Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 38 évesen szülök, ha nem...

38 évesen szülök, ha nem fogadok dokit, nem fog esetleg emiatt hátrány érni?

Figyelt kérdés
Pl. nincs aki végigkövesse a terhességet, viszont az anyagilag nem bírok egy magándokit + a szülést.
2009. okt. 6. 20:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Orvosa válogatja. Az én dokim előre "lefektette" a szabályokat, az első találkozásunk alkalmával, és azt mondta, döntsem el, hogy ez így jó-e nekem. A következő volt: havonta 1x kötelező hozzá eljárnom, akkor is, ha nincs semmi gond, és ennek fix ára van, ez két éve 8e-Ft volt. Viszont ha bármi gond van, és (így mondta) 17x kell egy hónapban elmennem, akkor sem kér többet arra a hónapra. A szülésért pedig nem kér külön pénzt, de elfogad, ha szeretnék adni neki. (És ezt nem úgy mondta, hogy leharapja a fejem, ha merek nem adni. Tényleg nem kellett adni.) Nekünk ez így nagyon jó volt, igaz az is, hogy 4 hónaposan kerültünk hozzá. Nem szenvedünk semmiben hiányt, de a férjem kezdő tanár, mi sem engedhettük volna meg magunknak, hogy egy havi fizetést szülésre szánjunk... Nem tudom, hol élsz (gondolom vidéken ez nehezebb), de érdemes olyan dokit keresni, aki nem pénzéhes, és mégis jó szakember. Ha meg ez nem megy, akkor keress legalább egy jó szülésznőt, ő a szülés minden percét Veled tölti, és riasztja az orvost, ha kell. Remélem sikerül számodra megnyugtató döntést hozni (mert az a legfontosabb, hogy ne izguld végig), és az új babával vidám életetek lesz!
2009. okt. 8. 14:08
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Nem egyszerű dönteni, az biztos. Pesten élek, lehet választani az igaz, viszont az anyagi helyzetünk jócskán határt szab. Ha nem adok, lehet, hogy a babámnak lesz belőle kára, mert ha nincs orvosom, a kutya nem foglalkozik velem. Ha van orvosom, az sem garancia az egészséges, élő gyerekre. Mindenki a lehető legjobbat szeretné megadni a gyerekének, én is, dehát a pénz... Meg néhány orvos lelketlensége. Miért kell valakinek ilyesmin törnie a fejét, miért nem természetes, hogy valakit tisztességesen, odafigyelve lássanak el egy kórházban? Miért nem tudják egyes orvosok a kismamák helyébe képzelni magukat, hogy milyen kiszolgáltatott is ez a helyzet. És végülis egy szülésznek nem a terhesgondozás és a szülés levezetése a feladata?
2009. okt. 8. 16:17
 13/14 anonim ***** válasza:
Én egy körzeti nőgyógyászhoz járok, ő nem kórházban dolgozik. Így abban a kórházban fogok szülni, ahol szüleszt, de ügyeletesnél. Mondjuk utánna néztem az adott kórházban minden orvos lelkiismeretes. Na meg ott lesz a férjem, hál istennek elég erélyes tud lenni:) De erre nem hiszem, hogy sor kerülne. Én nem fizetek senkinek azért, mert ellátja a munkáját, nem akarok és nem is tudok. Kifejezetten felháborít, hogy előre közlik ennyi meg ennyi. Vannak emberek akik naponta kockáztatják értünk az életüket mégsem állnak oda elénk, hogy ja, akkor a fél fizetésed add ide....
2009. okt. 8. 22:07
 14/14 anonim ***** válasza:
Én 37 éves vagyok és nekem sincs fogadott orvosom a váci kórházba fogok szülni eddig mindegyik dokinál voltam és mind rendes volt szerintem az ügyeletes orvos is ugyanúgy fog rám figyelni pont azért,mert nem tudhatja hogy kap-e valamit:)Ráadásul január legelejére vagyok kiírva amikor sok doki szabin van.Ha meg leszek elégedve úgyis adok neki pénzt.Drukkolok neked mikor szülsz?
2009. okt. 11. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!