Mi történik a programozott császár napján?
Figyelt kérdés
Első babámmal vajúdtam, de nem sikerült spontán megszülni, így császár lett, nagy valószínűséggel most a második is császáros lesz. Mire számítsak? Be fognak fektetni az időpont előtt, vagy csak aznap kell menni, egyből műtőbe tolnak vagy előbb a szülőszobára kell menni?2013. márc. 22. 13:02
1/7 anonim válasza:
Ez nagyon orvos és kórházfüggő dolog.
Nekem be kellett előtte nap feküdnöm. Reggel 7-re mentem a szülőszobára, kötöttek be infúziót, betették a katétert, majd áttoltak a műtőbe.
2/7 anonim válasza:
Előtte 2 nappal befektettek. A napján 10h-re volt időpontom, reggel 5h-kor kellett felkelnem, előtte lezuhanyoztam, leborotválkoztam (inkább én),beöntés (nagyon óvatosan csinálták), katéter, néhány műtét előtti tabletta és folyékony orvosság, rengeteg infúzió,majd várakozás. Nekem elfogadható élmény volt a császáros szülés, megadtam magam, csináltam amit mondanak, lépésről lépésre haladva. Így nem tűnt olyan hatalmas, ilyesztő műtétnek. Hamar fel is épültem. Faros volt a picim.
3/7 A kérdező kommentje:
És a műtét előtt adnak esetleg oxitocint hogy legyenek összehúzódások? Mert mikor én szültem mondta a szülésznőm, hogy örüljek, hogy vajúdtam, mert így legalább a baba fel tudott készülni és a tüdeje is erősödött.
2013. márc. 22. 14:02
4/7 anonim válasza:
Nekem aznap reggel kellett 1/2 7-re mennem a szülőszobára. NST, majd leküldtek a kórterembe ahol kipakoltam, levetkőztem, aztán vittek is a műtőbe. Nem volt oxitocin vagy bármi indítás, nem voltak fájásaim.
5/7 anonim válasza:
Szia!Nekem tavaly volt progis császárom,szintén azért,mert az első is az volt 5 évvel ezelőtt.Nekem nem kellett előtte nap befeküdnöm,reggel 9 körül mentünk be,a szülőszobára,így volt megbeszélve a dokival.Előkészítettek,beöntést kaptam,lezuhanyoztam,katétert felrakták,bekötötték az infúziót,és vártunk.11 órakor betoltak a műtőbe,11óra 15 perckor felsírt a kislányom.
Nem kaptam előtte oxitocint,progis császár előtt nem adnak,amint kiemelték a babát,után adnak az infúzióba.Ez a debreceni klinikán volt.
6/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2013. márc. 25. 08:53
7/7 anonim válasza:
Két programozott császárom volt,mindkettő előkészítésénél kaptam oxitocint hogy beinduljon a folyamat.(élettanilag lenne jó a babának)De semmit nem csinált.ezt a szülőszobában kaptam,ahol 1-2 órát voltam csak.Kórház és orvos függő,egyiknél befeküdtem előző nap,másiknál csak aznap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!