Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válunk. Ma lesz a tárgyalásunk. Jelezhetem az igényemet, miszerint a leánykori nevemet szeretném a továbbiakban használni?
Ezt találtam Neked: Az adatok 2009-esek!
be kell menni ahhoz az anyakönyvi hivatalhoz, ahol köttetett a házasság. bevinni a hivatalos bírósági végzést a házasságról (bár, sok esetben ez náluk megvan, tehát nem szükséges). Ott elmondjuk, hogy mit szeretnénk. fizetünk 5.000,– azaz ötezer forint illetéket.
ennek ellenében ők kiállítanak egy anyakönyvi kivonatot, melyen az áll, hogy a válás után gipsz juliska az elváltasszony neve.
ezzel a kivonattal aztán lehet menni tovább mindenfelé, mindenféle hivatalos okiratot módosíttatni:
jogosítvány: 4.000,–
tb, adókártya: 1.500,–/db
személyi igazolvány: 1.500,–
útlevél: 6.000,–
lakcímigazoló kárty: 500,–
tehát.. úgy ungefer 20.000,– forint …
egyéb hivataloknál (bankok, biztosítók, stb) a meglévő módosított okiratokkal átiratni a nevet.
végeredmény: 20.000,– forint, és körülbelül 4–6 hónap, mire mindenhol a lánykori név szerepel :)
tb kártya úgy tudom most 3000
első vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!