Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Sikíthatok, vagy jelezhetem...

Sikíthatok, vagy jelezhetem ha fáj?

Figyelt kérdés

2013. jún. 3. 20:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

jelezni nem kell, mindenki tudja, hogy fáj.

én nem ajánlom, mert akkor arra megy a levegő, arra megy el az energia.

de ha neked az esik jól, lehet. Bár van, ahol szólnak érte (ezt mondjuk nem értem...)

2013. jún. 3. 20:45
 2/13 anonim ***** válasza:
Hát, ha sikítani akarsz, sikíts, úgyse tudnak veled mit csinálni! De azért csak nem.....
2013. jún. 3. 21:28
 3/13 anonim ***** válasza:
Persze hogy sikíthatsz, de nem sok értelme van azon kívül, hogy nagyon elfáradsz majd a végére, és a baba dolgát sem könnyíted meg. Azt pedig valóban nem kell külön jelezned ha fáj, mert körülötted mindenki tudni fogja, hogy fáj. Amennyire lehet, megpróbálják majd elviselhetővé tenni. Szóval azzal használsz a legtöbbet magadnak és a babádnak is, ha azokra figyelsz, akiknek ebben már nagyobb tapasztalata van.
2013. jún. 3. 21:40
 4/13 anonim ***** válasza:
66%

Hülyeség. Ne gondolkozz, tedd ami jön ösztönből.

Egyébként ezt a ne sikíts, mert rossz a babának, elmegy az energia stb. szöveget FÉRFI találta ki, akinek gőze nincs, milyen egy szülés. Ráadásul csak józan paraszti ész kell hozzá, hogy belegondolj, sokkal nagyobb energia megy el arra, hogy megpróbálj "illően" viselkedni, gondolkodni, mint ha csak engeded át magadon a fájdalmat, amely meghozza a kisbabát. Arra is kíváncsi lennék, ha a baromságot szajkózó tisztelt doktor úr rácsap az ujjára úgy istenesen a kalapáccsal, ő se szólal meg vajon? Vagy mit mondana, ha valaki odaszúrná neki: ne kiabálj, attól nem fáj kevésbé....

De igen, kevésbé fáj, és igen, felvilágosult orvosok és szülésznők nem is akarják bemagyarázni hogy nem szabad hangot kiadni. Ahhoz, hogy a kisbaba a legkevesebb akadállyal szülessen meg, mindent el kell lazítani, engedni kell kifelé. Na ezt csináld meg úgy, hogy alul laza vagy, felül meg szorítod befelé a feltörni készülő hangodat, mert nem szabad.... Nonszensz.

2013. jún. 4. 00:10
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Utolso,nem tudom szultel e mar de butasagot irsz,azert nem ajanlatos sikitani mert akkor a levegot arra pocsekolod ahelyett hogy kipreseldd magadbol a babat,ezert nem jo kiabalni nem azert mert nem illo vagy akkor nem faj ugy vagy barmi.Persze kerdezo ha nem birod lehet sikitani,kiabalni de csak nehezebb lesz a kitolas,szerencsere en meg tudtam allni es pikk pakk meg is lett a fiam mert minden eromet a nyomasra koncentraltam
2013. jún. 4. 08:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is azt mondták, hogy nyöghetek, ha akarok, de elpazarlom a levegőt, és nem tudok úgy nyomni. Nem tudom, hogy te már erre a fázisra gondoltál-e egyáltalán. Tágulásnál sikoltozhatsz szerintem, vagy ami jól esik. Lényeg, hogy ne húzd össze magad, mert az nem jó.

Nyomásnál meg nagy levegő hasba, aztán addig bent tartani, amíg tudod, és egy fájás alatt kb hármat nyomni. Nekem így mondták, és működött.

2013. jún. 4. 08:41
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Hármat szültem, természetes úton, mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül. Gátmetszés, repedés, sérülések nélkül. Pedig adtam ki hangot, az elsőnél főleg. Ja és nem vagyok olyan széles sem, mint a Panama-csatorna, 175 centi és így 3 gyerkőc után 60 kiló, előtte 58. A babák 3800, 4000 illetve 3500g-al 55, 58 és 53cm-rel születtek.

Higgyétek el, csakis azért mondják, hogy elpazarlod a levegőt, mert a dokiknak baromira nincs kedve hallgatni a kiabálást, na meg mert divat elhitetni a nőkkel, hogy a (többnyire férfi!) orvos tudja, hogy kell szülni, a nő magától nem is tudna. Felvilágosultabb, anya-és babaközpotúbb helyeken bizony senki nem mond már ekkora baromságot.

Ha a hangok kiadásával erőt pazarolnál el, akkor a súlyemelő sem ordítana, amikor kinyomja a súlyt. :-)

2013. jún. 4. 09:29
 8/13 anonim ***** válasza:
Nekem az első tolónál jött a hangom. Hát jó hülye voltam, hogy nem nyomtam, hanem visszatartottam, és kiabáltam egyet, de mentségemre szóljon, hogy nem igazán volt hangos, inkább mint amikor belerúgok valamibe és elordítom magam. De legalább tudta az orvos meg szülésznő, hogy rohanni kell :) Ennyi értelme volt. Amúgy sokkal könnyebb, ha benn tartod a levegőt, és úgy nyomsz. Gyakorolhatsz a nagywc közben :D :D Ja, és tudják hogy fáj, azért van a fájásmérő.
2013. jún. 4. 10:49
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha figyeled a súlyemelőket, ős is csak a végén adhak ki többnyire egy "CHÖÖ" jellegű hangot. Nem üvöltenek végig, szakításnál végig benn van a levegő.

Off vége

2013. jún. 4. 10:51
 10/13 anonim ***** válasza:

első vagyok.

lehet, hogy te azon kivételek egyike vagy, aki képes egyszerre két irányba közvetíteni a levegőt. De gondolj bele, ha valami nagyon erőset emelsz, vagyis nagy erőt fejtesz ki (ugyan úgy, ahogy szülésnél a nyomás) összeszorított fogakkal, teli tüdővel teszed.

2013. jún. 4. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!