Hogyan zajlik a programozott császár a Honvéd Kórházban (ÁEK)?
Igen, valóban kicsit részletesebb válaszok reményében tettem fel a kérdésem, mivel ahogy eddig hallottam, szinte minden kórházban más a protokoll a befekvés idejét, étkezést, előkészületeket stb. illetően.
Ha van valakinek bármilyen tapasztalata, örömmel venném, ha megosztaná velem.
Köszönöm szépen!:)
Én az ÁEK-ben szültem császárral 2011-ben. Kedden délután kellett befeküdnöm és csütörtökön délelőtt születtek meg a babák. 12 órával a császár előtt nem lehetett már enni, azaz szerdán koraeste még egy laza vacsora megengedett volt. Ha nem vagy leszőrtelenítve, akkor borotválnak (én inkább még előtte elmentem a kozmetikushoz). Beöntést általában szoktak csinálni, de én kifejezetten kértem, hogy nem szeretném, mivel tényleg nem is ettem előtte (nem sürgősségi császár volt), így végül nem kaptam beöntést, de mondták, hogy addig nem fognak utána hazaengedni, amíg nincs "produktum" (bocsánat a részletekért, de szerintem ez is fontos). Nekem napi 4x volt vérnyomásmérés, előző nap csináltak labort. A császár előtt kb. 1 órával kellett lemenni a szülőszobára, ott lehetett a férjem és anyukám is, rátettek NST-re, ill. volt még hasi ultrahang, hogy minden baba oké-e. A császár epuidurális érzéstelenítéssel történt, a szúrás egyáltalán nem fájt, pedig attól nagyon féltem, elsőre simán eltalálták. Nagyon gyorsan hatott az érzéstelenítés, nem éreztem semmit deréktól lefelé. Maga a császár műtét is pikk-pakk, pár perc alatt lement. A gyerekeket percenként vették ki, utána kb. 5 perc alatt már össze is varrtak, ás visszavittek ugyanabba a szülőszobába, itt eltöltöttem kb. 2 órát, mert nagyon sok császár volt, nem tudott senki felvinni a szülészetre. Itt kaptam a gyógyszereket vénásan folyamatosan. Katétert is kaptam. Közben adtak inni szívószállal. Utána délután vittek át a szülészetre, ahol egy 3 ágyas szobába kerültem 2 másik frissen szült anyukával. 6 órát nem lehetett mozogni és felemelni a fejem. Utána egy nővérke segítségével fel kellett kelni és elmentünk zuhanyozni. Ez elég borzasztó volt, alig bírtam lábra állni, már kiment a zsibbadás és a fájdalomcsillapító hatása, nagyon fájt minden. Másnap és utána napról napra könnyebb lett.
Nem tudom, erre gondoltál-e pontosan, vagy még mi lenne a kérdésed?
Köszönöm szépen a választ!
Első válaszoló: megköszönném, ha leírnád te is a tapasztalataid, egyelőre minden új információnak örülök,eléggé be vagyok rezelve..
az 1. vagyok. Nálam úgy volt, hogy mivel túl voltam a 40. héten, kértem, hogy indítsák meg a szülést. Megbeszéltünk egy időpontot, bementem. Reggel 8-ra mentünk be, megmérték a vérnyomásom, a doki megvizsgált, megnézte, mennyire van nyitva a méhszáj. 2 ujjnyira volt, ok. Rátettek CTG-re kb. 1 órára, aztán mentünk a szülőszobába. Ott kaptam infúziót, ami beindította a fájásokat. Na, be is indultak :) Nem nagyon bírtam, úgyhogy kértem epidurális érzéstelenítést. Délután fél 2-kor megrepesztették a burkot, elfolyt a magzatvíz. A doki rendszeresen jött vizsgálni, de nem nagyon akartam tágulni, és a gyerkőc sem ment lejjebb... emelték az infúzióban lévő adagot. Délután 5-6 körülre már 4 ujjnyira tágultam, de a gyerek még mindig nagyon fent volt. A dokinak kezdett gyanús lenni, ezért fél 8-kor felajánlotta a császárt, amit köszönettel elfogadtam :) Jól tettem, mert kiderült, hogy a baba rosszul fordult be a szülőcsatornába, és elakadt. Ezért nem tudott lejjebb csúszni.
Mindenki nagyon kedves volt egyébként. Ha van még kérdésed a kórházzal, az ellátással, stb. kapcsolatban, kérdezz nyugodtan, amit tudok és tapasztaltam, elmondom szívesen.
És nyugi, ne izgulj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!