Mind a három kismamát megkérdezték, hogy, hogy akar szülni. Legnagyobb megdöbbenésemre, mind a három azt mondta, hogy császárral. Most komolyan ez Mo-on így megy? Bemegyek az utolsó hónapban az ultrahangra és választhatok, hogy, hogy szülök. Én eddig azt hittem, hogy a császárt titokban kell sok pénzért kisírni.

2013. jún. 10. 19:56
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
Ide vezet a teljes tudatlanság. :-(
2013. jún. 10. 19:57
 2/10 anonim ***** válasza:
Gondolom orvosa válogatja. Én aztán sírhattam volna indok nélkül akármennyit az orvosomnak anno. Ő még a faros babákkal is megpróbálja a természetes utat. Mellesleg Te sem lehetsz tisztában azoknak a kismamáknak a terhességével. Lehet, hogy volt indok náluk nem?
2013. jún. 10. 20:21
 3/10 anonim ***** válasza:

Leirod melyik korházban voltál?

Én ugy tudtam h Ez a magán kórházakban van igy.

Amugy énis császárral szültem, mivel fogalmuk sincsen a dologrol ezért választják azt, azt hiszik h nem fáj. Csakhogy tévednek, mert több héten keresztül fáj, az első felállás maga a pokol. Én nem azt mondom h roszabb mint a sima szülés mert én azt nem éltem át, csak azt tudom amit én tapasztaltam. 2en olyanok voltunk császár után mint a hullák, a többiek meg ugy jöttek le az osztályra mint akik jol végezték dolgukat fülig érő szájjal a saját lábukon, pakolásztak, egyedül fürödtek és még sorolhatnám, szoval majd meglátják h az sem olyan egyszerű....

2013. jún. 10. 20:23
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát, nem vagyok tisztába vele. Csak meglepett, hogy megkérdezik, hogy, hogy akar szülni. Gondolom, ha nem tudná megszülni simán, akkor nem lenne kérdés, hogy, császár legyen. Úgy gondoltam, hogy ha probléma van, akkor jön az életmentő császár. Régen ezt akkor használták.
2013. jún. 10. 20:26
 5/10 A kérdező kommentje:
3-as priviben megírom melyik kórház.
2013. jún. 10. 20:27
 6/10 anonim ***** válasza:
61%

az az érdekes, hogy MO-on ezen még fennakadnak... más, fejlettebb országokban bámelyik anyának van joga eldönteni, sőt, ott a problémamenteseket fel sem veszik a kórházba, otthon szülnek, itthon meg megy a hápogás, hogy "jajj, a tudatlan, meg az ősanya otthon akar szülni" vagy "annyira nem képes a gyerekéért, hogy megszülje"

hát, én azért ezen elgondolkodnék...

1. mi közöm van nekem más szüléséhez?? semmi

2. máshol működhet az otthonszülés meg az "óhajcsászár", csak itthon "jajjmilyenmár"...

2013. jún. 10. 21:05
 7/10 anonim ***** válasza:
50%
Mondhat bárki bármit, akkor sem veszélytelen eldönteni , hogy mikor szülessen meg egy baba! Még a méretét is simán elnézik uh-on, akkor honnan tudnák, hogy biztos elég érett a baba! Azért nem véletlen az sem, hogy hogy születik a baba! A fejlett orszàg nem jelenti autómatikusan azt, hogy minden jó, amit megengednek!
2013. jún. 10. 21:38
 8/10 A kérdező kommentje:
Eddig én úgy tudtam, hogy ha megérik a gyerekagya, akkor termel egy hormont és az bejut a saját vérébe, majd az anya vérébe és akkor elkezdődik a méhösszehúzódás. Tehát a gyerek kész a születésre. Természetes dolog a szülés, a legegészségesebb a normális út. Akkor szoktak császározni, ha veszélybe az anya élete. Semmi gond, lehet császárral is szülni, csak meglepett, hogy közkívánatra lehet és ezzel szereznek pénzt a orvosok.
2013. jún. 10. 21:42
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

"más, fejlettebb országokban bámelyik anyának van joga eldönteni, sőt, ott a problémamenteseket fel sem veszik a kórházba"

Áruld már el, kérlek, hogy melyik "fejlettebb" országokban működik ez így. Tudtommal egyedül Hollandiában jelentős az otthonszülő nők száma, de ott is folyamatosan csökken, a szülés módja pedig sem fejlett, sem fejletlen (?) országokban nem kívánságműsor. Egyedül azt kérdezik meg pár országban, hogy az anya akar-e szoptatni, de azt is csak azért, mert pár hét után vissza kell menniük dolgozni.

2013. jún. 11. 08:19
 10/10 anonim ***** válasza:
50%

Nem csak Hollandiában dönt egy nő arról, hol és hogyan akar szülni, hanem Angliában, Németországban, USA-ban, Kanadában - csak hogy néhányat említsek.

És az is biztos, hogy ha minden kismama megfelelő tájékoztatást kapna mindenről, akkor bizony a császárt senki sem választaná. A császár egy életmentő nagy hasi műtét, ennek megfelelő brutális kockázatokkal az anyára és a babára nézve is. Ha mindennel tisztában lenne, nincs az a nő, aki császárra vágyna.

Jó, hogy az orvostudomány fejlett, hogy létezik a császármetszés, mert így olyan kisbabák is világra jöhetnek, akiknek pár évszázaddal ezelőtt esélyük se lett volna. De meg is kellene hagyni ezt a projectet arra, amire való: baj esetén, életmentésre!!

2013. jún. 11. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!