Programozott császár?
Leirod melyik korházban voltál?
Én ugy tudtam h Ez a magán kórházakban van igy.
Amugy énis császárral szültem, mivel fogalmuk sincsen a dologrol ezért választják azt, azt hiszik h nem fáj. Csakhogy tévednek, mert több héten keresztül fáj, az első felállás maga a pokol. Én nem azt mondom h roszabb mint a sima szülés mert én azt nem éltem át, csak azt tudom amit én tapasztaltam. 2en olyanok voltunk császár után mint a hullák, a többiek meg ugy jöttek le az osztályra mint akik jol végezték dolgukat fülig érő szájjal a saját lábukon, pakolásztak, egyedül fürödtek és még sorolhatnám, szoval majd meglátják h az sem olyan egyszerű....
az az érdekes, hogy MO-on ezen még fennakadnak... más, fejlettebb országokban bámelyik anyának van joga eldönteni, sőt, ott a problémamenteseket fel sem veszik a kórházba, otthon szülnek, itthon meg megy a hápogás, hogy "jajj, a tudatlan, meg az ősanya otthon akar szülni" vagy "annyira nem képes a gyerekéért, hogy megszülje"
hát, én azért ezen elgondolkodnék...
1. mi közöm van nekem más szüléséhez?? semmi
2. máshol működhet az otthonszülés meg az "óhajcsászár", csak itthon "jajjmilyenmár"...
"más, fejlettebb országokban bámelyik anyának van joga eldönteni, sőt, ott a problémamenteseket fel sem veszik a kórházba"
Áruld már el, kérlek, hogy melyik "fejlettebb" országokban működik ez így. Tudtommal egyedül Hollandiában jelentős az otthonszülő nők száma, de ott is folyamatosan csökken, a szülés módja pedig sem fejlett, sem fejletlen (?) országokban nem kívánságműsor. Egyedül azt kérdezik meg pár országban, hogy az anya akar-e szoptatni, de azt is csak azért, mert pár hét után vissza kell menniük dolgozni.
Nem csak Hollandiában dönt egy nő arról, hol és hogyan akar szülni, hanem Angliában, Németországban, USA-ban, Kanadában - csak hogy néhányat említsek.
És az is biztos, hogy ha minden kismama megfelelő tájékoztatást kapna mindenről, akkor bizony a császárt senki sem választaná. A császár egy életmentő nagy hasi műtét, ennek megfelelő brutális kockázatokkal az anyára és a babára nézve is. Ha mindennel tisztában lenne, nincs az a nő, aki császárra vágyna.
Jó, hogy az orvostudomány fejlett, hogy létezik a császármetszés, mert így olyan kisbabák is világra jöhetnek, akiknek pár évszázaddal ezelőtt esélyük se lett volna. De meg is kellene hagyni ezt a projectet arra, amire való: baj esetén, életmentésre!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!