Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szombathelyi kórházról tapaszt...

Szombathelyi kórházról tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2009. okt. 7. 12:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

melyik részlege érdekel? szülészet vagy újszülött részleg?

4 hónapja szültem ott. ki a dokid?

2009. okt. 7. 13:27
 2/11 anonim ***** válasza:
szia engemet mind a kettő érdekelne az ujszülött részleg és a szülészet is koppány csaba az orvosom köszi szépen a válaszodat
2009. okt. 7. 13:39
 3/11 A kérdező kommentje:
Mind2 érdekelne. Ruttner Pál a dokim.
2009. okt. 7. 14:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
szüléseti részlege nagyon jó,mikor a lányom született sikerült egy nagyon jó szülésznőt kifognom,pedig tele volt az összes szülőszoba,sorba szültünk egymás után,de nagyon rendes,türelmes volt,sajnos a neve nem ugrik be. 2 nagyon aranyos szülésznő van, a többiről inkább nem irnék véleményt....a vajudoban van egy tv,egy ágy,meg egy labda,meg biblia...a szülőszobákból kettő rendesen felszerelt,saját zuhanyzóval,ággyal,székekkel,labdával,kötéllel.apuka bent lehet végig,császár alatt is,ha gond van csak áttolnak szembe a mütöbe..2 aranyos fiatal doki van,ha ügyeleti idő alatt szülsz,remélem náluk sikerül,vagy éppen a dokid legyen az ügyeletes,különben le se sz...nak..az ujszülött részlegen ősidők előtti állapot van,2 zuhanyzó jutt mindenkire..1 vizsgáló van,az is eléggé kopotas, a csecsemősők nagy része bunkó, a babáddal lehetsz együtt,ha akarod csak áttolod a csecsemősőknek,de ne tedd,mert nem igazán figyelnek a picikre,tisztelet a kivételnek...ha első baba,akkor se igazán segítőkészek,második babánál meg már le se tojnak...ha szerencséd van második,harmadik babás kismamával leszel egy korterembe és tud segiteni...
2009. okt. 7. 16:08
 5/11 anonim ***** válasza:
a babának adnak ruhát,naponta 5 db pelenkát,de vigyél magaddal törlőkendőt,mert az alig van,meg textilpelenkát. Bababarát kórház,ami azt jelenti ha nincs tejed,bizza nem kap tápszert a baba,csak sima vizet..nem baj ha ordit az éhségtől,ha besárgul,akkor is csak 3-4 nap adnak tápszert a kicsinek,ha nem indul be a tejed...járj a csecsemősők nyakára,mert különben nem fognak segíteni
2009. okt. 7. 16:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Múlt héten szültem Szhelyen, és abszolut pozitívat csalódtam! A szülésem élmény volt, a személyzet kedves, segítőkész, persze azért van pár durva kivétel... Az újszülött részleg viszont iszonyatos! A csecsemősök nekünk mindenben segítettek, a szülésznőm is nagyon kedves és segítőkész volt, és ráadásul sikerült a saját dokimnál szülni, ami ebben a kórházban ugye szerencse kérdése.

Szóval én csak jót tudok mondani (már a tusolót/wc-t és egyáltalán a környezetet leszámítva)

2009. okt. 7. 19:00
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. ti kinél szültetek?
2009. okt. 7. 19:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Dr.Leiner Frigyesnél, aki azóta már nem dolgozik ott.

Máshoz jártam terhesgondozásra, de a szülésemkor nem volt ott.

A doktor úr hibátlan volt.

Szülésznők kevésbé.

Párom velem volt, s talán emiatt gondolhatták, hogy semmi teendőjük. A semmit szó szerint értsd.

Beöntést kértem. Elfelejtették.

Zselét kellett volna kapnom. Elfelejtették.( Ketten voltak)

Ezt követően pedig, mintha ott sem lettek volna.

A szülés átlagosan, párommal együtt viszonylag zökkenőmentesen zajlott.

Maguk az adottságok nagyon jók. Önálló zuhanyfülkékkel felszerelt szülőszobák, bordásfallal, labdával.

Egy szoba kádas, de természetesen folyamatosan foglalt, vagyis szerencsésnek kell lenni, hogy pont kifogd.

Erős fájásaim voltak, úgyhogy én nem igazán értékeltem a tárgyakat a páromon kívül. Amikor meg tolnom kellett felfeküdtem, úgyhogy tulajdonképpen a forgatókönyv ugyanaz volt, mint az első lányomnál 1988-ban a nagyüzemi kórházban.

Egyedül tényleg a párom mellett a doki személye jelentett megnyugtatást.

Ismertem korábbról ugyanis.

Csecsemőosztály.

Inkább ne akard, hogy itt bármit is írjak róla, mert inkább nem tenném.

Csak annyit, hogy szerencsém volt, hogy a harmadik gyermekem volt, mert különben én is sírtam volna, mint a szobatársaim, akiknek a vigasztalásába a harmadik napra belefáradtam és alig vártam, hogy hazaengedjenek bennünket.

Amennyiben tényleg érdekel priviben leírom.

2009. okt. 7. 21:36
 9/11 A kérdező kommentje:
Érdekelne. Köszönöm.
2009. okt. 7. 21:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Én három hete szültem.

Délután mentem be a férjemmel (apás szülés).

Bekísértek a vajúdóba és ott hagytak minket. Mikor nyögtem egy nagyot, egy nővér rám szólt(!) hogy ennyire nem fájhat.

Este hétkor oxitocint adtak, mert leállt a szülés, majd be...tam, már bocsánat, de nyögni nem mertem, nehogy megint leoltsanak. Mikor az orvos végre megnézett, megkérdeztem tőle, hogy kaphatnék-e fájdalomcsillapítást.

Adoki csak annyit mondott, idézem: A szülő nő fájdalmát nem kell enyhíteni. (szült már, vagy mi?!)

fél tízkor elfolyt a magzatvizem, barnászöld volt, én rögtön aggódni keztem, kértem a férjem, hogy szóljon a szülésznőnek. Tudtam hogy ez nagy baj. A hölgy csak annyit mondott: Zöld,és?

Utánna a nőgyógyás kinyomta belőlem a maradékot, de úgy, hogy már ordítottam.

Ekkor mondták, hogy téraránytalanság van, és császároznának. Altatást kértem.

Bent a műtőben, megkérdeztem miután előkészítettek, hogy mikor jöhet be a férjem. Annyit mondtak, hogy altatásnál nem engedik be. Ekkor majdnem rámtört a sírás, ezért megkérdeztem,mikor kezdünk. Hát a doktor úr még itt sincs.

10 percig kikötözve vajúdtam a hideg műtőben, eléggé megalázó helyzetben, hozzám sem szóltak, ott nevetgéltek.

Miután felébredtem, kértem a nővért, aki bent volt, hogy segítsen átfordulni, mert abban a helyzetben szörnyen fáj mindenem. Azt mondta mindjárt jön. fél óra múlva sem volt sehol sem. Az asztali lámpája egyenesen az arcomba világított... Utánna jött egy másik hölgy, mondta hogy forduljak hátamra. Nem volt hajlandó segíteni. Megkérdeztem mit csinál, annyit mondott, semmit.

Olyan durván vizsgálta meg a hasamat, hogy elsírtam magam.

Megkérdeztem kaphatok-e fájdalomcsillapítót. Mondta hogy persze, mindjárt.

Reggel normális nővér volt, megkérdeztem, hogy kaptam-e fájdalomcsillapítót. Én hülye azt hittem, csak nem használt. Megnézte a lapokat az asztalon, és mondta hogy nem. Akkor kaptam az infúzióba egy adagot.

A csecsemősök sem voltak valami kedvesek. Kezdő anya vagyok 19éves.

Szóltam hogy kaki van és megkértem a nővért, hogy segítsen.

Végül a szobatársam segített, aki kétszeres anya.

Egy nővérke volt hajlandó segíteni, de őt régebb óta ismerem, egy helyen laktunk. Neki akartam adni 20E ft-t, de nem fogadta el, mondván hogy nektek nagyobb szükségetek van rá.

Még az a hölgy volt normális és kedves velem kirívóan aki hazamenetel előtt vizsgálta a lányomat.

A dokik nevére nem emlékszem. Vele is hazamenetelkor találkoztam. Mikor megláttam levert a hideg verejték, lesápadtam, és remegni kezdtem. Ő odajött, tette a szépet, hogy milyen édes a kislányunk, milyen helyes pár vagyunk...

Azt tudom ha mégis újra szülnég akkor a Barabás dokinál.

Nem is voltam a betege, hanem a szobatársam, mégis odajött hozzám, megkérdezte hogy vagyok, óvatosan megvizsgált. Nem ügyeletben!

Eltávkor ő volt ügyeletben, és a varratomat is ő szedte ki. Humoros és az emberekkel törődő orvos.

Férjem elmondta, hogy egyedül az altatóorvos volt vele normális, ő szólt a nővéreknek, hogy hadd nézze meg a lányunkat. Hozzám is csak neki volt kedves szava.

Ha a szülésre gondolok még most is a sírás szélére kerülök, annyira rossz élmény volt. Nem biztos hogy újra végigcsinálnám.

2010. okt. 23. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!