Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vajúdás alatt nem leszek...

Vajúdás alatt nem leszek gépekre kötve? Ha úgy van kedvem mászkálhatok is?

Figyelt kérdés
Ha nekem nem jó fekve,akkor sétálhatok?A szülőszobán vannak benn fájdalmakat csökkentő eszközök pl. labda és ilyesmik?
2013. jún. 6. 22:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Amikor én szültem,akkor figyelték a baba szívhangját. Igen sétálhatsz,sőt nekem a szülésznő mondta,hogy sétájak sokat,nekem jobb volt fekve lenni,de nem engedte...
2013. jún. 6. 22:54
 2/11 anonim ***** válasza:
Én végig ctg-re voltam kötve és nem tudtam sétálni, csak feküdni.
2013. jún. 6. 23:11
 3/11 anonim ***** válasza:

Ez kórháza válogatja, mármint hogy van-e labda, kád, stb.

Rajtam végig volt nst, úgyhogy túl nagy köröket nem csaptam, de azért lehet mozogni. Kezdetben én feküdtem, aztán amikor már igazán fájt, akkor kiültem a labdára. Onnan már csak kitoláshoz feküdtem vissza...

2013. jún. 6. 23:11
 4/11 anonim ***** válasza:

Ez a szülésed körülményeitől függ.

Én pl. azt terveztem, majd a labdán fogok ülni meg sétálgatni, ehelyett végigfeküdtem a vajúdás mind az 5 óráját, mert infúzióra kötöttek+az NST is rajtam volt.

Ha szerencsés vagy és mozoghatsz, általában van a kórházakban labda, bordásfal.

2013. jún. 6. 23:16
 5/11 anonim ***** válasza:
Én labdán ültem, kb végig rajtam volt a ctg. Ez kell, hiszen ezzel figyelik, hogy nem esik-e le a baba szívhangja. Persze kimehettem wc-re pl ha kellett, rövidebb időre leveszik ha kéred. Nekem a fekvés kegyetlenül fájt, sokkal jobb a függőleges helyzet.
2013. jún. 6. 23:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Ez majd ott kiderül. Ha úgy itélik meg, akkor lehet végig monitorozni fogják a baba szívhangját és akkor nem mozoghatsz, de az is lehet, hogy ez nem lesz indokolt és akkor azt csinálsz amit akarsz végülis.
2013. jún. 7. 02:18
 7/11 anonim ***** válasza:
Én nst-n voltam így sajnos feküdnöm kellett!
2013. jún. 7. 08:35
 8/11 anonim ***** válasza:
A szülés első sorba nem rólad hanem a babádról szól, hogy ne legyen baja így sajnos szükséges az nst, én végig rá voltam kötve mert azzal figyeli hogy a szíve rendesn ver e, nem e esik le a szívverése stb...szerintem azt a jó pár órát kilehet bírni, nekem is jobb lett volna sétálni de ha a körülmények megkívánják akkor elengedhetetlen az nst
2013. jún. 7. 09:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Infúziót kaptam, ctg rajtam volt végig, de nem is esett volna jól felállni, annyira fájt, pedig volt kád, labda, Bordás fal, de fekve volt jó, össze kuporodva.
2013. jún. 7. 09:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk volt labda, meg mehettem volna kádba is, csak az kb 2 szobára volt a szülőszobától. Vajúdás végén átsétálni oda, hááát...

Rajtam volt szívhang figyelő, meg fájásmérő is, így nagyon messze nem mehettem. Persze volt, hogy levették mindegyiket, akkor mehettem volna egy kört. De nem volt kedvem. Labdán sem bírtam túl sokáig, középidőben még kényelmes volt, de a végén már nehéz volt ülni.

Sztem ha kéred, sétálhatsz, de kérd, mert maguktól nem fogják felajánlani. Még infúziós állvánnyal is lehet császkálni. A szívhangot meg tudják kézivel is nézni.

2013. jún. 7. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!